Majú chlapci z IVF nižšie šance na potomstvo?

4. máj 2024

Chlapci z IVF maju nizsie sance na potomstvo?
Co si o tom myslite? Ja sama mam synceka z IVF, a manzel ma naozaj zly SPG.

Trochu ma to dalo dole...

autor
4. máj 2024
anjelicek26
4. máj 2024

Tak genetika nepusti, posuvama dalej milion roznych specifickych znakov, verim tomu, ze tento problem ma tym padom zvysenu sancu podedit, ale "naisto" nie je nic... teraz by som sa tym nejako nezaoberala...

autor
4. máj 2024

@anjelicek26 ano, lenze u svokrovcov, a dalej nemali problem chlapci. Hned sa podarilo kazdemu paru... Maju 3-5 deti vsetci.

anjelicek26
4. máj 2024

Ale tam mohla byt pricina nie geneticka, ale mohol tam byt uraz, choroba v detstve, bakterialne infekcie v dospelosti, cokolvek, co tento stav sposobilo, nie? To by bol rozdiel hodne... aspon ujo googel hovori, ze 80% sa spaja s prekonanymi chorobami a infekciami, nie genetikou...

kiki68
4. máj 2024

Nemyslim si to, nakolko kludne mohlonnieco konkretne u toho otca dietata zapricinit ten stav ( tesne jeansy, zivotosprava atd. Ako to bude u syna je co hviezdach. Na plodnost maju vplyv rozne veci.

ailiba
4. máj 2024

Podla mna je to nezmysel... Ako to s tym suvisi? Tvoje dieta je samostatny jedinec a to, ze je z IVF neznamena, ze bude mat zle spermie.... To s tym absolutne nesuvisi. A plodnost je velmi komplexna problematika. Vobec sa tym nezapodievaj. Ver, ze bude vsetko v poriadku.

jakubrianka
4. máj 2024

Ako dlho tu je IVF a za aké obdobie sa dramaticky celosvetovo znížil počet spermií u mužov? Toto sú dve hlavné otázky. Tu sa ešte neukazuje genetika po ivf pretože ivf je populárne za posledné desaťročie.

marianarem
4. máj 2024

Ja osobne mam doktora Zahumenskeho tak trochu za fanatika, uplne by som sa jeho recami neriadila. Kazdopadne vsimni si, ze obvinuje nielen IVF, ale aj monogamiu. Takze nielen ty, ale vsetky zemy vernych muzov by sa mali zacat obavat a plodnost svojich synov. V podstate ak chceme zachranit plodnost ludstva, mali by sme mat deti prirodzene s co.najvacsimi plejbojmi 🙂

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
5. máj 2024

@marianarem no presne, a keby malo pol mesta zien deti s najvacsim alfasamcom, vsade sami surodenci....no to by sme si pomohli teda v dalsej linii keby sa zacali surodenci navzajom krizit. To by boli zasa problemy ineho druhu ako neplodnost

andrejkap123
5. máj 2024

@marianarem alema to zmysel co hovori 🧐

angeli121212
5. máj 2024

K odpovediam tohto doktora by som pristupovala s istou davkou nadhľadu keďže má veľmi zvláštne názory v niektorých ohľadoch.. ak chceš takéto veci riešiť rieš ich radšej s lekármi ktorých poznáš a dôveruješ im.. a neboj kvalita spermií je ovplyvnená veľa faktormi

andrea_82
5. máj 2024

Chlapi v buducnosti budu mat vseobecne problem s plodnostou. Je jedno, ci boli splodeni pomocou IVF alebo prirodzenou cestou.

bonboniera
5. máj 2024

To naozaj ani jedna z vás nepochopila o čom reálne hovorí? 🫣

kiki68
5. máj 2024

To s monogamiou je blbost, nakolko muzom klesa plodnost iba cca poslednych 50 rokov a to rapidne. Problem bude niekde inde. Pravdepodobne hormonalne disruptory a podobne veci skrz to, v com zijeme. So vezmite, ze v 90tych bolo kopec tychto latok v plienkach typu pampers. To ale mame dnes plienky sa menilo az casom. Cize mozeme mat uz tu celu generaciu muzov postihnutu tym, ze ich genitalie boli tym latkam v Kombi a mocom vystavovane 2- 3 roky

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre