Liečba pri neplodnosti

miama87
18. aug 2024

Caute kočky. Pozerala som stare temy ale stracam sa v tom. Tak preto sa pytam nanovo. Nedari sa s partnerom babetko. Skusila som inseminaciu u mojho prvykrat. Neuspesne. Predtym bol na spermiograme u neho a vysledok 16mil 75% pohiblivost. O 4 mesiace sme skusili tu inseminaciu a ked pozeral vzorku tak sa spytal ci ke v poriadku. Myslela som si ze to bude robit inak, ale len ma otvoril a ihlou vraj vajcovody prepichol ci ako. Poviem vam ze tak to bolelo. Myslela som ze to bude robot pod sonom, alebo aby vedel kde tou kanilou meruje.neviem ci sa za pat mesiacov nieco mohlo zmenit ked vzorka sa mu az tak nepacila.Teraz ideme na konzultaciu do Brna na umele. Citala som ze zeny boli na SVK a moc sa nedarilo a az v Brne. Viete mi napisat koktretne aka klinika vam pomohla? Pripadne ako to prebieha? Poistovna vraj dava prispevok na umele, ale asi iba v ramci SVK predpokladam. Mam 37 a priatel 33. A uz by sme chceli velmi. Dakujem za odpovede

butterflyeffect
18. aug 2024

Tebe robili vysetrenia? Hormonalny profil, AMH, ovulacia, priechodnost vajcovodov a podobne? Inseminaciu vam kde robili? Lebo tie sa zvycajne robia v CAR a tam sa riesi aj IVF. U nas bol problem u mna-nepriechodne vajcovody. Minuly rok sme boli prvykrat v CAR( my sme boli gyncare Kosice) a hned na prvykrat sa mi aj podarilo otehotniet ale bolo to nakoniec MMT, druhy vklad neuspesny, mesiac na to uspesny-aktualne uz zacinam 22 tt. Prispevok od poistovne mate narok aj na slovensku aj v cechach-na slovensku sa odpocitq z ceny co sa plati v CAR, v cechach platis plnu sumu a davas preplatit cast do poistovne. Pridaj sa tu na MK do skupiny IVF najdes tam vela informacii.

miama87
autor
18. aug 2024

@butterflyeffect dakujem za odpoved. No mne to robil moj gynekolog. No ziadne take vysetrenie mi nerobil. Len mi povedal ze mozno by nebolo zle laparoskopicky prefuknut vajcovody. Ale nejak nepozeral ani ziadne vysetrenia. Zajtra ideme do Brna na kliniku na Hlinky tak som zvedava co mi povie. Znama bola na tej laparoskopii a vraj ma na bruchu 5 jaziev. Neviem, bojim sa. Ale nejake vysetrenia mi nerobili. Pocula som ze aj v Helios v Brne su fajn. Tak asi poskusat aj na SVK asi. No ja neviem ako je to casovo vysetrenia a postupy. Lebo som vacsinou v zahranici na turnusoch a je to zlozite byt doma dlhsie pripadne chodit casto. Som zvedava co zajtra povedia.

butterflyeffect
18. aug 2024

@miama87 ja ked som sla do centra mala som vsetky vysetrenia obehane, aj laparoskopiu za sebou-jedine co som lutovala ze mi ju nespravili skor, lebo prave tam sa az zistilo ze problem je vo vajcovodoch. Tych 5 jazviciek nie je ziadna katastrofa… ale da sa aj neinvazivne-kontraanou latkou zistit-vola sa to hyfosy. Vyhodou pri laparke je ze rovno vedia aj skontrolovat ci nemas endometriozu… ak mas gynekologa co nespravi ziadne vysetrenia a ani ta neposle a rovno robi inseminaciu, tak je dobre ze ides do CAR( tam ti vedia odporucit pripadne aj porobit nejake vysetrenia) jeho pristup mi nepride spravny.

miroslava2710
23. aug 2024

@miama87 a aj robil hyfosy ze je nwpriechodnost vajcovodov ked navrhol prefuknutie? Hyfosy robia kontrasnou latkou cez posvu takze to nie je ziadna operacia a zistuje sa tam priechodnost vajcovodov

miama87
autor
24. aug 2024

@miroslava2710 nerobil mi nic, len rovno ze laparoskopiu. Ale v cr mi lekar povedal ze ta kontrasna latka nieje 100% lebo ze aj ked je ciastocne upchaty tak tym tlakom cez strbinku prejde ta latka a moze ukazat aj nespravne. Ze je priechodne a nebude. Priatelovi hned dal znova spravit spermiogram, a aj mne bral krv na ten hormonalny profil.

miama87
autor
24. aug 2024

@butterflyeffect no z mojho gynekologa nemam az taky najlepsi pocit v tomto. A ta laparoskopia aj bolela? Pripadne si citila ze si obmedzena na tazsie zdvihanie?

butterflyeffect
24. aug 2024

@miama87 robi sa v celkovej narkoze, potom ma brucho bolelo ako pri vacsej svalovke, PN som bola 10 dni do vybratia stehov, potom do prace.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre