Liečba neplodnosti imunoglobulínmi

karinluna
15. jan 2019

imunitne podmienena neplodnost

karinluna
autor
15. jan 2019

ahojte, otvaram tuto diskusiu na zaklade mojho liecebneho planu. Hladam niekoho, kto v blizkej dobe podstupuje IVF, alebo uz podstupil a liecil sa imunoglobulinmi. Rada by som sa dozvedela, ci vam bola odporucana aj liecba imunoglobulinmi priamo do zily......ako ste to zvladali? Podarilo sa vam otehotniet? Mam sa v najblizsej dobe rozhodnut aky typ imunoglobulinov chcem, bud do svalu, alebo do zily.....

zuz115
15. jan 2019

@karinluna ja mam do zily, zatial vysledky nevidim, len ze za kazdu jednu platim 500 eur

ikuska187
15. jan 2019

@zuz115
@karinluna a kam chodíte na imunoglobuliny?

zuz115
15. jan 2019

@ikuska187 podavaju mi v imunovital ba

ikuska187
15. jan 2019

@zuz115 ďakujem, k akému lekárovi chodíš? Si tam spokojná? Ak nevadí, že som zvedavá.

karinluna
autor
16. jan 2019

@zuz115 ahojky, ano aj ja budem tak platit, za jednu sa plati okolo tych 500 eur. Mne to Imunolog vysvetlil tak, ze tato liecba ma najrychlejsi ucinok a je preto taka draha, lebo je to liecba offlabel, to znamena, ze sa pouziva pre ine liecebne ucely, a nie je teda evidovana na liecbu neplodnosti, aj ked su dokazy o jej ucinnosti. Vraj tie imunoglobuliny do svalu maju pomalsi ucinok......Mam sa rozhodnut, ake chcem.....Tiez beries tie imunoglobuliny koli vysokym cytokinom ?

karinluna
autor
16. jan 2019

@ikuska187 Ahojky, tak ja budem chodit do Presova k dr. Lestanovi. Kedy zacnem, zalezi od toho kedy budem mat vklad, Musim este pockat do maja, lebo som nahlasena do noveho reprodukcneho centra a na terminy sa dlho caka......

karinluna
autor
16. jan 2019

Ikuska a Zuz: ako zvladate tie imunolobuliny, nie je vam od nich zle?

zuz115
16. jan 2019

aj ja k Lestanovi, je super. vobec mi nic nie je, zmeny necitim pri ivig ani pri medrole...

zuz115
16. jan 2019

@karinluna ano, kvoli cytokinom, vo stvtok mam kontrolu uvidime ci zaberaju

rokina13
16. jan 2019

@karinluna Odkedy sa intravenozne imunoglobuliny nepoužívajú na neplodnosť? 😮 Veľmi sa čudujem lebo mne to poisťovňa preplatila kvôli IVF v 2017. Keby nie tak asi zbankrotujem keďže som to dostávala do 16tt párkrát a po potvrdení tehu sa podáva už dvojitá dávka naraz takže 1000 eur. Chodila som do NR k Dzurillovej. Je pravda že mala som inú diagnózu - extrémne vysoké NK bunky. Vedľajšie účinky nemá skoro žiadne a pomohlo, dcéra má už 14 mesiacov.

zuz115
16. jan 2019

ja mam kazde 3 tyzdne a vsetko si platim sama

zuz115
16. jan 2019

@zuz115 vo februari mam planovany KET tak dufam ze pomoze... inak je to celkom problem zohnat, ja objednavam den dopredu v Dr Max

karinluna
autor
16. jan 2019

@zuz115 jej takze aj ty chodis k Lestanovi 🙂 ja som sa k nemu dostala cez kamaratku, som rada ze sa konecne niekto ujal mojich problemov🙂 je to super doktor

karinluna
autor
16. jan 2019

@rokina13 ahoj podavaju sa, len ta intravenozna liecba imunoglobulinmi nie je evidovana na liecbu pri neplodnosti, ale na ine diagnozy. A ty si brala tiez intravenozne imunoglobuliny?

karinluna
autor
16. jan 2019

@zuz115 ano viem ze je to problem, hned sa to rozpreda......vraj to ide aj do zahranicia

karinluna
autor
16. jan 2019

@zuz115 Zuz drzim palce nech to zabera 🙂

karinluna
autor
16. jan 2019

@zuz115 keby nie imunologia v Presove, tak doteraz tapem v tme. Vsade mi hovorili aj v reprodukcnych centrach, ze je vsetko ok, pritom nic nevysetrovali. Este cakam za vysledkami z hematologie, dufam, ze budu ok.

rokina13
16. jan 2019

@karinluna tak som to myslela aj ja, že ako je možné že vám ani jednej to neuznali ako dôvod. Podávali mi ju len kvôli neplodnosti a platila som v lekárni cca. 10 centov alebo 20. To si už nepamätám.

zuz115
17. jan 2019

@karinluna ja to mam tiez tak. mudr lestan je top

karinluna
autor
17. jan 2019

@rokina13 Ahoj ty myslis, ze tie imunoglobuliny do svalu preplaca poistovna, ci? Lebo tie intravenozne na 100% nepreplaca poistovna. Jedna injekcia do zili stoji okolo 500 eur, do svalu okolo 70 eur

rokina13
17. jan 2019

@karinluna Mne preplatili tie intravenozne za 500 eur. Do svalu som nikdy nemala. Ale mám inú diagnózu - vysoké NK bunky. Možno na cytokiny sa nepreplaca inak tomu nerozumiem. Poznám ďalšiu babu ktorá chodila k Dzurillovej mala tiež NK bunky a tiež jej preplatili tie imunoglobuliny. Ja by som skúsila tu Nitru na vašom mieste ešte keď to nie je veľmi ďaleko.

karinluna
autor
17. jan 2019

@rokina13 diky za odpoved, tak sa skusim spytat normalne v lekarni...to je super, ze ti to preplatili. Ja viem ze pri NK bunkach sa beru intralipidy......

zuz115
17. jan 2019

ahojte, vysledky mam lepsie, dva tyzdne pred vkladom nasadim medrol + infuzie

karinluna
autor
18. jan 2019

@zuz115 😘 ja mam stale vysoke hodnoty, brala som pol roka dozadu medrol, nezabral mi, tak hadam po imunoglobulinoch to bude lepsie.....

karinluna
autor
25. jan 2019

Ahojte, mozem sa opytat ako je to u vas s otehotnenim, ci sa vam podarilo niekedy spontanne otehotniet, alebo je to u vas koli imunite uplne zablokovane? Ja napriklad som za 6 rokov nemala este ani jeden pozitivny test. Vacsinou maju zeny nejake tie kolajnicky uz za sebou, malo je takych u ktorych su testy stale negativne. 👶

zuz115
25. jan 2019

@karinluna ja 5 potratov za 2 roky

karinluna
autor
28. jan 2019

@zuz115 ahoj ❤❤ prajem uspesnu liecbu, nech uz nie je ani jeden ❤ Ja neviem, co si mam o svojom probleme mysliet u mna jednoducho nic za 6 rokov......napadla mi otazka, ci vobec mam nejaku sancu oproti tym, u ktorych uz to tehotenstvo bolo (aj ked nevyslo), ci nie som este o stupen horsie na tom.....

karinluna
autor
29. jan 2019

@rokina13 ahoj mozem sa ta opytat aku mas poistovnu, ktora ti preplatila imunoglobuliny ????? Diky moc

rokina13
29. jan 2019

@karinluna ahoj. Mám všeobecnu z. poisťovňu. Nemyslím si, že je to tým. Skôr asi diagnózou ktorú ti v reprodukčnej imunologii nájdu a ochotou daného pracoviska pretlačiť to cez poisťovňu. Alebo sa niečo zmenilo. Fakt nechápem. Ja som to riešila v 2017.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre