Ahojte dievčatá, včera bol manžel na spermiograme, dg. astenoteratozoospermia. Čo ma však vyľakalo je, že mu tam našli aj leukocyty 2x10ml a norma je do 1. Odporúčili nám ISCI, čo som však včera čítala na nete, tak emryológovia najskôr kážu zbaviť sa tých leukocytov, čo je dosť ťažké, a niekedy s nenájde ani príčina, horšie je že tie leukocyty môžu narušiť DNA spermií, teda embryá sa potom nevyvýjajú. Je tu niekto, kto má takýto problém? Viete poradiť, ako sa ich zbaviť, prípadne absolvoval niekto IVFko s takýmto nálezom. Za všetky príspevky ďakujem.
@alica311 Ahoj. My sme mali tento problem. Ale prislo sa na to skor, ako sme sli do CAR. Muzov androlog to liecil antibiotikmi. Zabrali mu tusim az tretie, po troch -styroch mesiacoch sa toho zbavil. Potom sme sli do CAR, tam uz bolo vsetko v poriadku. A teraz cakame dvojcatka. Leukocyty su priznakom zapalu v tele, pripadne pohlavnej choroby, ja by som bez preliecenia urcite do IVF nesla.
@yoyo123
@gennara
@zuzkavladko Hej, manžel sa chystá zajtra urológovi, viem to je základ, len sa bojím, aby sa toho čo najrýchlešie zbavil, včera sme chceli rovno podať žiadosť o IVF pre poisťovňu, toto nás zabrzdilo, a ako tu čítam, tak môžem rátať 3 - 4 mesiace, kým sa toho zbaví, ak vôbec ☹ ☹ ☹ Ďakujem Vám za rady.
@alica311 žiadosť môžete dať tak či onak, aj tak je tam nejaká doba na schválenie, potom nastavenie podľa cyklu ... bez toho, že by si mala pocit, že k tomu prispeješ sa to môže natiahnuť aj na niekoľko mesiacov. My sme prvú žiadosť dávali koncom novembra a na IVF sme išli až v marci. Aby ste potom nestrácali čas 😉 PS: myslím, že schválená žiadosť platí minimálne polroka, ak nie aj rok, takže sa nemusíš báť, že by Ti to hneď "vypršalo"
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Neodporucili manzelovi ist k na podrobnejsie vysetrenie k urologovi? Ja by som to nepodcenovala a radsej to nechala preliecit kym zacnete pripravu na IVF. Leukocyty poukazuju na zapal, zrejme to bude treba preliecit antibiotikami.