Leukocyty v ejakuláte (chystáme sa na prvé IVF)

14. jan 2024

Ahojte ženy, máte prosím niekto skúsenosť s leukocytmi v ejakulate? Chystáme sa na naše prvé IVF a dali sme spraviť rozšírené testy vrátane týchto leukocytov. Norma je pod 1 milión na milimeter. Môj muž mal 0.9 milióna na milimeter, čo je už také troška hraničné. Máme to nejako riešiť? Lekári samozrejme u mužov neriešia nič, ale ja by som pre istotu skúsila urológa, nech ho pozrie, máte niekto skúsenosť s leukocytmi?
Inak rýchlosť aj počet mal v norme, morfo tesne pod ( 3%) , oxidačný stres a DNA fragmentáciu mal žiaľ vysoko (fragmentácia 5o%). Vopred ďakujem.

autor
14. jan 2024

*pardon, mililiter

adka3321
15. jan 2024

ano, priatel mal zvysene leukocyty, doktor hovoril, ze ma nejaky zapal. dostal antibiotika, kontrolny odber po cca 3 mesiacoch bol uz v poriadku

autor
15. jan 2024

@adka3321 a koľko mal tvoj partner, nepamätáš si? Infekciu mu zistili z výteru na urológii?

adka3321
15. jan 2024

to si uz nepamatam, bolo to 2 roky dozadu. ano bol u urologa, aj na spermiogram, aj na vyter.

autor
15. jan 2024

@adka3321 môj má tých 0.9 milióna leukocytov na milimeter, čiže to vyhodnotili ešte ako negatívny výsledok, ale už nad 1 milión je pozitívny výsledok , takže určite k urológovi , lebo to má dosť hraničné. Ďakujem. Ešte sa opýtam, vy ste dávali vtedy robiť aj DNA fragmentáciu? Nepamätáš si aký mal výsledok? Upravila sa aj tá hodnota po liečbe ATB?

adka3321
15. jan 2024

to sme nedavali robit. on mal iba zakladny spermiogram

veselo_neveselo
19. jan 2024

Ked to ma v norme, tak to ma v norme. Aj tesne pod hranicou je stale v norme.
Skor porieste tie vysledky, co v norme nema.

autor
19. jan 2024

@veselo_neveselo áno už je objednaný k urológovi, tak uvidíme, čo mu povie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre