Leiden a Trisomy testy

zuzsat
6. júl 2022

Ahojte zienky.
Niekde som zachytila, ze ked zena ma dedicnu trombofiliu Leiden hypo aj heterozygot,.ze trisomy ci nifty testy su zbytocne z hladiska toho, ze vlastne uz krv matky ma zlu genetiku a tak vysledky by boli skreslene. Ja dozivotne budem brat tabletky na riedenie krvi, teraz.v tehu picham najsilnejsi fraxiparin na trhu. Som v 11tt. Len sa informujem dopredu ci som zachytila spravnu informaciu alebo je to blbost. (Mne to logiku dava ale to mi davalo aj manzelstvo s exmanzelom takze 🤣🤣🤣)

sisa0818
6. júl 2022

@zuzsat čo znamená hypo? Znie to ako blbosť , vyšetruje sa DNA plodu , pokial máš Leiden heterozygot dieta to nemusí mat .. a vlasne vyšetrujú sa trizomie chromozomov to nemá nič s tvojou genetikou pre tuto mutáciu

zuzsat
autor
6. júl 2022

@sisa0818 no mam dva druhy toho leidenu. a napadlo mi to preto ze ked mi beru krv na rozne odbery ci internistka,gynekologicka alebo diabetologicka tak vzdy musia udat poznamku ze beriem lieky na riedenie krvi resp. Teraz picham fraxiparin asi najsilnensi na trhu. Tak preto mi napadlo, ze by mohli byt aj skreslene vysledky trisomy. Neviem kde som citala jednu pani ktora napisala.... "Pred objednanim na trisomy testy by mali upozornit trombofilky na skutocnost, ze pre nich su zbytocne a mali by mi vratit prniaze"... Neviem kde som to citala ale urcite som sa s tym stretla a utkvelo mi to v pamati

evaachesa
6. júl 2022

@zuzsat tak takúto závažnú vec by som si zisťovala priamo u Trisomy či Nifty poskytovateľa. Nikto iný nie je kompetentnejší ti na to odpovedať. Tiež som podstúpila Nifty test a až potom mi napadlo že som mala cca týždeň či dva dozadu vybratú infúziu intralipidov. Zisťovali potom či nemôžu byť na základe toho skreslené výsledky...potrebovali vedieť zloženie danej infúzie. Držím palce nech je všetko v poriadku.

zuzsat
autor
6. júl 2022

@evaachesa dakujem pekne. Mne len napadlo ci nejaka baba si tym nepresla. Ved je nas tu ako maku

sisa0818
6. júl 2022

@zuzsat neviem ako môžeš mat dva druhý leidenu.. je buď homozygot (zmutovane obe alely ) alebo heterozygot (len jedna ) ..ale to je jedno .. možno tým že riešiš krv môže byt ťažšie izolovať DNA plodu 🤷🏽‍♀️Každopádne ak zistíš daj vedieť

kiki68
6. júl 2022

@zuzsat nevidim dovod na toto, oni skumaju fragmenty dna dietata, nie matky. Matka tam nehra rolu, jej dna je odlisena od toho dietata. A riesila by som to priamo s Nifty alebo labakom, co testy vykonava. Mozno ludia tvrdia rozne veci a uplne sa v tom nevyznaju.

nika11103
6. júl 2022

Ja ti neporadím ale úprimne som sa zasmiala na tej poslednej vete 😃😃😃😃😃 normálne mi to zlepšilo pred spaním náladu . Držím palce nech všetko dobre dopadne 😘

zuzsat
autor
7. júl 2022

@sisa0818 vidis a ja to googlim uz dva dni... Som nevedela presne pomenovania asi. Dakujem

matenka
7. júl 2022

Ja mam heterozygot a vysli trisomy v poriadku

dietatko2020
7. júl 2022

@zuzsat pred absolvovanim testu som 2 dni nepichala clexane

zuzsat
autor
7. júl 2022

@sisa0818 a mala si pravdu. Pozeram na karticku a mam homozygot protrombin 20210 a heterozygot.ja som z tych nazvov vedla no ..

zuzsat
autor
7. júl 2022

@dietatko2020 dakujem pekne...to by som asi ja nemohla byt bez..

dietatko2020
7. júl 2022

@zuzsat skus sa poradit s hematologom, pretoze ucinok injekcie je dlhsi,

martinaju
11. júl 2022

@zuzsat riedenie krvi nema vplyv na testy len sa ta informacia udava v papieroch. Pichala som si clexan a trisomy vysli ok bola som v 12tt a v krvi bolo dostatok dna plodu.
Celkom nechapem otazke lebo oni oddeluju tvoju dna od dna plodu ale teda s tym ze na niekto dedicne ochorenie krvi nema nic spolocne zistovanie ochorenia plodu zistuju sa tam ine veci.

martinaju
11. júl 2022

@dietatko2020 ja som si pichala normalne clexan aj vecer pred odberom takže toto vôbec nie je podmienka že si nesmie pichat.

zuzsat
autor
11. júl 2022

@martinaju ale ma
Uz to sisa pridavala vyssie vo forme odkazu.

martinaju
11. júl 2022

@zuzsat MÔŽE ovplyvniť nie že určite ovplyvnuje. Ja som mala trisomy complet a v pohode mi vysledky prišli. Ano stat sa môže, že nebudu vedieť z krvi ziskat dostatok DNA dietata ale to že to je na 100% kvoli heparinu nie je napisane. Je tam velka pravdepodobnost pretoze sa im stalo ze niektore zeny uzivali heparin a nevedeli ziskat dostatok dna a asi ich bolo viac ako tych bez heparinu lenže teraz je naozaj asi viac tehotnych zien co heparim uzivaju alo co neuzivaju. Vela zien si dava trisomy hlavne kvoli ivf a tam vo väčšine beru heparin vsetkx zeny. Sestra tak isto mala heparin a vysledky prišli. Kamoška to iste čiže nie nie je to pravidlo že tie čo maju heparin tak im nevedia zistit ochorenie dietata

martinaju
11. júl 2022

@zuzsat takže môže mať ale aj nemusí.

zuzsat
autor
11. júl 2022

@martinaju ono myslim ze je urcite aj rozdiel kto co ma a kto ake.silne lieky ci injekcie uziva. Ja mam najsilnejsi fraxiparin na trhu a pred tehu drahe tabletky a dozivotne. 🤷

martinaju
11. júl 2022

@zuzsat v tvojom pripade sa treba poradit ale asi ti napisu len to co je napisane aj na tej stranke ale nevyhnutne fraxiparin/clexan neznemožnuje ist na trisomy testy a mat z nich aj vysledky

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre