Laparoskopické vyšetrenie priechodnosti vaječníkov

87rusalka1
24. feb 2015

Kto to zažil, ako to prebieha,,,riziká? cena? ako dlho sa zdržím v nemocnici? Dakujem krásne za odpovede.

skaredekacatko
24. feb 2015

Ahoj v piatok ma robili v sobotu rano som uz sla domov. Robili pod celkovou anastezou. Nic som neplatila.Potrebujes kvoli anesteze interne predoperacne vysetrenie. A pred operaciou nepit nejest. 😀

87rusalka1
autor
24. feb 2015

@skaredekacatko Dakujem pekne za info.

ivca88
24. feb 2015

Záleží na tom či to je na tvoju žiadosť alebo to odporučí lekár kvôli nejakému podnetu...

Dalej záleží či ti idu kukat aj vajecniky - vajickovody ...atd...cez otvor v pupku a zároven aj "prefuk " => celková anestezia - mne to robili v novembri ....bola som tam 4 dni .... no indispovana tak na 3 tyzdne .... záleží to od toho co tam robia

Alebo sa dá urobit cisto iba prefuk = vysetrenie priechodnosti vajickovodou --> to sa dá v lokálnej anestéze ... samizdávze hned potom ides domov

A riziká ? Asi ziadne .... je to rutinna operacia .... nemalo by sa tam cosi pokašlat ....
Možes jedine získať 🙂

Tak isto mozes ist aj na jednodnovu chirurgiu - kde sa avsak platí...

87rusalka1
autor
25. feb 2015

mňa tam poslala gynekologička z antisterilnej poradne, kedže neviem otehotnieť a posiela nás na insemináciu , a preto musí najprv vedieť či mám priechodné vajíčkovody a na sone zle vidieť jeden vaječník (kedže už som bola na lps - cysty na vaječníkoch) tak aj na ten sa majú pozrieť,,,, ☹

candour
25. feb 2015

@87rusalka1 Neboj sa, zvladnes to ja mam za sebou dve laparo - prvy raz mi vajcovody spriechodnovali, boli pozrastane po zapaloch, aj boli podla testu po operacii boli priechodne ale bolo to zbytocne.. opat sa narobia zrasty po operacii a robia potom len sarapatu v IVF tak druhy raz mi ich oba odstranili v ramci laparo..bola som tam len jednu noc oba razy, rano sla domov, aj ked to boli dost po prebrati, tak po troch dnoch som uz bola fit a piaty den sla do prace..a ked uz budes na laparo pozru ti vsetko vnutri..odporucam na laparo Sagax kliniku v DS ..Dr. Slezak, totalna spicka..oba razy som sla tam

lauricka
25. feb 2015

robili mi tiez. Laparoskopia, ktora Ta caka, je zrejme len kvoli diagnostike, co sa vacsinou tak robi, aby zistili, aky je problem vnutri a zaroven mozu aj co, to dat do poriadku, ak sa da. Ludovo zvany "prefuk" je zrejme myslena len chromopertubacia, kedy sa do maternice prístupom cez pošvu vstrekne farebná látka a sleduje sa jej prechod až do vyústení vajcovodov do brušnej dutiny - sleduje sa ich priechodnosť. Vajcovody mozu spriechodnit, ak treba a ak sa da. Myslim, ze rizika su take, ako pri kazdom zakroku, je to mala brusna operacia. Ja mam vzdy najvacsi respekt z narkozy. Je to uplne bezny zakrok, po ktorom sa zvykne lezat 3 dni v nemocke, a potom sa doliecujes doma, hoji sa to rychlo.

86mamca86
5. mar 2015

Ahojte baby, boli sme na prvej konzultacii vo Ferticentre BA...mm spermograf ukazkovy, mne brali krv a robili sono (momentalne tam mam vraj bud 5cm cystu alebo neprasknuty folikul) dr, povedal ze ak moje testy budu ok, tak pojdem na laparku..som myslela ze najprv skusi nejake lieky, vitaminy a nie hned zasah do tela :(
Ako vidim laparka je standard...takze ked mi budu robit laparku a uvidia nepriechodne vajcovody tak ich rovno prefukuju ci to sa potom robi zvlast? Dostala som vo Ferticentre odporucanie na dve jednodnovky (vraj radsej tam ako do obycko nemocnice kde si vas nechaju 3 dni) rozhodla som sa http://www.medicentrumhsc.sk/o-nas/

lauricka
5. mar 2015

@86mamca86 laparoskopiou sa urcuje dignoza, tak bud rada, ze nestraca cas nejakymi somarinami. No a mimochodom, po laparke som bola rada, ze si mozem tie tri dni v nemocke polezat, ani by som domov ist nechcela. Dokonca som tam ostala styri dni, lebo som sa necitila este moc dobre ten treti den. Aj tak budes doma s tym, nech sa to hoji, tam mi to aspon kontrolovali. Ale mne teda robili navyse drilling vajecnikov, no ale to je vsetko cez tie iste dierky. Dve na bokoch bruchu a jedna vacsia pri pupku.

86mamca86
5. mar 2015

@lauricka ja som minuly rok absolvovala operaciu slepaku, jazva cez 10cm a s tym som bola v nemocke len necelych 5 dni s tym ze na druhy den po operacii mi uz kazali sa dogulat na wc, isla som rychlostou geriatrickej pani 😀 bolesti take ze som plakala ked som musela zakaslat..doma som s tym bola dva tyzdne, no spolieham sa na to ze laparka nemoze byt horsia ked mi urobia len tri male dierky. CI?

Dakujem ti krasne za povzbudive slova, ja som mimo z tej laparky, no ak to ma pomoct...
Taka neznala otazka, co je to ten drilling?

lauricka
5. mar 2015

@86mamca86 pocity po operacii su subjektivne a tiez zavisi od organizmu v akej je kondicii v case operacie, takze mozno niekto skace ako lan aj den po laparke, neviem. Ja som to mala tak. Okrem toho, v nasej nemocke je velmi dobre zenske oddelenie a na izbe bolo super, su dobre vybavene, dobre postele polohovatelne moderne, aj TV. Boli sme tam tri mlade baby, z toho jedna bola moja spoluziacka zo strednej, tak sme sa nasmiali, aj s tymi dierami v bruchach.
Drilling vajecnikov je vypalovanie dier do stien vajecnikov. Robi sa to pri polycystickych vajecnikoch a malo by to pomoct ovulacii a otehotneniu. Nie je to iste, ale je tam sanca, ze to pomoze urcita. V mojom pripade to skoncilo dvojcatami. Spoluziacka nema deti dodnes, bohuzial.

86mamca86
5. mar 2015

@lauricka jeej, tak v prvom rade gratulujem k detickam 🙂, dakujem za poucenie, som v tychto nazvoch velmi neznala 🙂. Mne maju robit diagnosticku laparku - ako som pochopila pozru sa ako sa mi sprava telo ci tam mam zrasty a pod...cize ak by tam napr. nasli ze nie su priechodne rovno to prefukuju?ako automaticky? este som citala ze ak su zle vajcovody tak ich rovno odstranuju... :/

lauricka
5. mar 2015

@86mamca86 ano, rovno daju veci do poriadku

86mamca86
5. mar 2015

@lauricka tebe robili aj tie prefuky?

lauricka
5. mar 2015

@86mamca86 chromopertubaciou sa zistuje priechodnost. Vstrekne sa farebna tekutina a sleduje sa, ci pretecie skrz. To mi robili, ale boli priechodne. Neviem, ci sa daju spriechodnit, ak nie su priechodne.

simon32
6. mar 2015

Bol z Vás niekto v ružinove na laparke??? dik za odpoved

lauricka
7. mar 2015

@simon32 ja odporucam Malacky, nie je to daleko z BA. Mna operoval skvely Dr. Schiller, je to bratislavsky lekar, ale teraz pracuje v Malackach. Vsetko bolo super, ale v MA na zenskom su dobri lekari, aj dobre oddelenie a nove, modernejsie, prijemne.

simon32
7. mar 2015

@lauricka Ďakujem za radu .

86mamca86
9. mar 2015

@simon32 mne ruzinov vobec neodporucali na laparku...

ladyblcha
9. mar 2015

mna odporucali sem http://new.gynpor.sk/?page_id=478 a termin sa prisposobuje podla menstruacie, aby si nebola pred, ale po menstruacii, kvoli vystelke.
Tak mi hovoril gyndak, ze okolo 100e by ma vysla hysteroskopia a laparoskopia pod jednou anestezou.

simon32
9. mar 2015

@86mamca86 a čo ti odporučili???

simon32
9. mar 2015

@ladyblcha Ďakujem, ja nemôžem isť na jednodňový zákrok kedže mám epilepsiu...

.

86mamca86
9. mar 2015

@simon32 dve, jedno v DS, a druhe v BA, kedze som z BA, tak pojdem do toho druheho http://www.medicentrumhsc.sk/o-nas/

no kedze pises ze mas epilepsiu, tak neviem, ale podka mna aj na jednodnovej sa vedia o teba rovnako postarat ako v nemocnici, rozdiel je ten, ze nemocnica si preto drzi pacientov minimalne tri dni, lebo az po troch dnoch dostanu z poistovne preplatene...

simon32
9. mar 2015

@86mamca86 no totiž to mala som byt v Ba v šnope v súkromnej tiež jednodňovej a zrušili mi to kvôli tomu že na jednodňovú môžu isť len zdravý ľudia lebo cez noc je tam len ortopéd a keby sa niečo stalo ták volajú rýchlu zdravotnú pomoc a prevoz do normálnej nemocnice,takto ma odbili tak mi nič iné neostáva len do Ružinova... :(

adka_pajerska
9. mar 2015

@ladyblcha ahoj gynpor mozem len odporucit🙂 Ja som bola dvakrat na laparo u nich kvoli nepriechodnosti a nemohka som otehu.V roku 2012 vo february a v auguste som bola v 3mes🙂 a mam krasneho zdrave synceka a minuly rok v oktobri a v decembri som bola tehu🙂 Avsak nedopadlo to dobre,ale to je ina pricina.Su tam skvely odbornici,super personal a v ten den som bola doma🙂 Platila som 20eur.

adka_pajerska
9. mar 2015

@86mamca86ahoj gynpor mozem len odporucitemoticon Ja som bola dvakrat na laparo u nich kvoli nepriechodnosti a nemohka som otehu.V roku 2012 vo february a v auguste som bola v 3mesemoticon a mam krasneho zdrave synceka a minuly rok v oktobri a v decembri som bola tehuemoticon Avsak nedopadlo to dobre,ale to je ina pricina.Su tam skvely odbornici,super personal a v ten den som bola domaemoticon Platila som 20eur.

ladyblcha
9. mar 2015

@adka_pajerska v ds v sagaxe chceli za to iste cca 400e. volala som si predtym. jeden zakrok cez 100 a druhy cez 200e + predoperacne. 😕

adka_pajerska
9. mar 2015

@ladyblcha to je strasne,ja som si predoperacne urobila u svojich dr. a prisaham ze som platila 20eur a to mi dali flasu mineralky,vlozky,koselu vsetko aj papuce🙂 skus zavolat ja som vravela ze uz inde by som nesla

ladyblcha
9. mar 2015

@adka_pajerska ak by som sla, iste beriem ten gynpor sliac. velmi boli ustretovi, mili, ked sme volali pre termin. a tie ceny oproti ba a okoliu sa nedali porovnat.

87rusalka1
autor
28. mar 2015

Ahoj, dakujem za príspevky a reakcie,,,,už som po laparke, urobili mi chromopertubáciu aj screening,,,, no a nechali to nás - máme sa snažiť, vraj teraz je vhodné obdobie, aby sa nám podarilo otehotnieť...tak dúfam, že sa podarí 🙂

ivca88
28. mar 2015

@87rusalka1 ahoj 🙂 ak.ti mozem poradit.... kup si ovulacne testy od bab - nick - laurutka ci rybka = su PRO ... 0.40centov za kus ... meraj si Bazalnu teplotu a otehotnies ....ja som to tak urobila prvy cyklus.... a to som mala ovulaciu az na 29 dc ,.. moj muz ma vyse 96% spermii patologickych a vdaka tomu ze sme to poistili uz 3 dni dopredu az po den ovu som 5 tt 🙂
Jedla som jedine femibion 800 = kyselina listova...tu som jedla uz asi 3 mesiace ,,.. 🙂 ked som otehu ja...tak uz kazda !.🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre