Kryoembryotransfer po laparoskopii

zorkahorka
23. feb 2016

Ahojte, po akom dlhom case ste po laparoskopii boli na dalsom KET? Mne vzali pred mesiacom oba vajcovody a v CAR mi navrhuju vklad uz po prvej menzes... Neviem, nie je skoro?

magdus999
23. feb 2016

@zorkahorka ahoj, ja som bola na laparke po mmt a odporúčali mi po troch mesiacoch, aj v nemocnici, aj v care 😉

zorkahorka
autor
24. feb 2016

@magdus999 mala si po laparke pichave bolesti? otehotnela si?

magdus999
24. feb 2016

@zorkahorka bolesti som mala, mňa bolel priamo vajcovod, mne ho zachránili, tak asi rana, ktorá sa hojila, tak bolela, popritom mi odstránili aj endošku, tak ma bolelo kadečo 😀 Otehotnieť som neotehotnela, ale asi po roku som zistila môj problém, po preliečení som otehotnela hneď, práve čakám dvojičky 😄

zorkahorka
autor
24. feb 2016

a co to bolo za problem, ak nie vajcovod? gratulujem k dvojcatam 🙂

magdus999
24. feb 2016

@zorkahorka keď som mala za sebou 6 vkladov a žiaden úspech, som začala zisťovať vlastnou cestou a narazila som na repro imunologiu a tam mi prišli konečne na problém, laicky povedané, prisilná imunita, zabíjala mi všetky vložené embryá, po preliečení sa to podarilo a uchytili sa hneď obe 😄 To jedno mmt bola skôr náhoda, že sa zatúlalo do vajcovodu a ďakujem 😉

zorkahorka
autor
24. feb 2016

ty brdo... na takyto problem som este v ziadnej diskusii nenatrafila 😕

magdus999
25. feb 2016

@zorkahorka veru tak, zbytočne som bola na ivf a veľa vkladov za sebou a celé to bolo v podstate zbytočné, lebo po preliečení viem otehotnieť prirodzene, takže ak budem chcieť ďalšie bábo, stačí mi ísť do Nitry na krv, prípadne dajú lieky, žiadne IVF, lebo mne za tie roky na nič neprišli, stále mi všetci vraveli, že to je v mojej hlave a nebolo 🙂

zorkahorka
autor
20. máj 2016

@magdus999 ako prebiehala ta liecba? pytala som sa na to v mojom CAR a lekarka mi povedala, ze ma v NItre zbytocne napchaju dakymi kortokoidmi (ci co?) a aj tak zistia to, co uz jasne bolo :(

magdus999
20. máj 2016

@zorkahorka ahoj, cary sú vo všeobecnosti proti tomu, aj ja som sa pýtala vo svojom a mali len reči o tom, že nie sú ešte štatistiky a podobne, pritom v Čechách to funguje už roky. Stačí sa tá objednať, chcú odporúčanie od gynekológa, alebo obvodného, potom tebe vezmú krv, mužovi spermie a čakáš na výsledky. V rámci odberov je aj pohovor s doktorkou, tam si poviete, čím ste si prešli a podobne. Na základe výsledkov nastaví liečbu. Áno, sú to zväčša kortikoidy, ale mne pomohli a už mám drobcov na svete, mojej dobrej kamarátke pomohli tak, že otehotnela prirodzene a to má vkladov za sebou veľa 😀

mette7
20. máj 2016

@magdus999 ahoj a mozem sa opytat kolko trvala u teba ta liečba kortikoidmi? za kolko sa podaril dalši vklad? dakujem

magdus999
20. máj 2016

@mette7 ahoj, najprv som brala injekcie 7 týždňov, naozaj si teraz nespomeniem, tie mi horsovali výsledky, potom som prešla na metrol, u mňa imunita neskutočne bojovala, bolo to na dlhšie, ako štandardne býva liečba, brala 5 mesiacov, kým sa mi tie bunky znížili, potom som šla na vklad, bol to môj ôsmy v poradí a rovno vyšiel, chytili sa mi dve embryá, imunita neskutočne bojovala proti nim, chcela ich zabiť, po potvrdení tehotenstva sa mi zas prudko zvyšovali tie zabijácke bunky, ale po nastavení novej liečby a riadnej kontroly sa mi podarilo imunitu dať pod kontrolu 😀😉😆

zorkahorka
autor
24. máj 2016

@magdus999 kolko to stalo?

magdus999
24. máj 2016

@zorkahorka okolo 250€, ale cenníky sa stále menia podľa toho čo poisťovňa prepláca, väčšinu neprepláca.....

tdli
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre