Kryoembryotransfer bez súhlasu partnera

elabka
14. jan 2016

Ahojte,
ma niekto skusenost? Mam zmrazene embryo, ktore by som si chcela dat vlozit ale partner, s kt toto embryo mam sa so mnou rozisiel a nechce mi dat suhlas na vklad. Je nejaky sposob ako obist jeho suhlas?
Vopred dakujem...

anjelicek26
14. jan 2016

@elabka myslis toto vazne? Chces mat dieta s clovekom, ktory ta nemiluje? A zabezpecit to dieta chces ako? Vyzivne od tatika? Och och jedna z tych horsich veci, co som tu kedy citala... ved mas 11 mesacnu dcerku, tes sa z nej. Ten pravy este moze prijst.

evadek
14. jan 2016

@elabka zial sa to neda...chapem ta...ja by som hlavne riesila,ze niekde je embryo ktore mi v zivote nebude moct byt vlozene....

elabka
autor
14. jan 2016

@anjelicek26 Mne ide o to embryo - co s nim? Nechcem aby ho len tak znicili, ved je to vlastne moje dieta. Darovat... neviem si predstavit zit s pocitom, ze niekde mozno zije moje dieta...

wewika1
14. jan 2016

@elabka neviem ci urcujucim faktorom je typ zvazku a inak sa posudzuje manzelstvo, inak partnerstvo. su totiz centra kde pred ketom manzel ziaden suhlas nedava. mozno by som skusila dat premiestnit embrijko do takého centra

wheelsonthebus
14. jan 2016

@elabka fuha, no toto tiez nechapem!!! Ale byvaleho partnera povinnost platit na z jeho strany nechcene dieta by si uz obist nechcela, ze? Voci nemu maximalne nefer!

elabka
autor
14. jan 2016

@wheelsonthebus ziadne peniaze by som od neho nechcela. Az taka svina nie som. Sla by som do toho s tym, ze by som to dieta musela uzivit sama.

evadek
14. jan 2016

@wewika1 zial take centra nie su..riesila som podobny problem....

wheelsonthebus
14. jan 2016

@elabka To by bolo hrozne narocne pre teba, furt riesit peniaze, pomoc inych. Neviem ci si to prve uz zijuce dietko zasluzi, aby bola mama furt strhana lebo musi zivit dalsi hladny krk. A o hladani dalsieho partnera ani nehovorim. Mozno ma tu zdrbu, ale ved ani nie je iste ci by sa to ujalo? Ja v tom embriu fakt nevidim este ten ludsky zivot.

wewika1
14. jan 2016

@evadek take centra su 😉

wheelsonthebus
14. jan 2016

Teda embryu....

elabka
autor
14. jan 2016

@wewika1 a vies mi povedat konkretne, kt centra to nevyzaduju? Ja som bola v GF, aj embryo je zmrazene tam. Tam podpis vyzadovali ☹

elabka
autor
14. jan 2016

@wheelsonthebus Pre mna to zivot je. Viem, ze sa malo embryi "uchyti" pri KET, ale radsej by som bola keby sa neuchytilo pri vklade ako ho vedome dat znicit.... ja to takto citim...

wewika1
14. jan 2016

@elabka pisem IP 😉

wheelsonthebus
14. jan 2016

@elabka Neviem sa do teba vcitit, ale takto by nemalo prichadzat dieta na svet, keby si bola tehotna tak nepoviem ani slovo, ale takto s tym, ze pripadny buduci otec to uz teraz odmieta. Kazdopadne by som mozno viac myslela na dceru, ktora je uz tu a ako to ovplyvni aj jej zivot. Drzim palce, mas to tazke☹

elabka
autor
14. jan 2016

@wheelsonthebus Ja zatial len zistujem, ake su moznosti, ci sa to vobec da... uz prve dieta prislo na svet s tym, ze otec ho nechcel - moja dcerka ma DS a vedela som to uz pred narodenim, preto sa so mnou jej otec rozisiel. Nechcel, aby prisla na svet. Prave pre moju dcerku by bol surodenec darom, tahal by ju dopredu... urcite je aj iny sposob ako jej toho surodenca zabezpecit 🙂 ale ako som uz vyssie pisala, teraz mi ide hlavne o to, co s tym zmrazenym embryom...
Je to proste cele na prd, tato moja situacia... ale co uz, nejako sa vyriesi... 🙂 Hlavou proti muru nepojdem len chcem co najviac info aby som sa vedela rozhodnut...

elise
14. jan 2016

@elabka nedavala si univerzalny suhlas? My sme podpisovali univerzalny

elise
14. jan 2016

@elabka teraz v gynfife je uz vyse roka univerzalny suhlas

wheelsonthebus
14. jan 2016

@elabka som si dovolila pozriet fotky ked bola cerstvo na svete a teda krasna, by som to nikdy nepovedala, ze ma DS. Tak to este o to viac potrebuje lasky a viem si predstavit, ze je aj narocnejsia ta starostlivost o taketo dietatko. Obdiv za to, ze ju mas. Ja som sa vzdy v tehotenstve nad tym zamyslala, ze co ak a ja by som to asi neustala este aj bez partnera. Chapem teraz lepsie tuzbu po zdravom dietatku. Ale teda velmi by sa ti hodil poriadny chlap, lebo jeden horsi nez druhy. Fakt drzim palce v zivote!!!

elabka
autor
14. jan 2016

@elise Vazne? My sme v GF zacinali 2.12.2013 a ET som mala 29.5.2014 ale uz si nepamatam, aky suhlas sme podpisovali, museli sme nieco pred notarom podpisat... musim to pozriet... Len si pamatam, ze ked som mala mat transfer, mal to podpisat aj partner ale ten bol este na parkovisku takze to nakoniec nepodpisal...

elise
14. jan 2016

@elabka skus mne sa dcerka narodila v hanuari 2013 a ked som bola na jesen ze msme este embrijka tak mi vraveli ze uz vyse roka maju univerzalny suhlas, lebo vlastne je to pokracovanie jedneho ifv,drzim palce

elise
14. jan 2016

Da sa este s byvalym spisat u notara dohoda ze si nebudes ty ani dieta u neho uplatnovat vyzivne

elabka
autor
14. jan 2016

@elise to som uz skusila, ale ani s tym nesuhlasi ☹

elise
14. jan 2016

@elabka skus pozret suhlas, ci nemas nahodou podpisany 2x ked ste boli pred vkladom, lieky ti mozem poslat nam sa zadarilo prirodzene. Ja som mavala podpisane 2x pred notarom, priamo na vkkade sz podpisuje pred embriologickou ale nemudi tam byt partner

elise
14. jan 2016

@elabka drzim palce, povedz mu ze bude pkatit polovicu poplstku za zmrazenie , pretoze je to aj jeho geneticky material

elabka
autor
14. jan 2016

@elise Moc dakujem 🙂 Pozriem to, co sme vlastne podpisali 🙂 To by bolo super, keby sme mali univerzalny suhlas!!! A super, ze sa vam podarilo prirodzene 🙂

elise
14. jan 2016

@elabka ak ti nedz polku za zmrazenie mozes to aj vysufit a to bude cca 50 euro roche cely zivot

perzefona
14. jan 2016

Boze 37 rocna... Bez chlapa... S deckom malym.. A chces dalsie... A este s tym istym chlapom.... Nechapem.... Stojim si za nazorom ze hento dieta nie je... Tvrdis ze radsej nech sa neujme v tebe... A sak to ho vlastne neprijme tvoje telo... Cize ho tiez zabijes ty... Tak to nie je jedno?

elabka
autor
14. jan 2016

@perzefona pre mna nie.... ale kazda sme ina... dik za tvoj nazor

luciferkax
14. jan 2016

len ma napadlo, nebojíš sa, že aj to druhé bude mať DS? Kedže sú pravdebodobne "z tej istej várky"

elise
14. jan 2016

@perzefona to " hento" mame aj my v stadiu blastocysty. Tiez je to ako prirodzene tehu, ci sa plod ujme alebo nie, je na prirode. Aj pri kkasickom tehu niekefy telo neprijme my sme si tych neprijati zazili az az. A neovpkyvnime udrzanie plodu v maternici, za potrat zena nemoze, nemozes tvrfit, ze som zabila svoje dieta, ked som potratila leho sa vo mne neudrzalo. ....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre