Kryoembryotransfer a zvláštne hormóny

lilyianka
20. sep 2017

Ahojte zeny idem si sem po radu
Takze od aprila uzivam Medrol kvoli vyssim hodnotam cytokinov a takisto navstevujem hematologicku...mam za sebou 1x et a 1x ket (oba min.rok). Na zaklade toho,ze ani jeden pokus nevysiel ma poslali na repro.imuno a hemato (preto ten Medrol). Teraz moj "problem". Teraz najblizsi cyklus som chcela ist na KET,cize od 1DC zacat brat dalsie hormony plus par dni pred vkladom mam od hematologicky odporucene pichat Fraxiparine.. lenze cca tyzden pred ms som zacala bezdovodne krvacat a to tak,ze kazde rano zo mna ide krv a potom cely den nic. Navstivila som svojho gynekologa kt.mi zobral stery ci nemam nahodou zapal alebo infekciu (vysledky zatial nemam) a ukazala mu spravu od hematologicky kt.mi odporucila Fraxik...kedze mam diagnostikovanu trombocytopeniu povedal ze nie je vhodne,aby som si fraxik pichala a radsej sa este poradila s hemato..tak som aj spravila..odpoved bola,ze ak mam toto bezdovodne krvacanie nech jeden cyklus pockam a zacnem az potom pripravu na KET alebo ze mozem zacat aj tento cykkus,ale bez fraxiku...ale ze ten dalsi cyklus mi ho urcite odporuca...je pravda,ze sa picha kvoli tomu,aby sa maternica lepsie pripravila na embryo?(tak sa vyjadrila hemato)..
Nuz ale neviem co robit,hlavne sa celkovo bojim toho fraxiku,aby nenarobil viac skody ako uzitku..urcite chcem este jeden cyklus pockat,jednak kvoli vysledkom od gynekologa a jednak kvoli tomu,ze ci zase pocas cyklu nezacnem z nicoho nic krvacat...
Stalo sa to niektorej z vas?

havana21
21. sep 2017

Ja ti mozem ohladom fraxiku napisat len jedno, mne ho davali ku koncu tehu. Aby sa babu lepsie darilo, cize aby malo viac zivin. Ine ti neviem poradit, ale treba verit tomu, ze doktori vedia co robia. Drzim palce, aby Vam vsetko vyslo a aby ste vsetko dotiahli do usoesneho konca. 👍

stastenka42
21. sep 2017

@lilyianka tvoja hematologička má pravdu !! Fraxiparín nespôsobuje krvácavosť...na fraxiparíne sa operuje !!! Aj ked máš trombocytopéniu fraxík tomu neublíži pretože ty máš len nízku dávku 0,3 alebo 0,4 ml...takže dôvod krvácania je niekde inde..určite by som vynechala tento cyklus a počkala...kolko máš trombocytov?

lilyianka
autor
21. sep 2017

@stastenka42 predtym som si fraxik pred vkladom nepichala a hlavne som ani doteraz netusila,ze mam nejaku trombocytopeniu...trombocytov mam 69000,posledne vysledky...
Radsej som sa spytala kedze ani cyklus mi nikdy takto nezblbol..a jeden cyklus urcite vynecham a vklad budem riesit od dalsieho cyklu 👍
Fraxiku mi predpisala 0,4ml

stastenka42
21. sep 2017

@lilyianka fraxiparin sa dáva podľa váhy..my máme aj teraz tehuľku čo má 71 trombocytov a v pohode pichá fraxiparin..a čo ti dávajú na tie trombocytov? Prednison?

lilyianka
autor
21. sep 2017

@stastenka42 praveze ja na trombocyty neuzivam nic....hematologicka k tomu nic nepovedala ani neviem ze by som nieco uzivat mala....myslis ze by som mala?

stastenka42
21. sep 2017

@lilyianka no prednisonom zvykneme dvíhať trombocytov ale až keď sú ešte nižšie..tak 30-50..u teba je to ešte celkom dobre pokiaľ ti nepadajú ešte nižšie..ak máš ustálené na tejto hodnote tak v pohode, len sa treba chrániť aj pred infekciou...

lilyianka
autor
21. sep 2017

@stastenka42 toto som mala zatial najnizsie cislo tych 69 trombocytov...brala mi kvoli tomu hemato krv asi 3x a predtym som mala aj 93trombocytov a pod....ale teda vzdy pod 100

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre