Koľko vás vyšlo IUI, resp. umelé oplodnenie?

30. sep 2020

Ahoj, chcem sa baby opýtať - koľko Vás asi vyšlo IUI respektíve umelé oplodnenie.
Zaujíma ma taktiež čas. Ako dlho to trvalo od konzultácie, stimulácie až k vkladu?
Čo všetko ste museli podstúpiť v tomto procese? Ako časti ste do CAR chodili a pod. Každá skúsenosť ma poteší.
Ešte jedna otázka - v prípade schválenia je to z časti hradené z poistenia ženy, muža alebo z oboch poisťovní?
Ďakujem

juliet86
30. sep 2020

ivf. z poistenia zeny. muz na spermiogram. ty na krv parkrat na prefuk vajcovodov. potom na nastavenie protokolu. kontrolu. odber. vklad. zalezi od poistovne tvojbo gyn papierov a centra. toereticky ivf viete dat za 3mesiace najrychlejsie cca. realne tak polroka max rok

autor
30. sep 2020

@juliet86 ďakujem za info. Nám totiž nebol zistená žiadna závažná diagnoza, ktorá by nám bránila splodiť dieťa. Mne trošku občas hapruje cyklus ale inak všetko okey. Dr mi už minule navrhol umelé, respektíve nejako tomu dopomôcť. Akú skúsenosť máte vy? Išli ste do centra na odporúčanie gynekológa? Na všetky vyšetrenia ste museli dochádzať do centra?
My máme najbližšie CAR cca 1,5-2 hodiny 🙄 ale zas čo by sme za malý uzlíček šťastia dali 🙂

juliet86
1. okt 2020

u nas bol vazny muzsky faktor. muz je ok? my sme dochadzali z ba do reprofit brno lebo su najlepsi. cize podobne casovo ako pises ty. ak je spermiogram a tvoj cyklus ok mozno vam navrhnu iui. ja som bezne rano otocila brno autom a potom sla do prace. najdi si dobreho lekara a cenfrum ktoremu doverujes. kolko sa uz snazite?

nykkushka
1. okt 2020

Ahoj, my sme chodili do Martina ISCARE, cca 2.5 hod cesty. Koncom marca sme mali prvú konzultáciu a 24 jula som už bola tehotná. Išlo to rýchlo, mužovi robili kontrolné spermiogramy, mne gynek vyšetrenia, obom rôzne krvné testy. Chodili sme tak raz za mesiac. A keď už sa išlo na odber vajíčok, tak po menštruácii som tam chodila cca každé dva dni na sono aby videli ako rastu vajíčka a kedy je vhodný odber. Medzitým som si pichala liečbu ktorú mi nastavili.
A cenovo nás to vyšlo okolo 2 500 e všetko, lieky, vyšetrenia, odbery a nadštandardné služby.
Ale nelutujeme, keďže ja mam nepravidelnú ovulaciu a manžel hrozný spermiogram. A ani nie do roka od prvej návštevy som porodila 😊

zuzuzlik
4. okt 2020

Ahojte, ak je niektorá v situácii že ide/má plánované IVF, možem darovať nepoužitý set hormónov potrebný min.na 1 cyklus IVF:
Diphereline 0,1 mg 4 balenia/ v jedom balení 7 dávok a 2 balenia Meriofert Kit 75 IU, ku tomu aj Duphaston.. doplatky vyšli cez 120 eur a radšej s tým niekomu pomôžem ako vrátiť len tak do lekárne 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre