Ahojte už so na nanervy trošku tak preto sa pýtam sa lebo furt len čakame a furt nič vždy len zoberú krv sono a ďalší termín buď za mesiac alebo za 2 to sa mi zdá dlho mozno to robí že mám PCOS a ktomu inzulinovu rezistenciu mi zistili tak ale manžel spermiogram v poriatku ale už to bude cca pol roka tak či má niekto skúsenosť ďakujem
@baruska1989 Aha tak super tak pekne mi furt čakáme chodím do Bratislavy Repromedica ďakujem za typ
@michell999 aj ja som bola v repromedice. Tiez do 2 mesiacoch. Najprv mi zobrali krv, dohodli sne sa na protokole a liekoch a od dalsieho cyklu sa islo do toho. Mozno mas nejaky problem.... Co ti povedal lekar, ako to vidi?
@michell999 my sme boli na konzultácií IVF ( isci) koncom januára z toho marec vklad nevyšiel a v apríly som mala už pozitívny tehotenský test... Ja som to dosť trafila, že zrovna bolo pár dni pred cyklom, takže rýchlo porobili vyšetrenia a to som mala dlhý protokol...
@ailiba Najprv prvý mesiac kontrola krev sono a postup čo ďalej a povredal áno na IUI na sto percent tak vyskúšali Letrozol aby som mala vedsie folekule a nič potom ma poslali na diabetologiu tam mi zistili že mám inzulinovu rezistenciu a dali mi dlhodobo užívať glucopage a že kontrola za 2mesiace a keď som došla len sono krv a zasc 2mesiace kontrola teraz by som mala už tento mesiac po Menzes tak som zvedavá čo zas mi povedia
@michell999 podla, mna je to fajn... Nieco ti nasli, tak postupujú. Ved cielom je uspesne otehotniet. Nie len rychlo ta napichat hormonami a sup. Nech je cim vyssia sanca zrusit negativny vplyv na otehotnenie a nasledne tehotenstvo. Chapem, ze uz je ti to dlho, ale vydrz, uz to coskoro bude🙏. Dezim palce.
My sme boli na klinike, ale predtym sme este isli na vyšetrenia, ale nic nam nenasli. No jed sme sa uz rozhodli, ze ideme do toho, tak to bolo rychle.
@michell999 ahoj, ak ma pcos a inzulinovu rezistenciu, tak sa uspesnost iui znizuje. ak nie je pekny folikul, je zbytocne ist na IUI, kedze nie je co oplodnovat. IR tiez vyrazne znizuje sancu, ze sa vajicko oplodni, pretoze IR znamena rezistentnost buniek a vajicko je tiez bunka. teda aj ked do neho narazi milion spermii, tak ich vajicko odignoruje.
treba, aby si mala liecbu, ktora pomoze, ze bunky sa prestanu spravat ako mali ignoranti.
v podstate mas dost zdravotnych problemov na to, aby si bola taka nedockava a cakala, ze vsetko pojde hned 🙂
@michell999 my sme boli v repromedice 6x na iui lebo som nechcela ivf. ale nepacil sa mi tam pristup, isli sme na konzultaciu do brna v decembri a v januari som zacala hned stimulovat na ivf takze ani nie mesiac.
ved sa opytaj doktora na co sa caka
A ostatné vysetrnia máte všetky porobené? My sme teraz prišli do car s úplne všetkým, tak nás dr pochválil. Ak ste len teraz s vyšetreniami začali tak to potrvá, lepšie ako sa vrhnúť hneď do ivf a len slepo strieľať 🙂
@ninka99865 Práve keď sa opýtam on mi furt tvrdý že treba čakať a a zoberie mi krv a sono no takže tak a zaujímavé že 1 syn sa nám podaril prirodzene a odftedy nič a vyšetrenia mám a doktor mi povedal že ostatné výsledky mam v poriatku tak neviem teda tak asi musime počkať ešte ale už má to prestáva baviť možno som nato hrr ale keď mám len tento problém a druhe výsledky mám v poriatku tak neviem prečo to furt odhaľujú
@michell999 tak jedno dieťa nieje záruka že bude aj ďalšie prirodzene. A neplatí sni to že keď jedno je po ivf ďalšie nemusí byt prirodzene to je žiaľ život :( ostáva len skúšať a poprípade potom ísť do umeleho… držím prsty 🙂
@ninka99865 Hm šak práve to je to lebo syn má už 10 rokou sme šťastný že ho máme ale brala by som ešte jedno ale keď to nepôjde tak bude len sám no uvidíme ešte sa pokúsime ďakujem
@rk123 Aha tak pekne no práve ako pán DrHlinštak.je fajn ale furt odkladá to sa mi neľúbi a keď som išla Dr.Petrva ona hneď tam a tam poposielala dobre porobila som vyšetrenia a keď som došla zas to isté a aby som užívala Inofolin pritom mi nezaberá hovorila som jej to aj jemu no tak teraz keď pojdem a dajú mi odklad zas tak pôjdem inde
@janetinka27 Ďakujem viem že mám trochu viac no musím ešte počkať
16.11. prvá návšteva CAR +začiatok stimulácie, 25.11. odber vajíčok, 30.11. vložená blastocysta a 13.12. potvrdené tehotenstvo z krvi s hcg 800. 🙂 Takže mne tento celý proces trval menej ako mesiac. Teraz som v 4. mesiaci a čakáme dievčatko.
@rurutiax Wau paráda gratulujem to ste mali šup šup
@michell999 ja som na tom podobne. Približne pred rokom a pol sme začali chodiť do centra. Tiez mi zistili ze mam mierne zvýšenú inzulinovu rezistenciu a musela som ist k diabetologicke. Tam som chodila par mesiacov kym mi nasadila lieky ( stale mi hovorili ze som tučná preto to mam)
Potom som sla na 3 inseminacie, ktore nevyšli.
Tak začali sme riesit IVF. Nastavili mi liečbu a čakali sme koľko budem mať folikuli. Mala som len dva. Cize na odber som isla s malou dusickou nech je tam aspon jedno vajíčko a nakonec boli dve 😊. S ktoreho sa podarilo oplodnit len jedno. Uz som po vklade a dufam ze sa ujme .
Chcela som tym povedať ze viem cim si prechadzas a nie si v tom sama 😊Ja som sa tiez zlostila preco to tak dlho trvá. Aj par krat som to dávala pekne najavo. Ale verim ze to uz vinde
@efka000 Ďakujem som rada že nejsom sama tak držím palce nech to dotiahnete donkonca 🙂
@mimi410 Prave manžel všetko v poriatku ja mám ten problém to je to šak teraz by som mala ísť do centra keď dostanem men.tak uvidím čo mi tam povedia
@michell999 My sme boli 1.krat na konzultáciu v septembri a hneď v ten mesiac urobili IUI. V októbri ďalšia IUI a nič tak mi dali mesiac pauzu s tým, ze mi lekárka dala na mesiac antikoncepciu a hneď v decembri bola stimulacia na IVF. V decembri aj mali hneď vložiť embryjko no dostala som OHSS takže sa vklad odložiť aby sa telo spamatalo, no a na začiatku februára mi vložili a hneď sa aj chytilo. 🙂 Takže dokopy sme tam chodili pol roka z toho 2 mesiace som mala pauzu čiže za 4 mesiace som ostala tehotna. Musím ale povedať, že moja lekárka je skvelá, nenatahuje to a išlo to šup šup 🙂
@michell999 neboj nie si . Ja som uz kvoli tomu chcela aj vymeniť centrum . Ale nakonec som vydržala a verim ze sa to oplatilo😊
@jasmine_3 Tak to máš dobru doktorku uvidíme čo my tam povedia
@efka000 Šak aj ja by som bola rada aby sme to dotiahli do konca no uvidime čo mi tam povedia
V septembri sme absolvovali konzultáciu pred IVF a v oktobri (podla cyklu) som si zacala pichať injekcie na stimuláciu (cca 2 týždne) a nasledne idber vajíčok, potom mesiac pauza aby si telo oddýchlo (ja som si dala 2 mesiace lebo som este poriesila vytiahnutie osmicky u zubara) a koncom decembra vklad a o 2 tyzdne na to odber krvi na HCG.
@nikoleta999 ahoj ja chodím do NR sme zatiaľ spokojný no vklad nedošlo mali sme 2embria ale nemali čo zamraziť nezvládli to ....takže po 3cykloch na ďalšie ...akoze si tehotná? Nakoniec prirodzene? Keď píšeš že vklad nevyšiel?
@trinity246 Ahoj, mne nevysiel prvy vklad, cize ET … Nasledne mi sestricka zabudla povedat, ze ak chcem ist na KET od 1DC musim uzivat lieky 🤷♀️Tak som sla v nativnom a ten sa podaril uz 3den po vklade som citila, ze to vyslo 🙂 Dr. nam daval 3% sancu mat svoje dieta, dokonca na druhej konzultacii hovoril, ze mame radsej hned ist do DE, a ze nikdy mat prirodzene dieta nebudeme, odmietli sme , mam 14m syna a dnes mi “zaduchoval” tehu test, tak som zvedava 🙂
@nikoleta999 a aké máte diagnózy keď sa smiem opytat?
@ninka99865 Ja predcasnu ovarialnu rezervu AMH 0,82 som mala a len 5 vajicok, ale vsetky sa oplodnili a vydrzali 4. Priatel ten zo vsetkych spermii ma dobre len 3 a v den vkladu mu nasli 5 dobrych, ostatne maju slabu pohyblivost
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@michell999 my sme mali ivf (picsi+macs) za sebou do dvoch mesiacoch aj s vysetreniami a stimulaciou az po pozitivny tehotensky test. V brne v reprofite. Odporucam vrelo, mily personal a profesionali. Za mna TOP!