Koľko vajičok dozrie v jednom folikule?

katuskamala
3. júl 2014

Ospravedlnujem sa za mozno blbu otazku, ale je pravda, ze jeden folikul ma iba jedno vajicko, ktore moze byt dobre alebo zle dozrete???

eikenella
3. júl 2014

ano, jeden folikul= jedno vajíčko

zuzina1881
3. júl 2014

Samozrejme, bud je tam jedno, ktore moze a nemusi dozriet, alebo tam aj nemusi byt ziadne.

25daniela
3. júl 2014

Ja myslim tiez ze jedno..

ttctwins
3. júl 2014

Jedno. "zle dozrete" znamena, ze folikul nedorastie do velkosti, pri akej by praskol, teda zanikne a moze z neho byt cysta alebo sa vstreba.

jasna
4. júl 2014

v jednom folikule môžu byť aj dve vajíčka, to viem isto (ak taký folikul praskne počas ovulácie a oplodnia sa obe vajíčka - to sú tie jednovaječné dvojčatá 😎

cecily
4. júl 2014

Jedno. Ak sa toto vajíčko po oplodnení hneď rozdeľuje, a potom sa vyvíjajú samostatne vtedy hovoríme, že žena čaká jednovaječné dvojčatá.

alisita
3. aug 2014

@jasna ak su 2 vajicka, logicky to nemozu byt jednovajecne dvojicky ... jednovajecne su ak sa po oplodneni jedneho vajicka jednou spermiou toto rozdeli na 2 samostatne tak ako pise @cecily
@katuskamala vo folikule dozrieva jedno vajicko .... Tych folikulov sa pocas stimulacie spravidla vytvori viac, ale nie vo vsetkych musi byt vajko a ked aj je nemusi byt v case odberu vo faze ked je vhodne na oplodnenie ... Ja som mala cez 10 folikulov, nakoniec len 4 vajka, z toho len 3 vhodne na oplodnenie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre