Ospravedlnujem sa za mozno blbu otazku, ale je pravda, ze jeden folikul ma iba jedno vajicko, ktore moze byt dobre alebo zle dozrete???
Samozrejme, bud je tam jedno, ktore moze a nemusi dozriet, alebo tam aj nemusi byt ziadne.
Ja myslim tiez ze jedno..
Jedno. "zle dozrete" znamena, ze folikul nedorastie do velkosti, pri akej by praskol, teda zanikne a moze z neho byt cysta alebo sa vstreba.
v jednom folikule môžu byť aj dve vajíčka, to viem isto (ak taký folikul praskne počas ovulácie a oplodnia sa obe vajíčka - to sú tie jednovaječné dvojčatá 😎
Jedno. Ak sa toto vajíčko po oplodnení hneď rozdeľuje, a potom sa vyvíjajú samostatne vtedy hovoríme, že žena čaká jednovaječné dvojčatá.
@jasna ak su 2 vajicka, logicky to nemozu byt jednovajecne dvojicky ... jednovajecne su ak sa po oplodneni jedneho vajicka jednou spermiou toto rozdeli na 2 samostatne tak ako pise @cecily
@katuskamala vo folikule dozrieva jedno vajicko .... Tych folikulov sa pocas stimulacie spravidla vytvori viac, ale nie vo vsetkych musi byt vajko a ked aj je nemusi byt v case odberu vo faze ked je vhodne na oplodnenie ... Ja som mala cez 10 folikulov, nakoniec len 4 vajka, z toho len 3 vhodne na oplodnenie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ano, jeden folikul= jedno vajíčko