Koľko stojí umelé oplodnenie v Brne?

11. jan 2022

Ahojte, prosím vás, ako sa aktuálne pohybuje cena IVF (s vlastnými vajíčkami) v Brne? S akým cca rozpočtom máme počítať? Poslali nám len počiatočnú cenu, niekde som však čítala, že sa môže navýšiť o pár stovák, ale aj o tisícky eur. Vzhľadom na to, že obaja s mužom máme diagnózy, ktoré nás nútia ísť na umelé oplodnenie, počítam s tým, že časť bude hradiť poisťovňa.. Viem, že sú tu rôzne staré diskusie na túto tému, ale zaujíma ma, ako je to teraz, resp. akú máte aktuálnu skúsenosť z posledných mesiacov. Ďakujem!

rk123
11. jan 2022

pociatocna cena je co? mne ked posielali tam bolo rozratane cca vsetko, aj lieky a keby sme si nedavali doplnkove metody tak by to sedelo. slovenska poistovna ti preplati tolko, kolko preplacaju za ivf centram na slovensku - okolo 1000e, ostatne si hradite sami, ci mate diagnozy ci nie, viac nepreplatia 🤷🏽‍♀️

autor
11. jan 2022

v maili nám napísali, že počiatočná suma za IVF sa hýbe od 1400 Eur.. no čítala som, že finálna môže byť 2000, ale aj 4000 eur.. skôr ma zaujíma, či u niekoho išla tá suma z nejakého dôvodu takto vysoko, aby sme boli na to pripravení a či si máme za niečo dobrovoľne priplatiť.. nám poslali asi 4 strany s cenníkom, ale netuším, čo z toho si musíme priplatiť a čo nie, prípadne čo sa odporúča..

andula1988
11. jan 2022

Ono zalezi kolko bude vajicok, kolko sa bude oplodnovat, mrazit a ake metody sa pouziju … zalezi co si davate .. co Vam popripade odporucia …. Niekde sa priplaca speci inkubator, predlzena kultivacia, macs, isci

autor
11. jan 2022

@andula1988 chápem, čiže s nejakou predfinálnou cenou máme počítať až tesne pred zákrokom? nemám v okolí nikoho, kto by riešil niečo podobné, preto neviem s čím počítať a či si naozaj priplatiť všetko, čo nám odporučia alebo je to sčasti aj ťahanie peňazí od pacientov..

andula1988
11. jan 2022

Je tu skupinka IVF tam kocky isto poradia …. Ja som nebola v brne

e1i
11. jan 2022

Po konzultacii ti pošlu papiere pre poistovnu, tam budes mat rozpocet. Pred ivf sme platili lieky (musis vybrat v cz lekarni ak ides cez poisťovňu) a zvysok pri vklade

rk123
11. jan 2022

to by si mala riesit s lekarom, ake doplnkove metody na zaklade vasich vysledkov vam odporuca. to ti nikto nepovie dopredu kolko presne budete platit.
nam vysiel zaklad aj s liekmi cca 77000 korun, ale finalne sme platili asi 120000 lebo sme si davali vela veci “navyse”. plus teda v zahranici si to najskor vsetko zaplatis a potom davas preplatit poistovni.
plus teda ani tesne pred zakrokom nemusi byt jasne finalna cena. mozes mat na odber co ja viem 30folikulov, to ale neznamena ze budu oplodnovat 30vajicok, tych moze byt “len” 10 vhodnych atd.

petkocka
11. jan 2022

Ahoj , my sme platili 4450€ Spolu -lieky , odber , ICSI ,PICSI ,MACS , predĺžená kultivácia , odbery na pohl.choroby (zo zákona to beru ) 80€ jeden odber-beru obom partnerom , mali sme 6 embryi takze mrazenie . A vklad v cene . Zatial nam poisťovňa neposlala nic , cakame kym nam poslu ale vraj nato maju 6 mesiacov , zrovna v piatok som tam volala. Pri odovzdávaní do poistovne bola celková suma 112000 CZK .

autor
11. jan 2022

@petkocka a toto všetko vám odporučil doktor, áno? pýtam sa len preto, že naozaj sme s niečím podobným doteraz nemali skúsenosti, netušili sme, že budeme musieť ísť do umelého, lekári nás uisťovali, že to pôjde aj prirodzene.. a keď som si prečítala niektoré diskusie, je tam veľa upozornení o tom, že centrá asistovanej reprodukcie často ťahajú peniaze od párov.. preto si chcem radšej vopred pozisťovať info

petkocka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petkocka
12. jan 2022

Ano ponúkli nam to , vzhľadom na naše výsledky , su to metódy ktore zvyšujú šancu . Nam to pomohlo , zaco sme vďační . Oni z ludi neťahajú peniaze -ako na Slovensku , oni ti realne poradia a vacsinou to naozaj pomoze . Drzim palce nech vam to vyjde

autor
12. jan 2022

@petkocka ďakujem, pre mňa sú to cenné informácie, ako som hovorila s niečím podobným nemáme žiadnu skúsenosť, ani v okolí nemáme pár, ktorý podstúpil umelé.. my sme mali aj nejaké konzultácie v slovenských klinikách, stále sme počúvali, že otehotniem prirodzene, že sa nemáme báť (hoci obaja s mužom máme diagnózy, pri ktorých takmer automaticky posielajú pár na IVF).. v júni to budú tri roky, čo sa snažíme a zatiaľ nič.. preto som si našla recenzie a najlepšie boli na Brno, tak chceme ísť rovno tam..

hanuskac
12. jan 2022

Nas vyslo posledne bez poisťovne s liekami 4500e a mali sme extra macs, geri a picsi.

petkocka
12. jan 2022

Kazdopadne to stoji zato . Nikdy predtym sme neriešili nikde inde , ale stacilo mi si pozriet recenzie na Brno a sli sme hned tam .drzim vam moc palce

smallstar2809
12. jún 2022

@petkocka Dobrý deň. A v ktorom centre ste boli?

kundiboo
29. júl 2022

@petkocka ahoj, napíšem ti spravu , niečo sa chcem ohľadom Brna a IVF opytat

patriciaondrova
23. apr 2023

@smallstar2809 dobrý deň prosím Vás pekne dostali ste odpoved,keď ste sa pýtali na kliniku v Brne ?

smallstar2809
23. apr 2023

@patriciaondrova Dobrý deň, bohužiaľ nedostala.

eveline88
30. jún 2023

Taký základ s ktorým treba počítať na klinikách v BRNE je 3000e, z tejto sumy vám dodatočne preplatí slovenská poisťovňa cca1200eur. Priplácajú sa navyše extra služby ako mrazenie embryí, ICSI, PICSI, MACS, asistovaný hatching, Embryo GLUE, PGT, To už podla toho čo vám klinika odporučí.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre