😅 Kolko preplaca poistovna,pri zakroku umele oplodnenie lieky a uplne všetko,prosim najde sa tu medzi vami žena ktora vie o tomto všetko?!Chcem sa pripravit eurka ale vobec nemam prehlad o cenach takychto zakrokov.DAKUJEM
dakujem baby,ono je to ozaj asi individualne
🙂
silvia 545 zaujimalo by ma ci sa vam to podarilo a cakate babatko. aky bol pristup lekarov a pod v centre ferticent...dakujem 🙂
@tahia24 ahoj, my sme boli v GynFive v BA a mam VsZP, takze to bolo tak, ako pise eliska v prvom prispevku.. za lieky sme doplacali cca 200-300 eur, uz si presne nepamatam, kolko, platila som si predoperacne vysetrenia cca 60 eur a okrem toho sme doplacali za metodu ICSI (vpichnutie spermie do vajicka, nie je povinne) a za mrazenie embryjok, dokopy to bolo ale 200 eur.
super infosky...v iscare sa plati za ICSI 215,- a to v pripade 1-3 vajicok a zmrazenie dalsich 72,- ...idem pozriet este gynfive 🙂
a vo ferticente som nasla, ze za ICSI sa neplati a ani za predlzenu kultivaciu sa tam neplati
Je to individuálne..Každe centrum má iné ceny..ja som sa rozhodovala podľa čakacej doby..Som v Iscare-minulý rok som dostala Mudr. Latákovú-kedže som bola pre ňu žena s komplikovanou diagnózou stále si privolávala na pomoc niekoho staršieho Ale aj tak ma sklamala. Po mnohých pozitívnych reakciách na dr. Petrovú, po neúspešnom 1.IVM s Latákovou, som sa presunula k nej. Som veľmi spokojná-dala ma za rok do poriadku.
Minulý rok sme platili dokopy s liekmi vyše 1000eur.
Tento rok mi poisťovńa kvôli mojej diagnóze- schválila drahšie-kvalitnejšie lieky- takže už len za tie som doplácala do 500eur a to ešte nemám všetky kusy.
Preto som písala, že je to individuálne- treba si naštudovať ich stránky a cenníky.
A moja posťovňa Union preplatila základné veci-všetko v hodnote 995eur (tuším)
Schválenie mi prišlo do 3 týždňov.
@tulinkovaa ahojko.idem sa ta troska popytat a pootravovat ta 😉 chystame sa na IVF a mam union poustovnu. Chcela som sa spytat ze kolko si platila ty.tych 1000 eur ti preplatila poustovna ako si pisala a mimo toho si si asi lieky platila ty.a v akom centre si bola? Ja som chodila do ginfivu v BA chystali ma na IUI ale nikdy mi nenarastli vajicka tak nebolo ani jedno.moc moc dakujem za odpoved 😉
ahoj tak poistovna ti priplaca na lieky a samotny zakrok odber a vkald . schvalenie je cca okolo mesiaca ale ked su sviatky a dovolenky resp.prazdnini trva o nieco dlhsie ,samozrejme ze mate vsetky dokumenty ktore poistovna vyzaduje.
kedze mm ma zly spermiogram museli sme platit aj za ICSI a dali sme si aj PK za co sme dopalcali a potom zmrazenie 5 mrazacikov.
spolu nas to s liekmi pre mna aj doplny pre mm stalo cca 1650 €. keby sme nemali zly spermiogram a nedavame si predlzenu kultivaciu tak nas to stoji omnoho menej a keby sme nemrazili tak zas ta suma je mensia . ale ja som mal vajec ako kvocka .predoperacne nam robila obvodacka tak tam sme nepaltili nic ani na internom. drzim palce
Ahojte neviete kde by som nasla žiadost na poistovnu o preplateni??Dakujem
@jullinka11 tu maju iba v CARe a priklada sa tam aj dokumentacia ako je spermiogram a preco navrhuju danu liecbu
@mistisa Ja mám posťovňu Union, schválenie mi prišlo do mesiaca a bez problémov. Posťovňa prepláca do 1000eur.
Lieky si platíš ty. Záleží aké Ti schváli poisťovňa. Asi zväčša začínaš s ,,najlacnejšími,,. Záleží aj koľko ks Ti poisťovňa schváli. Kedže si nereagovala na liečbu-mala by si dostať silnejšie a drahšie a väčší počet ks. Ja som si vyberala lieky na druhe IVF a platila som cca.500eur. Dostala som kvalitnejšie. A chodíme do Iscare. Vyskúšaj si pozrieť cenník v Iscare na ich stránke, myslím, že tam majú rozpis na každú jednu poisťovňu. Aspoň trošku ti to pomôže zorientovať sa. A okrem liekov sme platili vybratie nezrelých vajíčok(mala som len 3ks), inkubátor..hm..čím viac vajíčok ti vyberú-máš väčšiu šancu, ale aj viac platíš..
@tulinkovaa aha dakujeeeem idem to kuki 🙂 je to sila ze? tolko penazi ale tak stoji to za to ked si mas potom drobca chytit do ruky 🙂 🙂 kaslat na peniaze.🙂 🙂 dakujem moc 🙂
@tulinkovaa dobry den aj ja mam union tak ked sa mozem spytat na kolko ma to vyjde ak by som to chcela postupit aj ja...dakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj,
poisťovňa ti preplati:
- cca 1000 Eur - zakroky (odber vajičok + vklad embryi)
- cca 3/4 ceny liekov - to je veľmi individualne, zaleži, ake lieky a koľko budeš potrebovať, ale tak 200 - 300 Eur by som si určite pripravila
Ty zaplatíš prípadné ďalšie techniky, ktorých cenu nájdeš v cenníku tvojho centra, a to, či ich budeš potrebovať záleží od tvojej a mužovej diagnózy:
- ICSI
- PiGD
A ešte predoperačné vyšetrenia, tie ma stáli 80 Eur, možno sa ti podarí ukecať všeobecného lekára, aby ti niektoré krvné testy spravil akože v rámci preventívnej prehliadky.