Ahojte, cakala som na darcovske vajicka v Gynfive. V poslednej dobe akosi stracam doveru voci tomuto centru a nemohla som sa uz od minuleho tyzdna zbavit nejakeho zleho pocitu, hned potom, ako mi oznamili, ze mame darkynu (teda, ze som sa posunula v poradovniku a nasli zenu s rovnakou krvnou skupinou, ktora bola ochotna darovat vajicka). Platime dost velke poplatky za cely darcovsky program - napr. aj za lieky udajnej darkyni, pricom vacsinou nedaruju vajicka zeny, ktore prichadzaju "len darovat", ale naopak zeny, ktorym vajicka z vlastnej stimulacie proste zvysuju a nechcu si ich dat oplodnit vsetky, Cize takato zena si plati lieky sama, ale samozrejem za lieky platim aj ja "akoze darkyni", cize na tom zaraba len centrum, kedze lieky im odovzdavam. Dnes mi proste zavolali, ze z udajnych 6 vajicok, ktore sme si akoze od darkyne kupili, sa oplodnili len 4. A ja si uvedomujem, ze vlastne nemam ziadny sposob kontroly, ako overit centrum, ci skutocne oplodnovali 6 vajicok, alebo ci kazdej zene oznamia, ze vajicok je 6, ale oplodni sa menej. Ak ste tu niektora, ktora v ramci darcovskeho programu dostala napr. 6 zo 6, dajte vediet, dost vyrazne by mi to pomohlo, ze snad im mozno doverovat...resp. ak mate inu statistiku, proste napiste, kolko oplodnenych vajicok Vam v ramci darcovstva dali. DAKUJEM.
Ja som chodila do Reprofitu, darkyna mala vzdyy tak 8-10 vajicok. Vacsinou sa oplodnili vsetky, alebo jedno nie. Potom ale do 5.dna nam vzdy zostali dve vysokokvalitne blastocysty na transfer (ostatne embryjka nemali potrebny pocet buniek, ale vzdy ma kazdy den po OPU informovali, ako vsetky embryjka vyzeraju), raz nam este zostalo dve na mrazenie, raz ziadne a raz jedno.
Ahoj, s ginfivom nemam dobre skusenosti, co sa tyka mojich troch ivf cyklov s mojimi vajickami, ked mi oznamili, ze potrebujem darcovske, ze by som u nich v centre cakala asi rok, tak som sa rozhodla pre brno... Nasa darkyna bola len pre mna, mala 16 vajicok, oplodnilo sa 12, a do stadia hatchujucej blastocysty sa dostalo 5 embryi...dali sme si vlozit dve a to ze boli naozaj kvalitne svedci aj to, ze cakame dvojicky 😀
A tri mame este v mrazaku 😵 😀
Takze ked to zhrneniem, viem za co som platila, korektne spravanie, od konzultacie, cez najdenie darkyne az po pozitivny tehotensky test asi tri mesiace....neni o com...gyn fiv uz nikdy
Ahoj zojaaa,prosimta v akom centre si v Brne bola a kolko si tam čakala na darcovské vajíčka.Dakujem
ja som tiež absolvovala darcovský program v GIN_FIVE a tiež ma ovalili.taký istý scenár ako v úvodnom príspevku.zo 6darovaných sa oplodnili 4.neujalo sa nič,myslím,že aj preto,lebo použili mrazené spermie apotom mrazené embriá,čiže 2krát mrazený materiál!nepoznám nikoho,komu by sa to takto podarilo.GIN-FIV klame.
Ahojte tak ja som tento rok tiež absolvovala darcovský program,ale v Brne v REPROFITE a som bola maximálne spokojná síce sme dlho čakali až 6 mesiacov kedže moja krvná skupina sa zhoduje s mojim mužom tak to bolo otiažne,ale nakoniec našli a mala 13 vajíčok 11 zrelých a 9 sa oplodnilo 🙂 v oktobri som absolvovala transfer s nakvalitnejším embryjkom,ale neuchytilo sa dobre síce hcg bolo pozitívne,ale slabo a následne som začala krvácať a máme 2 mrazáčikov 🙂
a do Gyn-Fivu sme nikdy viac boli sme tam na 4 pokusoch a doteraz ľutujem,že som tie 2 pokusy neišla hned do Brna
ahojte smiem sa opytat kolko to asi stoji v brne cele dakujem.
Ahojte ja som bola v reprogenesis brno, darcovsky program tam stoji 95tis kc
Na darkynu sme necakali hned dalsi mesiac po rozhodnuti sme isli do toho. Vkladali mi 2embryjka ale neudrzali sa. Mame este 2mrazaciky. Pristup je tam super a tiez aj odbornost. Lutujem ze som nesla do brna od prveho ivf tak som si minula 3 moznosti spoluprace poistovne. Na SR ide predovsetkym o zarobok pretoze to tak u nas je vo vsetkom.
Ahojte vela stastia
my sme mali 10 vajiciek oplodnilo sa 8, do 3.dna sa vyvijalo 6, po 5.dnoch zostali 3 (iscare) ani jedna hatchujuca blastocysta a ani jedno sa neujalo
Po zlej skúsenosti V gyn-fiv sme aj my odišli do Brna.. Mali sme 9vajok, oplodnilo sa 8 A zo všetkých sme mali hatchujuce blastocysty
Z jednej nám už v postielke spinka zlaticko..
Ahojte tak pridam aj ja svoju skúsenosti aj keď nemá úspešný koniec, ale aby bolo jasné že aj nepríjemné veci sú...no neviem prečo stále mňa postretávajú. Po 7 IVF (z toho 3 pokusy v Reprofite Brno), sme sa pripravovali na darované vajíčka. Tretí deň keď som volala som vedela že je zle.....dárkyňa mala horšie výsledky ako po treťom dni....Okrem toho Marcel mal dovolenku tak som sa nemala na koho obrátiť. Tak som písala Macháčovi, ten mi povedal, že nemám robiť unáhlené uzávery, že počkáme. V sobotu mal byť vklad, a v piatok mi volal riaditeľ, že mám vysadiť lieky, lebo všetko pokapalo......NIkdy som za tie roky neplakala ale verte že teraz áno...bolo to presne pred vianocami. Napísala som Marcelovi že ako sa také niečo môže stať. Tak vraj oni nevidia do dárkyne, a ja že prečo mi nedali nejakú overenú....tak že mi dajú teraz.....Idem znovu do toho a verím, že sa snáď už aj na mňa šťastie usmeje a konečne sa dopracujem ku kvalitným embryjkám a svojim deťúrencom. .....lebo už nejako strácam silu 😒
Ahoj tak ja ti velmi drzim palce, ja mam ist na vklad v stredu, nam sa z 11 oplodnilo 8, ale teraz som nejaka hotova asi mi uz sibe, ze mozno som nemala pocuvat doktora a najprv skusit svoje, aj ked on mi tvrdo ze len darovane .. vraj mam uz vela rokov a ze mam dat peniaze na charitu a nie na svoje vajicka, tak som mu uverila
My sme boli v RF Brno, mali sme 9 vajok, op!odnilo sa 8, v den transferu bolo 5 dobrych, jedno sme vlozili, a len dve sa pidarilo zamrazit...uchytilo sa az to posledne...za tri tyzdne tu uz bude s nami...ale ja nemam z brna take dobre pocity ako ine, nas syncek nie je uplne zdravy, ma razstep pusinky a ked som ich kontaktovala ohladom darkyne, ci sa v jej rodine ne yskytol orofacialny razstep tak s nami uplne prestali komunikovaf...takze vsade je to rovnake, chcu len nahrabat....ake na maleho sa tesime, len bude mat troska bolestivy vstup do zivota, nez mu to daju do poriadku...
Aj my sme boli v RF Brno a tiez mam velmi zmiesane pocity, darkyna mala 9 vajok, 8 sa oplodnilo, na 5 den bolo 5 dobrych, jedno mi vlozili XB jednotkovej kvality, dr. povedal, ze asi 3 zamrazia, nakoniec mrazili iba jedno, som dost z toho sklamana ☹. To XB jednotkovej kvality zabojovalo, ale iba do 8 tt, potom bol MA. Neviem co dalej, ci zmenit centrum, alebo co, mam pocit, ze darkyna bola slaba.
@katkafs to kto ti povedal niečo také
Ahojte kocky, mohla by som obnovit tuto diskusiu? Ake mate skusenosti s darcovskymi vajickami zo slovenskych car? Budem vdacna za Vase skusenosti. Ja este vaham ci ist do toho alebo nie.
@narciska3 ahoj...no ja som teraz v pripravnej faze v Gyn Fiv a uprimne, teraz po tomto co som si tu precitala som dost skepticka ci som urobila dobre ked som si vybrala toto centrum,ale zas viem,ze je tu jedna velmi zlata zienka,ktora mi ho odporucila a skusenosti ma uz aj z inych centier a toto povazuje za jedno z lepsich.Co sa tyka darkyne,mali sme ju skoro hned,len kym ju este otestovali to trvalo mesiac,garantuju nam 10vajicok a 6 kvalit.embrii a vkladaju cerstve aj pouzivaju cerstve spermie,ale mame aj zamrazene pre pripad,zeby sa nieco stalo,alebo by vtedy partner ochorel.Ja som s pristupom spokojna,neviem jasne,ze nebehaju vzdy okolo mna ked tam pridem,ale cokolvek zavolam,alebo napisem mail,hned odpovedia,zavolaju a su tam fajn.Ja to beriem tak triezvo,vsetci sme ludia a kazdy sme nejaky a myslim,ze aj oni maju pravo byt obcas nevrli,nekomunikativny,ale zas su profesionalny a robia si svoju robotu. 🙂
@anicka2608 ahoj akurat citam tvoj prispevok a velmi ma zaujal lebo ja tiez chodim do toho centra sj ja mam len moznost mat darovane od darkyni,koli mojmu veku.smiem sa sitat ako si dopadla nakoniec.lebo ja ked som bola naposledy na ultrazvuku koli maternice tak mi povedal lekar ze ju mam nizku .A ked som sa ho spitala ci je to problem tak sa zatvaril nie moc dobre.Takze vobec neviem ci mozem aj tak mat nejake babetko .diki
@anicka2608 ahoj,tiez by ma zaujomalo ako si dopadla. nam ponuli DV ale stale to dost zvazujem...
@jajabajaja ahoj,dopadla som tak,ze ani jeden vklad (3x) nam s prvou darkynou nevysiel,zacala som patrat po pricine,okrem viacerych diagnoz ci uz stitna zlaza,hematologia mi zistili problem s imunitou-vysoky pocet NK buniek a embryotoxickych cytokinov,zacala som chodit na reprodukcnu imunologiu do BA,nasadili mi liecbu kortikoidmi,medzitym sme sa rozhodli ist este raz do novej darkyne a tam vysiel hned prvy vklad!!! A momentalne kazdu chvilku cakame dievcatko ♥
Chcem Vas vsetky aspon takto povzbudit,ze ak mate uz iba takuto moznost(pravdaze este adopcia) chodte do toho,je to uzasny pocit a nenahraditelny ked to male stvorenicko vo Vas zije ;) Drzim Vam vsetkym palce pri rozhodovani 🙂
@anicka2608 ahoj smiem sa spitat ze ak si cakala na darkinu ci si brala nejake lieky pred tym.lebo ja najprv estrimax a teraz berem duphaston.mozes mi napisat presny priebech pripravy pred vlozenim.dakujem moc
@ragaca ahoj,jasne,kazdu pred vkladom musia pripravit,aby tie nase "babatka"mali vacsiu sancu sa uhniezdit ;) Ja som uzivala 4x1tbl estrimax a pichala si prolutex-progesteron(nieco podobne ako duphaston),vsetko je na pripravu sliznice maternice,poviem to tak laicky-progesteron vytvori "perinku"rast sliznice a estrimax vyzivu,aby sa lepsie uchytilo emryjko 🙂
Ale kazdu pripravuju inak,lebo kazda sme ina,takze sa nestresuj ak ty mas inu pripravu ako som mala ja ;) Vela zalezi aku mas sliznicu a celkovo zdravotny stav 🙂
@anicka2608 dakujem za odpoved
@anicka2608 dakujem,presne to som potrebovala pocut. po poslednych neuspechoch zacinam byt skepticka a dost vaham.stale. este aj nad nasimi vajickami a spermiami. lebo co som citala aj s DV byvaju cca 2embrya. a ja som mala teraz jedno nase. akurat nam tvrdia,ze asi nebolo dost silne,ked sa nechytilo a ze to bud emoj problem najskor-nekvalitne vajicka. mozem sa opytat,ci si medzi tymi 3mi nesupesnymi vkladmi a tym uspesnym menila centrum?a celkom som nepochopila-vam to vyslo aj napriek repro-imuno problemom?liecila si si ich?ci stacilo zmenit darkynu?
@jajabajaja nie,centrum som nemenila,sme v GF stale a repro-imuno som riesila,chodila som do Imunovitalu a uzivala Medrol a az ked mi klesli vsetky hodnoty som isla na vklad.
No po mojej skusenosti v GF zacinam silne pochibovat.mala som pocit ako keby vsetko bolo na rychlo.Najprv sme mali jednu darkynu ktora mala vajicka to ani sme sa nedozvedeli kolko ich mala nic nam nepovedali.Muzov spermiogram vysledky take ze mal pomale spermije ale napriek tomu tie vajicka oplodnili ale neviem kolko.A par dni pred vkladom vam zavolaju ze sa embryo nevyvijalo do dalsich buniek ako by malo koli muzovimi spermismi tak ani vklsd nebol.Potom povedal dr.Harbuliak ze druhy pokus oni uhradia ale moznostu aj spermie od darcu sj vajicka od darkyni.Tak sme povedali z muzom ze ok.A Zasato iste dookola darkina a jej vajicka .viem len tolko ze mi vkladali 2 blatocisty vraj v dobrej kvalite.ale po 14dni z kontroli krvy bolo hcg0.ani jedno sa neuchitilo a hned som mala aj lieky vysadit.a ked som sa pitala ci mame este nejake darkina tak povedali ze ziadne mrazene vajicka nemate.
Ahojte. My sme boli aj v Brne, vobec sa nám nepáčil prístup dr. teraz sme začali IVF v Cynfiv Nr, ale bol neúspešný, tak teraz sme už v GynfivBa a v stredu nás čaká oplodnenie darkyniných embryí a asi ke´d bude všetko OK, tak v pondelok by mal byť následne transfer. Mám dobré pocity z nich. Sú milý a všetko nám vysvetlili. Chceli sme všetko bez zmrazenia, tak nám všetko vypočítali a prisposobili sa tomu. Tak nám držte palce. Spermie budú mužove a vajíčko darované. Ja už mám 40.
@efran drzim silno vsetky palce, pre vek sa netrap, ja uz mam tiez 40 ;)
Ahojte,
my sme v ISCARE BA, mam 31.r, darkyňa mala 8 zrelých vajíčok, všetky sa oplodnili a na 5.ty deň mi vložili jednu expandovanú blastocystu. Ďalšie dve blastocysty v ten deň zmarzili a na 6.ty deň ešte ďalšie 3 embrijka dospeli do štádia blastocysty, takže dokopy máme 5 mrazáčikov a 13.7. mám tehotenský test z krvi.
čo sa týka ISCARE BA tak z mojej strany maximálna spokojnosť so všetkým!!! Darkyňu nám našli v priebehu asi troch dní
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, aj ja som mala taky isty priebeh darovanch vajicok ako ty. Tiez mi volali, ze maju pre mna vhodnu darkynu, tiez povedali, ze ma 6 vajicok, z toho len 4 zostali, ktore sa oplodnili. Dve mi uz vlozili, ale neujali sa. Este dve mi ostali, ale vobec tomu celemu neverim.Pripada mi to ake cez nejaku sablonu Nemam z toho celeho dobry pocit a takisto predpokladam, ze tie darovane vajicka su od baby, ktora sama stimulovala na IVF a nejaku cast z jej "urody" sa rozhodla darovat. Urcite uz druhykrat na darovane vajicka do GF nepojdem.