Ahojte. Zvazujem, ze podstupime umele pomocou CAR. Zaujimalo by ma kolko casu ubehne od prvej konzultacie v CAR po prve umele oplodnenie? Su tu zienky, ktore by mi poradili s akym casovym horizontom pocitat? U nas je problem v partnerovi - zla morfologia 1% a znacne znizene mnozstvo spermii. Ja som z gyn.hladiska vysetrena podrobne s vybornymi vysledkami. Nakolko sa nam nedari uz 2.rok, rozmyslam, ze cakanie uz nema moc zmysel. Ja mam 33 r (bezdetna), partner 41r.
tiez by ma to zaujimalo, sme na tom rovnako -1%
Ja som isla na konzultaciu a hned za dva dni bola opu jednrho folikulu v nativnom cykle🤣 ale zle sa oplodnilo...na dalsi mesiac som stimulovala... a minuly rok v inom centre asi 2 mesiace...robili vysetrenia muzovi mrazili 3 x spermie a neviem naco ked sme aj tak po dvoch neuspechoch zmenili centrum
@anne_mary2 tiez sa vam dlhsie nedari? Ja zatial 2x biochomicke tehu den po meskani vzdy prisla a testy pozitivne.
@sally001 cize sa hned aj zadarilo?
Nie stale nemam deti
ak je vsetko ok tak mozes zacat stimulovat hned ako dostanes menstruaciu po konzultacii. avsak ako si spominala ze si 2x uz otehotnela aj ked to zial trvalo kratko, odporucam absolvovat aspon reprodukcnu imunologiu a hematologiu predtym. tieto vysetrenia odporucaju az po neuspesnych vkladoch, co je skoda, lebo su to vysetrenia z krvi (cize nic narocne ze by si musela na operaciu alebo co) a velakrat odhalia preco sa embryjka neudrzia, alebo vobec nechytia cize sa vyhnes “zbytocnym pokusom”
@rk123 dakujem za info, tak sme sa rozpravali s partnerom ze pockame este par mesiacov (nakolko on ma teraz dost stresu v praci) a pustime sa do CAR na jesen, hadam do konca roka to vyjde.
@sally001 to ma mrzi. Takze skusate dalej?
Ano
Mala som tak, že som sa na konzultáciu objednala na 2dc (keďže mávam pravidelný cyklus) a 16dc už som začínala dlhý protokol.
@beatinka co znamena ten dlhy protokol?
Že sa začína so stimuláciou od 16dc. Väčšinou sa začína Duphastonom, potom na 23dc sa pridávajú prvé injekcie a po ms druhé. Potom na 14-15dc býva odber. No a pri krátkom protokole začínaš so stimuláciou od 2dc a odber je tiež okolo 14-15dc. Čiže krátky trvá cca 2 týždne, dlhý takmer mesiac.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.