Ahojte baby,
vedeli by Ste mi odporučiť nejaké centrum asistovanej reprodukcie v Bratislave ktoré sa zaobera aj inymi alternatívami okrem umelého oplodnenia? Ako veriaca sa tým nezaoberám. A prepláca niečo poisťovňa? Dakujem
@katkatet ahoj, hladaj naprotechnology, neviem, mozno je aj v ba
Ale najdes aj v poprade - dr.polomska a v ziline dr.wallenfels
Urolog pre muza je dr.slobodnik puchov
@monsterablue iui nie je pre veriace zeny
@janetinka27 nemas spravne informacie
@janetinka27 ďakujem pozerala som info a máš pravdu ♥️
@monsterablue iui nie je pre katolika prijatelne, prijatelny je jedine manzelsky styk
Ja som veriaca a mame babo po ivf,vobec si nepridem ako zly krestan,skratka keby nebolo kliniky nemame babo,netreba zas ani vieru pritahovat za vlasy
@bejbs123 niektoré prikázania a kresťanské zásady sú ozaj tvrdé ale treba ich dodržiavať dnes to možno nechápeme ale nieje to len tak pre nič za nič. Všetko treba zveriť Bohu a modliť sa za to a skúšať prirodzené metódy nie nasilu to "znasilnovat "ak to nieje Bozia vola mať vlastné kopu deti čaká na milujúcu rodinu pri adopcii. Nemusíte somnou súhlasiť ani Vás nechcem uraziť jednoducho to tak je a nieje to ani pre mňa jednoduché každá žena chce byť prirodzene plodná
Ak hovoríš o neplodnosti, máš ju diagnostikovanú od svojho gynekológa po niekoľkých základných vyšetreniach a na základe toho vám dal žiadanku do CARu (vtedy to poisťovňa preplaca)?
Totiž, v care vás nemusia hneď hnať do umelého oplodnenia, ak sa pri úvodných vyšetreniach zistí, že príčina je riešiteľná okamžite (napr injekcia na spustenie ovulácie ak ovulácia neprebieha ako má, alebo reproimunologia odhalí protilátky proti spermiám - nasadia sa lieky apod.). Takéto postupy riešenia neplodnosti by mali byť v súlade s vierou.
@katkatet chapem, ze tvoja viera ta vedie k tomu, aby si doverovala Boziemu plánu. Avsak moderna medicina je tu aj preto, aby nam pomohla tam kde to priroda sama nezvlada. Mozno su aj tieto moznosti, ktore nam dnesna doba ponuka, sucastou toho planu. Ak tuzis po dietati a prirodzene to nejde, preco nevyuzit pomoc, ktora moze naplnit tvoju tuzbu po materstve? Zivot mame iba jeden a prave viera nas casto uci, aby sme ho naplno zili a prijali vsetko, co nam moze priniest stastie a radost. Boh nam dal schopnost rozvijat vedu a medicinu mozno aj preto, aby nam v tychto chvilach pomohla 🍀
@janetinka27 prosím dáš mi kontakt na dr. kt. Ti pomohla ? Ďakujem 🙏
@katkatet ahoj, ano, poslem ti do spravy
@katkatet je to kazdeho rozhodnutie,comu sa rozhodne verit,ale ja som sa s muzom vzala v kostole a chceli sme uplnu rodinu,snazili sme sa o babo 7rokov, 3roky sme si presli na klinike a mame vdaka nim dieta a sme nastastnejsi a milujuci rodicia,neviem preco by sme nemali naplnit zmysel nasho zivota len preto,ze sa domnievame,ze ivf je nieco zle,ale ak sa niekto rozhodne cakat na zazrak why not?je to jeho rozhodnutie a adopcia je na Slovensku maraton,ktory by som asi nikdy nedobehla do ciela
@katkatet Ale ako veriaca, ti nie je dovolene , ani tato alternativa.To je ako sa hranie na Boha.Toto vykonaval jeden Mudr Poliak a ako veriaci si myslel ze ako pomaha zenam, a sam prisiel na to, ze ako veriaci to nemoze robit.ked si veriaca, najskor by som sa poradila s knazom.Teda ked si veriaca,tak sa modli.a mozes aj poprosit kocky na MK veriace mamicky sa tam modlime aj za ,za mamicky , ktore tuzia za narodenie dietatka
@katkatet asi dostanem naklad ale je mi smutno z toho ze tvoja viera je prekazkou splnit si svoju uplne pochopitelnu tuzbu stat sa matkou. Nechcem ta ani nijako urazit ale za mna je toto chory fanatizmus. Ako toto moze cloveka naplnat? A ako si predstavujes liecbu a vysetrenia? Co je este prijatelne? Nie je uz len to proti boziemu zameru? Ako ta vobec moze lekar vysetrovat? To nie je proti viere? A muz? Masturbovat do poharika kvoli spermiogramu nie je proti viere?
Prepac ze sa tak mozno hlupo pytam ale naozaj je to mimo moje chapanie.
Kazdopadne neviem odkial si a co si skusala. Mozno by si mohla zajst za velmi znamou bylinkarkou z vrboveho. Vela zenam pomohla, pripadne nech ti gynekolog predpise kupele (napr v luckach). Po nich sa zase kolegyni podarilo.
@really8 ahoj,.ja som presla cez naprotechnology a vsetky vysetrenia sa robili s ohladom na krestanske presvedcenie, takze ani do poharika sa tam nemasturbuje... liecba spociva v spravnej vyzive, v podpore napr.vcelimi produktami, ale aj normalne doplnanim hormonov.no najma ide o dosledne sledovanie a vyhodnocovanie cyklu, meranie hladin hormonov, sono, cim sa sleduju odchylky v cykle a mozne problemy. Pouzivaju sa krvne testy, biopsia ak je nutna, tam nie je nic proto dostojnosti nasho ani pocateho zivota.
Velke rozdiel tam je v pristupe, teda hladajme radost v Bozej laskavosti, modlime sa a vyuzivajme vedecke poznatky dostojne.
@bejbs123 ahoj, my mame babo cez adopciu, cele to trvalo presne 3,5 roka od podania prvej ziadosti o adopciu na urad az po prinesenie babatka z porodnice a normalne sme rodicia, Pan Boh sa postaral.
@janetinka27 kto rozhoduje ktory vedecky poznatok je proti dostojnosti? Ako vysetria partnera teda? A zakladna otazka preco to vobec riesite? Ved tak boh asi nechce aby ste mali deti. Tak naco navstevovat centra? Tak sa vam babo teda nakoniec nepodarilo, ked pises o adopcii? Kolko to stalo ak to nie je tajne? Zaujima ma to, ja mam dieta z ivf.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katkatet ako veriaca mozes absolvovat IUI, preplaca to poistovna a robia to vsetky CAR