KET - pomalé rozmrazovanie embrya

astrid31
13. feb 2024

Ahojte,
bola som na KET a bolo mi povedané, že embryo sa pomalšie rozmrazuje, resp. nafukuje. Rozmrazovali ho ráno, KET bol okolo obeda. Nepovedali mi, že na koľko % je rozmrazené, len že má šancu to dohnať v maternici, pretože podľa embryologičky bolo životaschopné. Keďže sa mi to stalo už druhý krát, tá istá situácia bola aj pri prvom KET a ten nevyšiel, neviem či im mám ešte veriť a nevkladajú embryá len tak pre peniaze. Momentálne ešte neviem či druhý KET vyšiel. Je tu niekto s podobnou skúsenosťou a dopadlo to dobre?

gejb
13. feb 2024

@astrid31 ako to odôvodnili? Ved predsa všetky embrya su rovnako veľké, každé sa rozmrazuje rovnako, musia mať prísne štandardy a dodržiavať postupy. Znie mi to ako riadne sprostá výhovorka aby ospravedlnili neúspech.
Akože toto sa moze stat snáď len keď ho zabudli dat včas rozmrazit, ináč fakt nechápem.
Ktoré je to CAR??

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gejb
13. feb 2024

@monsterablue pokiaľ tam clovek nepracuje tak sa naozaj nikdy nedozvie ako to tam funguje. Len mi nejde do hlavy ako sa moze malililinka guľôčka nerozmrazit? Ved predsa majú super moderne prístroje, a nie je to pre nich ani novinka. Robia to denne...

sofia1979
13. feb 2024

@astrid31 ja vôbec nemám dobré skúsenosti s ketom ani ivf

astrid31
autor
13. feb 2024

@gejb Bolo mi povedané, len to čo som písala vyššie. Čo som sa dočítala na zahraničných stránkach, tak niektoré blastocysty sa po rozmrazení nenafúknu na veľkosť pred mrazením, zostanú teda akokeby trochu zmrštené, ale stále životaschopné. Len mi je divné, že mi to povedali už pri druhom embryu, preto som chcela vedieť, či niekto nemá podobnú skúsenosť, že mu povedali niečo podobné.

gejb
13. feb 2024

@astrid31 koľký deň po vklade si?? Budem držať palce

astrid31
autor
13. feb 2024

@gejb Ďakujem 🙏🏻 včera som bola na vklade a kedže pri prvom mi bolo povedané to isté a nedopadlo to, tak som trošilinku na prášky, aj keď sa snažím myslieť pozitívne a zbytočne negoogliť a nepozorovať sa. 😊

matus7030
13. feb 2024

@astrid31 neviem ti síce odpovedať na tvoju otázku, nemám skúsenosť, ale aj ja som bola včera na KET, tak sme boli naraz. Držím ti palce!

lilyianka
13. feb 2024

@astrid31 síce nemám rovnakú skúsenosť,ale mne pri 1.KET vložili morulu, čiže sa vyvijalo o deň pomalšie (nevyslo). Pri druhom KET ráno rozmrazili 2 embrya, keď sok prišla povedali,že sa rozmrazit nepodarili 🤷‍♀️ a keďže som mala ešte 2 tak rozmrazovali tie.... takže vložené 2 naraz a nič. Potom som celé umelé vzdala....pri vklade som mala ešte ohromnú skúsenosť keď mi lekárka povedala co nemala a povedala som si,že takýchto ja podporovať už nebudem.

astrid31
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
astrid31
autor
13. feb 2024

@lilyianka No dufam, že aj moje centrum by povedalo hneď ak by si nemysleli, že sa môže uchytiť. My máme ešte dva pokusy okrem tohot, tak verím že nebudem musieť do ďalšej stimuálcie… 😊

astrid31
autor
13. feb 2024

@matus7030 držím prsty! máš už aj nejaké príznaky? 😊

matus7030
13. feb 2024

@astrid31 je to moje prve IVF a prvý KET, ani neviem čo by som si mala všimať. Ale nič nepociťujem vynimočné, len ma bolí miestami strašne podbruško. Ale to sa mi deje od novembra stale, keď bola stimulka. Ja tie bolesti stále pripisujem hormónom. Ty si ako na tom?

astrid31
autor
13. feb 2024

@matus7030 prvy ket som mala pnutie brucha, bolesti krizov, neskor menstruacne krce pri prudsom pohybe a ani sa neuchytilo, teraz absolutne nic okrem nafuknutia ale to tiez pripisujem hormonom 😊

matus7030
13. feb 2024

@astrid31 tak si napíseme o pár dní, či prišla nejaká zmena 🙂

minuskad
15. feb 2024

Embryá su po rozmrazeni stiahnute. A po rozmrazeni sa naspat nafukuju. Určite nie je nejak poskodene, ak nebolo zatial uplne nafuknute. Oni uz vidia, kedy treba rozmrazit dalsie. Centra maju statistiky, čím viac tehotných, tym lepsia statistika. Určite si zamerne tie štatistiky nebudú ničiť tym, ze budú vkladat zle embrya.
Treba zahnat zle myšlienky 😊 držím palce 🍀

astrid31
autor
20. feb 2024

@minuskad Ďakujem! 🙂

matus7030
20. feb 2024

@astrid31 ahoj, ako sa máš?

astrid31
autor
22. feb 2024

@matus7030 pisem ss 😊

sofia1979
22. feb 2024

@astrid31 ahoj aj mne napíš tiež by ma celkom zaujímalo, ako to dopadlo u teba. Ďakujem

astrid31
autor
28. feb 2024

@sofia1979 pisem 🙂

26. apr 2024

@astrid31 ahoj, muzu se zeptat, jak to u tebe dopadlo? Jsem ve stejne situaci 🙂

astrid31
autor
29. apr 2024

@avatar2024 pisem ss

nikoleta999
21. máj 2024

@astrid31 Ahoj, mozem sa aj ja opytat, ako Ti to vyslo ? Ja som tiez bola dneska na vklade a to iste mi povedali, ze po 2 hod je stale stiahnute, to ma trosku zneistilo …

21. máj 2024

@nikoleta999 ahoj, ja jsem se zakladatelky taky ptala a muzu pridat svoji zkusenost, jestli to nekomu pomuze... Embryo rozmrazovali rano v den transferu. Transfer probehl okolo pul dvanacte dopoledne s tim, ze embryo se zatim uplne nenafouklo a nezacalo ani hatchovat. Embryolozka rikala, ze to nic neznamena, ze nekdy to trva dyl.. transfer byl uspesny a zatim se drzi (7tt).

nikoleta999
21. máj 2024

@avatar2024 Wau, tak super 🤩Gratulujeem, tak si mi dodala nadej, ze toto nie je ziadny problem. Vdaka za skusenost ☺️

astrid31
autor
22. máj 2024

@nikoleta999 Nám to zatiaľ nevyšlo, ale aspoň viem, že stiahnuté embryo nemusí byť problémom. Čakajú nás vyšetrenia na imunológii a genetike, tak snáď sa príde na problém, prečo sa nechcú uchytiť. Vám držím prsty 🙂

nikoleta999
22. máj 2024

@astrid31 Och to ma mrzi :( verím, že problém sa u Vás najde a správnou liečbou sa dopracujete k babätku. Ďakujem pekne 🙂

astrid31
autor
22. máj 2024

@nikoleta999 ďakujem krásne, potom dajte vedieť ako ste dopadli 🙂

nikoleta999
22. máj 2024

@astrid31 Dakujem 🙂 Sama som zvedava, vcera po vklade bolesti, dneska absolutne nic 🤷‍♀️Je to vo hviezdach a este stale sa mi drzi v tele Gonasi, tak nema zmysel si ani nieco nahovarat 😬

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre