Ahojte, keď ste mali KET v natíve, čiže prirodzená ovulácia, ovitrelle a progesterón (žiaden estrogén, žiadna stimulácia ani riadený cyklus), koľko progesterónu ste brali? Mne napísali iba 1 tbl 200 mg raz denne (Utrogestan vag.) začať brať 5 dní pred KET, stačí podľa vás toľko?
2x2, čiže ráno dve a večer dve 🍀 veľa šťastia
@alenka1609 toto mi príde zvláštne, že jedno centrum dá 1 tabletku denne, a iné aj 4 denne , a neberú krv na progesterón, čiže nie je to nijako kontrolované, asi to len tak náhodne predpisujú.. skúsim sa doktora spýtať, či mi ozaj nechce pre istotu pridať aspoň jednu tabletku.
Samozrejme že brali krv, tebe nie? Veď podľa krvy vedia akú dávku majú dať
@alenka1609 a kedy ti brali progesterón, koľko dní pred KET?
@alenka1609 neberú všade krv, niekde to dajú len podľa tabuľky alebo skúseností...
@gejb týždeň predtým
to si kde? je to dost malo, ale tak neviem, nie som profesional, samozrejme. niekde sa pred vkladom berie 1-0-1 a po vklade sa to zvysuje. to je najmenej, co som videla.
Mne brali krv presne týždeň pred KET. Povedali, že ak je progesterón vysoký, nemôžem ísť na KET. Takže je čudné, ak niekde neberú krv. Progesterón (Progestanelle 200 mg vag.) som začala užívať 5 dní pred KET. Brala som 1 tabletku večer a beriem tú 1 večer dodnes, keďže vklad vyšiel. KET som mala 25.10. a budem ju brať pravdepodobne do 20.11., keď idem na prvé sono.
Mne brali krv na progesteron den pred vkladom
Pri poslednom native som mala rovnaku davku. Tiez mi to prislo menej oproti predoslym skusenostiam. Opytala som sa. Bolo mi vysvetlenie, ze podla novych studii je lepsie dat mensie davky, aby sa nakoplo zlte teliesko. Ak to nebude fungovat, naopak davku vyrazne navysia, aby ho ako keby “vypli” a dali telu potrebnu davku v tabletach.
Ja mám pri native 1-0-1 progestanelle. Ono je to preto nativ, že čím menej ti toho chcú dať. A tiež mi týždeň pred vkladom brali krv. Vždy som bola na kontrole, keď bol folikul dosť veľký a maternica ok, tak som šla na krv, aby ešte potvrdili správne načasovanie vkladu skrz hladinu hormónov. Dvakrát ma takto stopli, že už by to načasovanie nevyšlo, lebo bola ovulácia už veľmi rozbehnutá...
Ahoj, tiež som mala minulé vklady viac a tento vklad len jeden večer. Uvidíme, či bude úspešný som len 4DPT
Ja som brala Utrogestan 0-0-2 (potom rovnakú dávku aj po vklade, takmer cely prvý trimester). Krv na progesteron mi brali pár dni pred vkladom, už presne nepamätám tie dátumy. Každopádne, hneď prvý KET z prvého IVF vyšiel, o 3t rodím ♥️.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak snáď vedia čo robia, ty dr neveríš?