Ahojte, pred pár dňami som absolvovala odber vajíčok, avšak odobrali mi veľký počet na základe čoho musíme vklad odložiť.
Potrebovala by som vedieť (aj keď viem že je to individuálne) ako to bude následne prebiehať.
Dostala som lieky a mám sa dostaviť na kontrolu po skončení nasledujúceho menzesu, avšak neviem či rátať s tým, že ku KET dôjde po tomto cykle, alebo musí prejsť tento cyklus a začíname stimulovať až od ďalšieho nasledujúceho, pretože doktorka povedala inak a embryologička inak, popravde absolútne sa v tom nevyznám a rada by som vedela cca na akú dobu čakania sa pripraviť. Je to veľmi náročné a stresujúce, keď sa to stále len posúva a posúva.
Vopred ďakujem za odpovede ❤
@martinaju a od čoho záleží či to bude riadený cyklus alebo ten native? a 20-23 deň cyklu sa ráta od tohto nasledujúceho menzesu ktorý ešte len dostanem, alebo až od toho dalšieho? pretože doktorka mi povedala že to odložíme po tomto cykle a embryologička mi zase hovorila, že najprv musím odmenštruovať tento cyklus a potom začneme od toho dalšieho tak som z toho zmätená... každopádne ďakujem krásne za odpoveď ❤
@tajnickaaa ved ti obe povedali rovnako. Teraz dostanes ms po stimulácii a od 2dc asi zacnes s liekmi ak riadeny. Ja som mala vklady 18dc a 19dc. Viem ze najčastejšie to vychadza 19-21 dc.rata sa od prveho dna ms.
@e1i možno povedali rovnako, ale vzhľadom na to že sa do toho nerozumiem, mi to znie odlišne, pretože je rozdiel po tomto cykle, dajme tomu niekedy v polke augusta a po dalšom čiže po dvoch menzesoch, takže to vychádza na september, preto sa pýtam niekoho kto tomu rozumie a prípadne aj absolvoval ?? keďže v tomto som čajová :D takže mám rátať s tým že až ten další cyklus cca 20 DC? to je strašne dlhá doba :-/
@tajnickaaa niektore centra nie su moc za nativ. Nativ je bez estrofemu. Cyklus sa vždy rata od prveho dna ms. Prvy den ms je prvy den cyklu. Neviem aky mas dlhy najidealnejší je 28 dnovy ale tak casto byva 26-31 dni. Tym že daju lieky tak cyklus sa posuva. A určite ti povedali či ideš v riadenom alebo v natíve. Pretože pri riadenom od 2dc berieš estrofem.
@martinaju práveže nepovedali, po odbere vajíčok mi bolo povedané len toľko, že nebude čerstvý vklad ale mrazenie a že teraz mám počkať na menzes a po menzese prísť aby ma pozrela, to bolo celé... plus som dostala injekcie a lieky, jedna injekcia bola len na tri dni, tie som už dobrala a druhé injekcie mám brať až do menzesu resp dokým neminiem dve balenia, takže o tom či mativ alebo riadený nikto nič nespomínal, samozrejme budem sa informovať aj priamo v centre, len som chcela vedieť aspoň približne na čo sa pripraviť
@tajnickaaa predpokladam že si pichaš fraxiparin/clexan kvoli ohss. Mavas ovulacu? Ak mas ovulaciu tak ked dostanes ms zavolaj do centra a objednaj sa pravdepodobne pojdes v native
@martinaju ano ano mávam ovuláciu pravidelne a pichám si clexane ano 🙂 nativ znamená že ma už nebudú stimulovať či? to znamená že sa pôjde po tomto prvom cykle? prepáč, možno vyzerám hlúpo ale fakt tieto veci neovládam a niektoré veci počujem prvýkrát aj keď sa o tom snažím študovať všetko možné
@tajnickaaa ides bez estrofemu, dost casto sa picha ovitrelle a potom ti daju este progresteron a 5 dni od zacatia brania progresteronu je transfer
@tajnickaaa zrejme pôjdeš teda bez liekov, budú ti len sledovať maternicu, a či ti rastie dominantný folikul..
ja som tak mala minuly mesiac.. bola som tam 3x plus mi brali ešte krv.. ale nakoniec mi vklad zrušili, lebo by padol na sobotu, a klinika, kam chodím, cez víkend nerobí.. tento cyklus už mám riadený.. od 1 dňa beriem estrofem, aspirin a fraxiparin.. potom progesteron a vklad bude cca 18-21 DC
@sirillkamafi Ďakujem krásne za odpoveď ❤ len ja akosi stále neviem alebo nechápem 😀 🙈 či teda pôjdem už od tohto cyklu, ktorý ešte len príde cca 26 júla alebo až od toho po ňom, čiže až niekedy v septembri ... po odbere vajíčok, keď mi povedali, že čerstvý vklad nebude a odkladá sa to som bola v takom šoku, že som sa zmohla len na plač miesto toho, aby som sa informovala ako čo bude prebiehať.
@tajnickaaa keď si si neni istá, zavolaj ráno do centra a budeš vedieť 🙂 aj ja som taká, radsej sa 2x spýtam, ako urobiť hlúposť.. 🙂
Ale myslím si, že to mysleli už teraz, ako ti príde MS
@sirillkamafi zajtra je 5ty deň kultivácie takže predpokladám, že mi budú volať tak či tak, tak snáď sa dozviem s čím môžem rátať 🙂 a môžem sa spýtať na akú kliniku chodíš?
@tajnickaaa mne volala embryologička.. takze ja byt tebou, zavolala by som na recepciu, aby ta spojili s tvojou lekárkou..
ja chodím do Gyncare v Nitre
@sirillkamafi to nemyslíš vážne 🙈 aj ja tam chodím, to akože seriózne za to že oni cez víkendy nerobia musíme čakať na ďalší cyklus? nemám slov :-/ normálne som sa nasrala :D
@tajnickaaa dostanes ms a po ms budes moct ist na transfer
Ďakujem Vám dievčatá ❤ som trošku múdrejšia, čakanie neprospieva ale verím že to bude stáť za to 🙏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tajnickaaa pri riadenom cykle zalezi od sliznice urcite ides na kontrolu. Pri native zalezi od ovulacie a sliznice tiez ides na kontrolu. Na kontrole sa dozvies kedy je transfer. Pri native je to naozaj individualne. Pri riadenom je to cca 20-23 den ale to moze byt aj tiez plus minus par dni.