KET Gynfiv

18. aug 2024

Neviete mi, prosim, niekto popisat, ako prebieha KET v gynfive? Najprv asi treba konzultaciu s lekarom, vsak? Kedy sa cca robi v ramci cyklu? Potom este asi nejaka kontrola, kde urcuju termin, ano? Beru sa nejake lieky? Kolko sa plati? Dakujem (kludne aj dalsie podrobnosti privitam)

lynda888
18. aug 2024

Ahoj. Mala som posledný KET v GynFive 2/24 na ďalší idem 10/24 pravdepodobne. S tými liekmi pred KET je to veľmi individuálne. Ten predošlý KET som absolvovala v natív cykle, keďže nemám nejaký problém s ovuláciou. Od cca 13-14DC som musela chodiť na kontrolu a podla hladiny hormónov a výšky sliznice potom určia deň KET -u. Zväčša to vychádza u mňa na 18 DC. Ale závisí od toho akú máš dĺžku cyklu, kedy ovuluješ.
Samotný KET prebieha asi tak, že prídeš v dohodnuty cas do centra, hodinu pred tým si máš dat Diazepam. Prezlecies sa na izbe do sterilného oblečenia (oni ti ho dajú spolu s papučami). Potom ideš na sálu, samotný vklad trvá asi 3 minúty, skontrolujú embryo na sone a odchádzaš naspäť na izbu. Mne povedali, že sa mám prezliecť a ísť. Žiadne poležte si, alebo niečo podobné. Bolo nás tam v ten deň fakt vela a išlo to ako na bežiacom páse som mala pocit. Potom ak nemáš žiadne problémy, máš prísť 14 dní po vklade na krv, aby skontrolovali hodnotu HCG.
Ak sa chceš niečo spýtať, na čo som zabudla, kľudne napíš.
Ja sa chystám na ďalší KET, bola som na konzultácii s DR, mam už predpísané lieky, takže tento krát je príprava iná.

nininka12345
18. aug 2024

Ahoj....áno najprv je konzultácia tam sa dohodnú podrobnosti ako budete postupovať....od prvého dňa menzesu sa začínajú brať lieky (aspoň ja som to tak mala) na 12-14den kontrola sliznice a tam povedia kedy bude deň transferu...ten býva cca16-18den cyklu....potom za 14dni odber krvi a kontrola Hcg

autor
20. aug 2024

@lynda888
@nininka12345 dakujem. cize prvu konzultaciu treba ratat este pred menstuaciou? podla coho sa davaju lieky? predosle vysledky alebo aj nieco ine? a kolko sa prosim vas plati? vobec mi to nie je jasne z ich cennika. dik

lynda888
21. aug 2024

Áno väčšinou sa začína s liekmi a nastavuje sa liečba od 1DC, takže je fajn ísť na konzultáciu pred menštruáciou. Tu liečbu ti nastavia podľa výsledkov tvojich vysetreni. Neviem co máš z tohto hľadiska za sebou.
Vieš čo ten cenník je nastavený tak, ze základné veci sú asi do 1500€, ale závisí opäť od toho, čo potrebujete a ako sa to ešte nazbiera. U nás je ta suma už oveľa vyššia ak všetko spočitam.

autor
21. aug 2024

@lynda888 myslela som len samostatny KET kolko asi vychadza, nie cele ivf. ci to nevies samostatne? dik

lynda888
21. aug 2024

Jaj jasne, KET je 400€.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre