KET - 16. deň cyklu - nie je to skoro?

nina0099
21. mar 2020

Ahojte dievčatá, mali ste niektorá KET vykonaný 16. deň cyklu?
10 DC som mala prvú UTZ kontrolu - folikul bol 15 mm. 13 DC už folikul nebol (pravdepodobne praskol skôr), endometrium 10 mm. Vzali mi krv na hladinu progesterónu, poobede volali, že ideme do toho a vklad je v pondelok. Tri dni pred KET budem brať Progestanelle 2x 200 mg/denne, takže v deň vkladu to bude 4 deň.
Zaskočilo ma, že je to trošku skôr, ako som čakala (19. DC), aj keď si uvedomujem, že každý cyklus môže byť iný.

Ďakujem

ingelika78
21. mar 2020

17DC

nina0099
autor
21. mar 2020

Ďakujem veľmi pekne 🙂. Ak sa môžem opýtať, bol úspešný? Keďže mi "nestihli" pichnúť pregnyl, beriem len Progestanelle 2x 200 mg/denne, som trošku na vážkach..

pipina00
21. mar 2020

Môžem sa spýtať do akého car chodíte?To moje nerobí žiadne vklady😞mám sa ozvať v apríli tiež sme mali ísť teraz 😞

maxxim
2. apr 2020

@pipina00 ahoj...aj nám zrušili tento mesiac... ale snáď ten vírus coskoro vymizne. Drzíme palce.

pipina00
3. apr 2020

Ahoj,ja budem volať a uvidíme čo povedia😉 aj tebe držím palčeky🍀😉

evelka81
16. jún 2020

@nina0099 ahoj a ako ti to dopadlo ten skory vklad ?

iana_123
17. júl 2020

@nina0099 ahoj, ja som bola na KET 14.den cyklu a vklad bol úspešný, no bohužiaľ v 7. týždni zamlčaný potrat kvôli genetickej vade. Takze každý cyklus je iný, záleží aj aké embryo ti vkladajú, my sme mali blastocystu po 5. dňovej kultivácii, takze sa vložilo 5. deň po ovulácii (bola 10.deň cyklu)

evelka81
18. júl 2020

Den vkladu zalezi od zacatia uzivania utrogestanu, ktory nasadi lekar pokial je vyska sliznice uz ok a ktory sa musi uzivat 5 dni a nasledne je vklad. Brala si teda utros 5 dni?

iana_123
18. júl 2020

@evelka81 ja som brala progestanelle a hej, 5 dni pred vkladom som začala. No vklad sa robí podľa ovulácie a nie podľa výšky sliznice, samozrejme sliznica musí mat správnu výšku.

janie7
20. jan 2021

@ingelika78 Ahoj a môžem sa spýtať aký dlhý máš cyklus? Ja mám mať tiež vklad 17.deň cyklu, pre optimálny stav zo sona, ale bolo to tak, že ja som pôvodne mala mať ten vklad na 19.den, ale môj doktor si zrovna vtedy berie dovolenku a veľmi som si na neho zvykla, tak mi to navrhol takto a ubezpečil ma, že to vôbec nie je skoro a do lekárskej správy napísal k tomu termínu, že pacientka požaduje mou osobu😀 Chodím do Brna. Vopred vďaka.

iana_123
20. jan 2021

@janie7 ahoj, určite by som nesúhlasila s vkladom len kvôli tomu, že lekár ma potom dovolenku. Ak sa embryo nevloží v správny den, nastane uňho bunkový stres a nebude sa dobre vyvíjať a potratis. To nie je sranda toto.

janie7
20. jan 2021

@iana_123 Ahoj, no ja určite tiež nie, oni sú tam všetci perfektní a "hrozil" by mi na vklad ešte jeden mega macher, ale ubezpečil nás, že po tom sone čo videl, je to úplne v pohode. Ale prejdem to ešte raz pre istotu s koordinátorkou, nech som mega kľudná.

iana_123
20. jan 2021

@janie7 tak nech sa rozhodnu, či 17.alebo 19.deň, ale nemôže to byt že aj aj vtedy je dobre, to je čo za blbosť. Je úplne jedno kto vklad robí, ide o minútovú záležitosť a snáď sú tam všetci na to odborníci. Ja na tvojom mieste by som bola akurát tak teraz v strese, že ktorý den mi mali embryo vlastne vložiť a či nebolo lepšie ho dať inokedy 🤦🏼‍♀️

janie7
20. jan 2021

@iana_123 Más zaujímavé postrehy. Ak sa môžem spýtať, máš ohľadne tejto témy vlastné skúsenosti, prípadne robíš v zdravotníctve?

iana_123
20. jan 2021

@janie7 🤦🏼‍♀️ Zabudni na to, že som niečo napísala.
Drž sa hlavne svojich “postrehov”, že si si zvykla na doktora a preto ti je jedno kedy ti spraví vklad, hlavne že to bude on, lebo si naňho zvyknutá 😅🙈 hlavné je, že budeš mega kľudná 😀 držím palce

janie7
20. jan 2021

@iana_123 No vieš, vonkoncom mi to nie je jedno, keďže je to naše prvé KET a som už samoplatca, preto som sem na MK napísala😉

ingelika78
21. jan 2021

@janie7 26-28. Podstatny je den ovulacie (ani nie tak dlzka cyklu). Ja som mala ovulaciu na 12DC (v ten konkretny mesiac) cize vklad bol presne 5 dni po. Nemyslim si ze by mi ho boli urobili v iny den, maju na to prisny protokol aby zvysili pravdepodobnost uhniezdenia na maximum (ako my vysvetlila moja lekarka ).

janie7
21. jan 2021

@ingelika78 Ďakujem krásne, si ma ukľudnila. A podľa čoho si vedela, že máš ovulku 12DC, cítila si ju, alebo podľa ovulačných testov?

ingelika78
21. jan 2021

@janie7 Od cca 6/7 dna cyklu som chodila na krvne testy hned rano - podla rozboru krvi presne vedeli kedy ovulacia nastala v rozsahu plus minus 12 hodin. samozrejme ze sa klinika nemohla spolahnut na moje "pocity" 🙂 Kazdy ovuluje na iny den cyklu, aj ta ista zena moze mat jeden mesiac ovu 11 DC potom 13, 14 atd...

janie7
21. jan 2021

@ingelika78 Aha, takúto vymoženosť si mala. Dnes mi to koordinátorka krásne vysvetlila, že teda môj doktor vklad pôvodne plánoval na 19. deň cyklu, ale že vraj veľmi rýchlo a dobre reagujem na liečbu😉, tak to po sone zadal termín na 17.deň a vymenovala mi kopec faktorov, že prečo to nemôže byť na 19.deň a že on by si v živote nedovolil zadať tento termín len kvôli tomu, že by som ho chcela na vklade. Môj mail preposlala doktorovi, tak že pokiaľ mi nebude ešte niečo jasné, tak že mi to vysvetlí priamo on. Hold budem mať teda termín vkladu 17. deň cyklu a ako bonus doktora, ktorému plne dôverujem, 😀 Už len nech to úspešne dopadne, ďakujem za rady a veľa zdravíčka želám🍀

ingelika78
22. jan 2021

@janie7 Ahoj nie je za co a tiez zelam vela stastia. Nie je to vymozenost, uplne normalna procedura - ved ako inak by s urcitostou zistili ovulaciu? Ale vsimla som si hlavne v skupinke IVF ze lekari na slovensku (mozno aj v cechach) akosi "odhaduju" ovulaciu a nerobia krvne testy (az na vynimky).

janie7
22. jan 2021

@ingelika78 Ďakujem krásne😉 Práveže som o tom ešte nepočula, preto som to nazvala vymoženosť. Ja chodím do Brna - u nás sú služby v CAR otrasné, samozrejme česť výnimkám, ale tých je ako šafránu a ako mi to vysvetľoval môj doktor a koordinátorka, pre nich je smerodajná hlavne hrúbka a výška sliznice maternice + samozrejme aj ďalšie faktory. Možno robia aj krvné testy, ale v závažnejších prípadoch.

janie7
22. jan 2021

@ingelika78 Zabudla som podotknúť, že u nich je smerodajná hlavne hrúbka a výška sliznice maternice + samozrejme aj ďalšie faktory na určenie dňa ovulácie, čiže doslova ako ti hovoríš ju odhadujú na základe týchto faktorov.

kate2167
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mattkapd
15. mar 2021

@kate2167 prvý deň menštruácie je vlastne prvý deň cyklu

kate2167
16. mar 2021

@mattkapd ďakujem už som volala gynekológovi 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre