Ahojte som v stimulácii IVF. Zajtra mám začať pichať Diphereline - pichať lepšie ráno alebo večer?
@edien môžem sa opýtať prečo večer?
Ja som chodila na začiatku ešte do roboty. Neviem si predstaviť to pichať ráno,keďže som vstávala o 5.15 a o 6h už makala,ďalšia vec že aj dr mi tak radila a známa ťa si to dávala ráno a ľutovala. Keď si už pichnes xtú injekciu,tak máš už brucho dosť citlivé aj keď tie miesta obmienas,takže je lepšie keď už budeš v pohodlí doma v nočnej košeli. Mňa osobne samotný vpichu nebolelo,ale vadili mi aj tepláky a rifle detto keď som šla na kontrolu a sa mi to ,,šuchlo,, o tie miesta vpichu. To nemám nadváhu podotýkam,že by sa mi tuky šuchali😅
@edien do roboty chodím zatiaľ aj ja. Zajtra pichám prvú injekciu Diphereline. Takže je v podstate úplne jedno kedy pichnem, dôležité je len dodržať pravidelnosť každých 24 hodín? S tým, že odporúčaš skôr večer ?
Áno dr mi povedala,že každých 24h...Samozrejme že sem tam som sa sekla a nevšimla si že už je po 20h..ale tak polhodku možno. No večer je isto lepšie,no je to na tebe.
@edien pre mňa je tiež prijateľnejšie pichať večer keďže vstávam do práce, často sa naháňam a … cez víkend si nebudem predsa dávať budík 🤭 vyspím sa kým môžem ..
a večer už v pokoji doma a keď mi aj bude ťažko tak noc vydržím 🙂
Kedy si išla PN?
Ja som šla pár dní pred odberom PN. Dr mi povedala,že je lepšie ísť pár dní pred odberom na PN keďže mám robotu kde som celý deň na nohách a pokiaľ máš fyzicky náročnú prácu to by som šla aj hneď. Mala som už brucho také vypuklé ako v 5mesiaci...No a čoskoro ňom veru aj budem🤗 Mala som zo päť kíl navyše aká som bola zvodnená z tých injekcií.
@edien ja som papier ako odporúčanie na PN dostala hneď - napísané že pacientka v stimulácii.
Do práce ale zatiaľ chodím - veď zajtra len začínam pichať.
Fyzicky náročnú prácu nerobím ale .. som učiteľka v špeciálnej triede takže náročné to je 🤷♀️ Uvidím teda ako sa budem cítiť.
No super tak to gratulujem, čím si stimulovala?
Vyšiel prvý vklad ET či KET?
Tak to musí byť psychicky veľmi náročné. Ďakujem, vyšiel mi druhý vklad. V native, prvý bol hned mesiac po odobratí vajíčok a nemala som ovu a tak mi ju vyvolali estrofemom, no do toho by som už nešla. Bol to KET aj ten prvý pokus. 5dňová blastocysta. Okrem diphereline mi dali potom ešte tri také perá, to už bola hotová ,,látka,, nemusela som nič miešať ako pri diphereline, ale nemôžem si spomenäť ako sa to volalo veru😅
No a potom klasika progestenalle 1tbl rano a 1večer aby sa embryjko uchytilo. Druhý vklad som mala 23.12. a pozitívny test bol 29.12..ale ozaj taká mini svetlá čiarka. Držím palce, nech je všetko tip top a vínde na prvý šup
@edien no super, gratulujem, ty to už máš za sebou 🙂
Ja beriem Diphereline a Meriofert zatiaľ … budem mať KET - Dr povedal že vkladať ako ET hneď neodporúča, že veľmi malé percento.
Ďakujem snáď sa nám to takto podarí ❤️ Tebe prajem zdravíčko 🥰 aby si to úspešne dotiahla až do konca
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja ak ti môžem odporučiť tak jednoznačne večer. Ja som si pichala vždy o 20.00hod