Ahojte, je tu nejaka zienka, ktora si presla viacerymi pokusmi ivf a nepodarilo sa to ? Ako ste sa s tym zmierili ? Aky zivot mate teraz (bez deti) ? Mame za sebou 2 neuspesne ivf, teda boli aj biochemicke, aj MA a teda neviem ci bojovat dalej a skusat znova ivf alebo sa s tym zmierit, ze dalsie ivf moze znovu dopadnut tak isto.. zajedno mam uz taky pocit, ze nevladzem bojovat dalej, bolo toho za tie roky uz naozaj vela ale co ak za par rokov si budem vycitat, ze som “nebojovala” dalej ? Dalsia vec je, ze sa aj dost bojim o zdravie, predsalen tolko ivf moze/nemusi do buducna zanechat nejake zdravotne problemy. Viem, ze sa musim rozhodnut sama ale zaujima ma aj nazor inych zien, ktore si zazili podobnu situaciu. Dakujem ❤️
Ja som sa s tým síce nestretla, mám vlastné deti. Ale obdivujem Vás, ktoré takým niečím prechádzate. Ja by som si na tvojom mieste dieťa adoptovala. Keď si predstavím, aké strašne musí byť pre deti vyrastať bez rodiny, lásky a takej tej blízkej osoby, ktorá je tu vždy pre nich.... Držím palce ❤️🙂
Tak ja som absolvovala tri cykly IVF. Pri prvom som mala tri embryá jeden ET a jeden KET ani jedno nevyšlo, tak sme išli do druhého cyklu tam sa ani jedno z troch embryí nedostalo do fázy aby sa mohlo vkladať.. to bolo pre nás dosť zaťažujúce vtedy.. ale niekedy vtedy sa vo mne niečo zlomilo a povedala som manželovi, že ja do toho centra budem chodiť dovtedy kým tie deti nebudeme mať... Jasné, že sa to nemuselo vyplniť a možno by som to raz tiež vzdala ale vtedy som to tak cítila, také odhodlanie a ako zázrakom zas sme mali tri embryá vložili prvé a to sa ujalo a dve dali zamraziť.. to embryo je už teraz pomaly dvojročný chlapček ☺️ keď mal asi rok sme si povedali, že nie je na čo čakať a pojdeme skúsiť po tom čo ho odstavím druhý vklad no k tomu sme sa už nedostali lebo som otehotnela prirodzene ani neviem ako.. ☺️. Čo sa zdravotných problémov týka tak tam nič moc nepociťujem ale ja som aj hormóny zvládala dobre
po druhom ivf som si povedala ze este eden pokusm a ak nic pojdem cestovat, podarili s alen 2 embryjka ktore vysli po genetike zdrave, prvy vklad nevysiel, dali sme si pol roka pauzu, aby sme sa nauponahlali a ja sa dala do poriadku, dnes su to dva tyzdne co sa na mna pozeraju 2 pary nadhernych oci- nase posledne embryjko nam vsetko vynahradilo, velmi som stastna ze som nasla este silu a peniazky na to tretie ivf
Ja som sa pri mojom IVF stretla so zienkou, ktorá mala 6. neúspešný pokus. Obdivovala som ju, lebo ona vôbec nepôsobila nešťastne. Možno vela skrývala, ale išla z nej taká ľahkosť.
O rok mi písala, ze 7. vyšiel.
Ja jednu pozorujem na ig a ona mala teraz 31 či 32 vklad doteraz im nevyšlo. Mne 2 cykly stačili myslím nervovo psychicky
nám prvé nevyšlo. Na druhý a posledný sme išli s tým , ak toto nevýjde, tak to necháme tak. Dala som si potom vložiť dve embryá. Doktorovi sa to veľmi nepozdávalo, ale nedala som sa odradiť. Jedno sa uchytilo. A dnes má 12 rokov. Ale my sme si pred druhým kúpili psíka, nepočítali sme s tým, že sa podarí, tak sme lásku nasmerovali inam. A asi preto sa to podarilo, že sme na to už nejak nemyslelei. Tiež sme boli odhodlaní cestovať, užívať si, ako sa bude dať. Hypotéku sme už nemali. No a teraz máme hypotéku ( lebo máme dom a nie 2i byt) máme dvoch psov jednu mačku a pubertiaka. 🙂 Záleží len na tebe - na vás, dokedy to budete skúšať. Každá sme iná a aj nastavenie máme iné. Áno, vždy keď nejaká povedala, že je tehotná, tak som preplakala veľa dní, ale potom som sa nejak nastavila že to tak proste asi má byť a ten psík nám veľmi pomohol. Hlavne mne. Tak som sa nejak skľudnila.
Nezazila som ale moc ti drzim palce, aby sa vam to podarilo ❤️
Mam byvalu kolegynu, ktora mala 2 neuspesne pokusy, viem ze mala aj nejaku hormonalnu liecbu nastavenu a ked uz mala ist na 3-ti vklad, tak ako neziaduci ucinok na danu liecbu ochabla jej lava strana tvare, skoro oslepla na lave oko, velmi dlho sa davala doporiadku, samozrejme psychicky aj fyzicky, odvtedy nosi silne okuliare.
Ja osobne by som nikdy nepodstupila, takyto zasah do tela a riesila by som urcite adopciu, viem, ze by som osvojene dieta lubila rovnako, ako to vlastne!
Kamarátka bola vo viacerých centrách(Brno, Martin, BA) dokopy mala 11 vkladov v priebehu 5 rokov a žiaľ ani jedno nedopadlo úspešne. Adopciu zvažovali, ale nešli do toho. Ťažko sa s tým vyrovnavala, myslím, že stále s tým nie je úplne zmierená, aj keď sú to takmer 4 roky, čo to vzdali
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
My mame syna po druhom IVF. Chceli sme po par rokoch surodenca, boli sme na viac vkladov, uz sa nepodarilo. Vycerpali sme teda vsetky preplacane cykly, potom sme povedali, ze stacilo. Druhe dieta sme si adoptovali. Takze nemame zivot bez deti, to by som bola velmi nestastna. Co sa tyka lasky a starostlivosti, nevidim rozdiel medzi vlastnym a adoptovanym.
Co sa tyka zdravotnych komplikacii, je to uz takmer 20 rokov a zatial nemam kvoli IVF ziadne problemy.