Ahojte,mám jednu otázku. Po OPU mám len tri vyvíjajúce sa embryjká. Odporučili nám nejsť do predlženej kultivácie, keďže tá je vraj vhodná pri viacerých embryií, aby vybrali to najlepšie. Máme sa rozhodnúť do štvrtka, či vložíme jedno alebo dve. Pričom zdôraznili, že vo vyššom veku je tehotenstvo s dvojičkami ešte rizikovejšie. Mám 34 rokov. Chcem sa spýtať, je medzi vami niekto, kto približne v mojom veku čakal po IVF dvojičky, ako to prebiehalo a ako to dopadlo? Najradšej by sme išli do tých dvoch.
Ahoj ja mam v maji 40 rokov a vkladali sme dve. Uchytilo sa jedno a tiez odporucali vkladat dve, ze je vyssia sanca, ze sa jedno chyti. Drzim palce 🙂
Ďakujem vám za odpovede a povzbudenia, s manželom sme sa rozhodli, ideme do tých dvoch. Verím, že sme sa dobre rozhodli. Ako píšete, je väčšia pravdepodobnosť, že sa uchytí aspoň jedno a keby sa obidve, verím, že to zdravotne zvládneme a všetko dobre dopadne 🙂
Ahoj ja mam v juni 40 rokov a vkladali sme dve. Uchytilo sa jedno a tiez odporucali vkladat dve, ze je vyssia sanca, ze sa jedno chyti. Drzim palce
@sarda17 Vzhladom na to, ze mas iba 3, nemusia byt najkvalitnejsie, ale aj mozu, samozrejme. Z toho dovodu by som isla do vlozenia dvoch, a pravdepodobne sa obe neujmu. Inak dvojicky, to nie je len o tehotenstve, ktore urcite prinasa rizika, ale aj starostlivost o dvoch novorodencov naraz nemusi byt lahka. Ja keby som mala doma sucasne 2 take, ako mam to jedno, tak osediviem. Mala som este aj problemy zdravotne po porode, naozaj by som to nezvladla. Inak ja som vkladala iba jedno a uchytilo sa, ale bola to kvalitna blastocysta. Vek rovnaky, ako ty.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sarda17:
Moja svagrina mala IVF, vkladali jej dve, mala vtedy tiez 34 rokov.
Tehotenstvo prebehlo v poriadku, mala syndrom karpalneho tunela, ale to nema s tym nic spolocne.
Narodili sa myslim v 37 tyzdni, cisarskym po prasknuti jednej plodovej vody, bez dalsich komplikacii.
Boli to jej vymodlene deti, aj vzdy hovorila, ze by mala najradsej dvojicky.
Ak sa pamatam, tak jej tie dve odporucili. Ale napr. tu v Rakusku sa myslim daju vlozit maximalne dve.
Vsetko dobre!