Ahojte, som si vedomá, že táto téma tu už určite bola, ale chcela by som nejaké aktuálnejšie odpovede z posledných rokov. Momentálne ma čaká 2. cyklus IVF. V prvom cykle nám nevzniklo žiadne vhodné embrio na mrazenie. Z 5 získaných vajíčok oplodnili 4. Tri sa dožili do 3. dňa. Na piaty a šiesty deň však nebolo vhodné ani jedno. Mala som dlhý protokol, teraz ma čaká krátky. Je tu niekto, kto mal takýto prípad? Je možné že dokážu vzniknúť vhodné blastocysty? Mám 26, diagnostikovaná oligoastenozoospermia. Podstupovali sme ISCI,MACS
Ďakujem za odpoveď.
@mikasz ďakujem, všetky vyšetrenia sme absolvovali, všetko je v poriadku.
@veruunkaa5 tak potom uz len skusat, mysliet pozitivne a verit, ze to vyjde ✊
@veruunkaa5
Samozrejme ze je šanca, vždy je šanca. Absolvovali sme 3 × ivf/icsi. Pri druhom sa nám dokonca zo 6 zrelých vajíčok neoplodnilo nič. Podka embryologa nekvalitné bunky. Ženské aj mužské. 2 dní pred Vianocami. Boli to smutné Vianoce, veľmi smutné... Mala som chuť sa na to vykašľať a radšej sa zmieriť s bezdetnostou... vtedy som prestala veriť, že sa raz stane zázrak.
Zaobstarali sme si psa a dali pol roka pauzu, aj keď ma už tlačil vek. Vedela som,že tretí pokus bude zároveň aj posledný. Čerpala som silu.
Do piateho dňa to dotiahli 2 blastocysty, jedna už so znacnymi fragmentami, druhá "priemernej" kvality. KET v nasledujúcom mesiaci bol úspešný. Z našich nekvalitných pohlavných buniek vznikol nádherný, zdravý zázrak, na ktorý sme čakali dlhých 10 rokov.
Treba veriť v šťastný koniec a myslieť pozitivne...
Držím palce
@sweat ďakujem veľmi pekne za tvoju odpoveď. Veľmi, naozaj veľmi ma pozitívne naštartovala na ďalšie IVF. Prajem ti, aby ste s rodinkou boli veľmi šťastní 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@veruunkaa5 presnu odpoved ti zial nikto neda...
Ja som mala dokopy 4ivf, odobratych 41 folikulov a z toho na mrazenie vhodnych 10, v 1.cykle dokonca len 1morulka.
No ani ked je embryo navonok krasne, nemusi vklad vyjst. To nehovorim este o genetickych vadach, ktore mozu vzniknut.
Pri tom zlom spermiograme je to vzdy risk ako to dopadne.
Treba doplnit vysetrenia ak niektore nemas-hematologia, reprodukcna imunologia, genetika, odber na tsh a vit.D