Je potrebná ovulácia pri KET?

8. nov 2023

Dobrý večer neviete náhodou či je potrebná pri Ket ovulacia? Ja ovulaciu nemám keďže mám PCO , a doktorka mi nič nedala nato aby som ovulaciu mala , beriem iba estrofem 2-2-2 na sliznicu , je to pravda že keď je sliznica “dobrá” tak vyjde KET aj bez ovu? Bojím sa že mi odloží vklad na další mesiac kvôli tomu že neprebehne ovulacia ale ona vie že ja nemavam tak snáď vedia čo robia len mám aj tak obavy.
Pekný večer

elanor
8. nov 2023

pri KET sa vklada uz "hotove" embrio. Logicky, naco by ti bola vtedy ovulacia?
Tu potrebujes pri cerstvom IVFku.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja8_9
8. nov 2023

Neviem ako je to pri riadenom cykle ale ked by si isla v native tak tam je ovulacia podmienkou

elanor
8. nov 2023

@jaja8_9 ona ale ide na KET. Asi nevies co to je, ze? Jej budu vkladat rozmrazene embrio, teda uz davno oplodnene vajicko.
Naco by jej bola v takom pripade ovulacia???

zanajana
8. nov 2023

Ak pôjdeš na KET v native, ovulácia musí prebehnúť, potrebuješ dominantný folikul. Endometrium (jeho rast) sa tak prirodzene pripravuje na prijatie embrya. KET v riadenom cykle je riadený hormónmi, ktoré zabezpečujú potrebný rast endometria, preto ovulácia potrebná nie je.

zanajana
8. nov 2023

Čiže neboj sa, ak bude výška endometria dobrá, KET spravia, ovulácia nie je potrebná. K estrofemu neskôr ešte určite pridajú progesterón. Držím prsty, nech sliznica správne narastie a vklad je úspešný 🙂.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonkam
9. nov 2023

Keďže máš nasadený estrofen tak ovulácia ani nebude lebo on ju zablokuje. Vklad sa dá robiť buď v prirodzenom cykle kedy musí byť ovulácia, alebo v riadenom cykle ako ideš ty, kedy je nasadený estrofen a sleduje sa len výška sliznice aby bola vhodná na vloženie embryjka. Keďže ty nemavas ovulaciu, preto ides v riadenom cykle neboj všetko bude ok. Pri vkladoch sa uz nedávajú žiadne lieky na podporu ovulácie preto je to tak že baby ktoré nemajú problém s ovu idú v prirodzenom cykle čiže bez estrogénov a tie ktoré ovu nemávajú idú v riadenom cykle s estrogénom. Držím palce

sonkam
9. nov 2023

@jj298 áno ak sa ide v prirodzenom cykle treba aby bola ovulácia pretože tým sa telo pripraví na vklad embryjka, embryjko sa vkladá 5dni po ovulacii preto že je zamrazene 5dni...v native sa tvorí aj viac progesteronu lebo žena ho po ovulacii produkuje sama...ale je možnosť ísť na vklad aj v riadenom cykle ako má autorka príspevku a tam ovulaciu netreba, teda ani nebude lebo ju estrogeny zablokujú a tam treba len správnu výšku sliznice na vklad.

zanajana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zanajana
9. nov 2023

@jj298 Áno, pri native treba ovuláciu (bez dominantného folikulu neprebehne ovulácia, neuvoľní sa vajíčko). Maternica dostane signál, že výstelka musí začať rásť, aby prijala neskôr vložené embryo. Vajíčko v tomto prípade neslúži na to, aby bolo oplodnené, mení sa na žlté teliesko, ktoré produkuje hormóny potrebné na rast sliznice. Čo však nevylučuje možnosť, že by k jeho oplodneniu mohlo dôjsť prirodzene a potom by šlo o viacpočetné tehotenstvo (embryo čo by takto vzniklo + vložené rozmrazené embryo). Ženy, ktoré ovulujú tak majú možnosť ísť na vklad bez väčšej záťaže v podobe hormónov, kedže sa ich takto berie podstatne menej.

jaja8_9
10. nov 2023

@elanor ach jaj...ty asi nevies co je KET mi to tak pripada. Baby ti to tu uz pekne vysvetlili. 🙈

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre