Cavte je potrebne po odbere a po transfere pn? Ak ano daju pn v centre ci iba moj gyn obvodny? Mam sedave zamestnanie nic namahave no pracujem aj nocne. Dakujem
Potrebne to nie je pokial nie su ziadne zdravotne komplikacie ale vacsina to tak robi. Ja som pocas prveho IVF nebola pn ani jeden den, normalne som robila az do nastupu na matersku a to nemam sedave zamestnanie. Teraz absolvujeme druhe IVF a mam doma 16 mesacneho, od toho sa na PN vypisat neda 😁
Ja som nebola pri stimulke ani po odbere na PN. Pre mna to bolo lepsie chodit do prace a mat zamestnanu mysel. Fyzicky ani stimulka a ani odber nie je narocne. Max. som mala den po odbere dovolenku. Co sa tyka transferu. Tak cca 3-4dni po transfere som bola doma a potom normal do prace.
Nikdy som nebola PN pri žiadnych úkonoch IVF. Nevidím v tom žiadny zmysel pokiaľ nenastane ohss.
Este sa vas chcem opytat zienky ze kolko dni od ultrazvuku je odber? A kedy po odbere je transfer? Dakujem
to všetko záleží od toho ako ti budú vajíčka rásť....orientačne býva opu okolo 14-15 dc...môže byť aj neskôr alebo skôr....ja som mala 14 dc opu ...vklad zas býva za 5 dní...ja som mala 19 dc ..ale vklad zas závisí od výšky sliznice a či je všetko tam dolu v poriadku
@andrea_r016 dc je den cyklu? Od kedy sa to rata ja som v tomto uplny amater nerozumiem ani tym skratkam a vypoctom
Prvy den cyklu je prvy den menstruacie. Od druheho dna som pichala injekcie na stimulaciu, 2x kontrolne sono, 13 DC odber, 18DC vklad.
áno dc deň cyklu...ráta sa to od začiatku krvácania/menzesu
@zdenkak87 to si asi mala kratky protokol ja mam dlhy picham uz 10den ultrazvuk mam buduci pondelok
Ano kratky protokol
@zdenkak87 a ake boli vysledky ak sa mozem opytat
@andrea_r016 da sa dat aj 3dnove embryo?
Prve IVF 3 vajicka odobrate, 2 oplodnene, 1 prezilo predlzenu kultivaciu. Uspech, mame synceka. Druhe IVF 2 vajicka odobrate, obe oplodnene, obe prezili PK, v sobotu bol vklad, cakame.
áno vkladajú aj 3 dňové embrya, ale to len v prípade, že je ich málo 1/2 kusy a keď je obava, že by neprežili PK tak vtedy áno..väčšinou odporúčajú až po 5 dňoch teda po predĺženej kultivácií, aby sa dopracovali embrya na blastocystu a mohli sa dať aj zamraziť 🙂
Moj muz je totiz zastanca toho ze uz 3dnove sa chyti skor v maternici kvazi ze uz je u matky v prirodzenom prostredi… ja som zastanca toho ze radsej vlozit uz vyvinute embryo…
@zdenkak87 drzim palce… moje centrum nepracuje cez vikend dufam ze dr to vyratali aby to bolo ok
nie vždy je to pravda...môže sa uchytiť 3dňové a aj nemusí....je to len o prírode ....lenže potom ti 3 dňové embrya centrum nezamrazí....tak či onak ich potom centrum necháva až do 5 dňa, keď sú už v štádiu blastocysta, prípadne hatchujúca blastocysta a vtedy ich aj mrazia....ale všetko záleží od kvality embryii...mne vyšlo 1 ivf 2 vklad 5 dňového embrya ale potom bol MA v 8tt a 4x nič....teraz v 2 ivf po zmene centra mi vyšiel ET už hatchujúcej blastocysty... som v 20tt
A do akého centra chodíš? Lebo väčšina co viem tak robia zákroky aj cez víkendy...
@andrea_r016 mozem sa opytat z akeho CAR na ake ste menila?
@jarrys Gyn fiv som menila na Reprofit
@andrea_r016 a ktory Gynfiv? V BA?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
kľudne sa daj na PN...aj počas stimulky ti bude lepšie, keď budú vajíčka rásť 🙂 v centre ti dajú odporúčanie a gynekologička ťa môže vypísať na PN...niekedy aj obvodný ale ak sa vieš s ním dohodnúť tak nie je problém.