dobry den je mozne otehotnet po prechode? mam 44 rokov od 35 rokov nemam prirodzene menzes a uz dva roky vobec ....
@babicka2016 najlepšie u gyndoska dá si spravit amh
Ahoj, mozno s darovanym vajickom? A to nechodis gynekologovi? Preventivne prehliadky??
@babicka2016
Treba ist za gynekologom, on sa pozrie na stav sliznice maternice, vie odobrat hormóny...
Jedine cez umele ako samoplatca a zrejme uz aj s darcovskym vajickom. Sama si musis zvazit ci ti to stoji za to pchat do seba hormony, je to dost vysoka ciastka a vysledok sa nemusi dostavit. V tvojom veku uz negativa vysoko presahuju pozitiva,
Da sa otehotniet ale len pomocou darovaneho vajicka. Sama som to podstupila kedze mi bol diagnostikovany predcastny prechod....
@babicka2016 myslím ze môžeš poznám par žien a čistý priklad aj zena Kmeťa
@babicka2016 môžeš moja kamarátka tak otehotnela, ale ona mala menzes aspoň raz za rok.mas ten prechod od doktora zistený z hormonalneho profilu?možno Ti len nejaké hormóny chýbajú od 35 r je dosť skoro, ale nie nemožné.
@lucia1974 ona si vraj iba myslela,ze prechod a už bola tehotná....Ale možno ešte mala pár x do roka menzes
Menopauza
dakujem vam dievcata za odpovede na gyn prehliadky chodim pravidelne ..ked mi v 35 zacali haprovat menzes pichala mi lekarka vyvolavacky kazdy treti mesiac to mi bolo neskutocne spatne ..potom nasadila klimonorm co som uzivala do 42 ...ale sa mi zhorsovali nalezy na krcku maternice mala som aj konizaciu krcka aj kyretaz lebo a v maternici som mala daky utvar, tak mi vysadila aj ten klimonorm ..teraz mam priatela a velmi tuzi aby sme mali spolocne babo tak som chcela vediet ci mate daktora skusenost z otehotnenim po prechode ..z darovanym vajickom nesuhlasi priatel chce geneticky vlastne deti,,je to zacarovany kruh ja vlastne deti mam dve nastastie som stihlla zamlada...🙂
@babicka2016 ak chces vlastne tak treba urobit hormonalny profil a amh hormon aby sa vedelo ci mas este nejaku zasobu vajicok.... Drz sa
no asi budem muset na konzultaciu k inej gynekologicke ci gynekologovi ak je to mozne
@babicka2016 ak ti to zacalo haprovat pred takmer 10r, necakaj zazrak. Zrejme mas uz vyhasnute vajecniky. Mna podchytil lekar, ked mi prvykrat vynechala MS (mala som 39r), hned zacal so stimulaciu vajecnikov, nasadil hormony a nepodarilo sa. Akurat som si upchala zlcovody v peceni z hormonov a takmer som zomerela. Ked ti nerobila dobre klimaktericka liecba tak toto by ta pochovalo to su take davky hormonov. Chapem tvoju tuzbu po dietati (resp. partnerovu, kedze ty deti mas), ale su aj ine sposoby ako spolu vychovat dieta a nemusi to ohrozit toje zdravie a mozno aj zivot. My to riesime adopciou
@babicka2016 a ty tiež chceš dieťa s priateľom? Alebo mu len chceš vyhovieť? Cítiš sa na to aj ty sama?
pozri skupiny, či tam náhodou nie sú žienky čo majú tieto skúsenosti...Inak asi len lekár ti dá správnu odpoveď...🙂
Aj ja si myslim, ze by to uz nemalo byt ale stat sa moze hoc co. Treba vyhladat nejakeho ineho odbornika a u neho sa informovat.
@babicka2016 ahoj, no držím palce nech ti to dobre dopadne. Ja riešim situáciu, keď partner nemá deti, je mladsi a ja mam 41 a z prvého vzťahu 10rocneho syna. Aj ja túžim po dieťati s priateľom. Chystám sa na IVF oplodnenie, zatiaľ mam možnosť s vlastným vajíčkom. Mam strach, keď sa to nepodarí, že ma priateľ opustí a to mi máva so psychikou. Veľa šťastia!
Ahojte babule tiež mam ten problém Predčasné ovarialne zlyhanie v 28r nič somnou nerobili. Sama som si vyžiadala rôzne vyšetrenia, testy AMH a bohužiaľ 0,01.Všetko som mala 4 násobne horšie ako ženy po 50.Ina možnosť ako darované vajíčka pre mňa nieje takže 2.4 som bola na ET a zajtra 2x krvné testy. Dúfam že to bude dobre. Nestracajme nádej😉
A ešte som zabudla dodať že chodím pravidelne na prehliadky a behom 4mes. mi na cytologii zistili ze mam zápal a s toho som nejak prešla do predrakovinoveho štádia krčka. 2017 som podstúpila Konizaciu odobrali mi väčšiu časť krčku +kyretaz . Myslím pozitívne nevzdám sa
@babicka2016 ahoj ja som v predčasnej menopauze a darcovsky program je dobra vec keďže ja nemám vajka. Vajko bolo oplodnene partnerovou spermiou takže je to jeho gen jeho dieta. A ešte som si dala aby súhlasila krv.skupina s jeho ak by v budúcnosti nastal nejaký problém aby mu mohol darovať krv. Tak ak sa to náhodou podarí somna nebude mať nič Bude to celý tato 🤭
@babicka2016 ahoj, viem asi čo prežívaš. Ja mam tiež mladšieho partnera, mam 41 teraz v januári... A on 34.Mne hádajú vek do 35 rokov, aj menej. Nikdy som to neriešila, až teraz. Vek nie je iba cislo. Mam 10rocnehp syna z predchadzajuceho vzťahu. O dva mesiace mam ísť na IVF, ja mam ešte možno šancu s vlastným vajíčkom, ale všetko je to vo hviezdach. Najskôr sa priateľ musel zmieriť s tým, že to asi prirodzene nepôjde a je to okolo 3 až 4 tisíc. Ja by som podstúpila aj oplodnenie s darovanymi vajíčkom, čo on je tiež proti. Dosť som sa trápila, lebo mam strach, že ma opustí, chce dieťa. Raz mi jedna kamarátka povedala, že taký chlap, čo ma opustí, mi za to nestojí. Vieš, chlapi rozmýšľajú inak, sú viacej egoisti. Ten, ktorý ťa miluje, tak podstúpi čokoľvek. Mam 6nymych,co si dieťa adoptovali a sú spolu a šťastní.en neviem, či bola chyba v mužovi ohľadom plodnosti alebo v jeho partnerke. Veľa šťastia a síl ti prajem.
@veve2903 držím ti palce
@daniela2707 z mojho pohladu je tvoj chlap sebec. 1. asistovana je ohormny zasah do tvojho tela a po 40-tke rizika, ze sa ti z toho nieco stane este vyssie. Ale ok, dohodli ste sa, si ochona to podstupit, tak velmi ho lubis, ze by si bola ochotna tu megadavku hormonov prijat a dieta by biologicky akoby nebolo tvoje, lebo cast genetickej info tej co mam mat od mamy by bolo od darkyne-jeho dieta by to geneticky bolo stale. Tiez mam 41, mladsieho manzela, ja som isla v 39 do prechodu. Rozdiel je v tom, ze my mame spolocne bio dieta. Ked sme sa pokusali o druhe, tak som podstupila hormonalnu liecbu, lekar mi stimuloval vajecniky -po 4 M liecby sa mi upchali zlcovody v peceni, takmer som zomrela. Kazda zena to znasa inak, ale je to brutalny zasah do tela. My sme vzdy tuzili po velkej rodine, obaja. Manzel sam navrhol adopciu s tym, ze nechce o mna prist.
@daniela2707 ja som na tom rovnako, ale už iba darkyňa mi ostala...😞
@efran držím palce.. Podľa mňa to tvoj muž musí všetko vztrebat. Mne navrhli IVF s vlastnými vajíčkami. Idem koncom júla. Chodím na hormonálnu jogu a ta je výborná na podporu ženských orgánov. Najskôr chcem absolvovať kurz a dúfam, že sa podarí. Všetko je vo hviezdach. Ja už mám 0rocneho syna z prvého vzťahu, ale partner nemá ešte dieťa. Ešte raz držím palce a uvidíš, partner potrebuje trocha času, nech sa s tým darovanym vajíčkom zmieri🙂
@efran 10rocneho syna, nie 0,preklep🙂)
@efran a ešte niečo, odporúčam ti Brno, určite nie Slovenske kliniky. Keď si samoplatca, tak to stojí rovnako. Maju najlepšiu embriologiu. Otazka:koľko ta to bude stáť? Akú sumu ti povedali?
@daniela2707 My sme boli aj v reprofiz Brno a tam mi doktorka povedala, že načo ešte chcem dieťa, ked už jedno zdravé mám. Proste celá komunikácia s doktorkou bola úplne negatívna pre nás oboch. Tak sme na odporúčanie zvolili Nitru a tam bol prístup úplne skvelý. IVF s darovanámi oocyt bude stáť 4000€. a je to aj bližšie kontroly... No uvidíme, či môj muž to nejako strávi. Teraz je to na ňom, aby sa s tým vyrovnal. Cez leto to nebudeme riešiť, pojdeme na dovolenku a vypneme a snáď sa potom rozhodne kladne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Myslim, ze nie, to sa uz proste neda. A si si ista, ze to bol prechod? Lebo 35 rokov je dost skoro podla mna