Ja zdravá, on bez spermií - cesta umelého oplodnenia

16. júl 2024

Dobry den. Rada by som sa pobavila o očakávaniach čo nás cca čaká s partnerom z hľadiska financií a počtu pokusov .
Priateľ prekonal rakovinu a na spermiograme mu zistili ,že nemá akékoľvek spermie, nič, ani jednu. Čakáme na jeho výsledky z genetiky ale trvá to vyhodnotiť 2 mesiace a ja si potrebujem urobiť aspon nejaký prehlad ako sme na tom a čo čakať aby som sa psychicky pripravila.
Ja som podla gynekologa zdravá, testy ok, (28 r), ale užívam uz roky eutyrox na stitnu zlazu avšak chvalabohu hodnoty mam pod kontrolou.
Sme otvorení riešeniu darcovskych spermii.
Kolko podla vas musime mat nasetrene v takomto scenari?
Je tu niekto kto bol na tom podobne , že žena relativne zdravotne a plodne v dobrom stave, kolko vam bolo treba pokusov oplodnenia prosim? Je v takomto scenari velka sanca ze to vyjde na prvy alebo druhy raz?
Pride mi ze v inych diskusiach mala kazda zena nieco zistene, ze je gynekologicky nie v poriadku tak si to neviem prepojiť na náš prípad.
Dakujem za rady.

michaela329
16. júl 2024

Je to úplne jedno, že problém má partner. Príspevok poisťovne je cca 1100€ + niečo za lieky. Žiaľ , Slovensko je ešte stredovek a na mužské problémy sa nehľadí. Niektoré poisťovne majú benefity (ak ešte teda majú). Najlepšie bude, keď si pozrieš cennik centra, kam by ste chceli ísť. V cenníku je suma doplatkov, aj za darcovstvo spermií. Tie doplatky sa hodne líšia, keďže doplnkové metódy si volíte sami a tie vedia hodne zdvihnúť cenu. My sme mali horší Spermiogram a doplnky pri oplodnení stáli viac ako moje dg. Počítajte, že je dobré mať okolo 3000€ na ruke.

autor
16. júl 2024

@michaela329 ja cim dalej studujem tie diskusie tym horsie :D chapem ze IVF je komplexnejsi a uspesnejsi cyklus oplodnenia a ze pri IUI ide o vlozenie spermii. Ked sa ako laik opytam, nestaci nam v takomto pripade riešiť opakovane to IUI? V Heliose povedali ze to moze stat okolo 300 Eur za pokus.

michaela329
16. júl 2024

Vyskúšaj a uvidíš... osobne nepoznám nikoho, komu IUI vyšlo 🙂 A netreba sa toho báť, naozaj.

autor
16. júl 2024

@michaela329 dakujem za podporu. Mozem sa este opytat, tych +-3000 ako rezervu to mam ratat na 1 pokus ?

michaela329
16. júl 2024

Jeden cyklus, z toho môže byť viacero pokusov 🙂 My sme z jedného cyklu mali 5 embryjok - čiže 5 šancí. A hoď sa do skupiny IVF, je tam veľa užitočných info.

ktochytavzite
16. júl 2024

A si ty zdravá treba skúšať iui,ale tiež sa nemusí podariť hneď na prvý krát aj keď na 100 %prebehne ovulácia.Urxite najskôr to skúšať Q až potom inf co je pre ženu omnoho náročnejšie z psychickej tak i fyzicky stránky a aj to embryo predsa sa od začiatku lepšie vývoja v maternici ako petriho miske.

adabise683
16. júl 2024

Cenovo ti poradit neviem moc bo ja som to riesila v zahranici kedze nemam partnera ... pouzili sme darcovske spermie 2 x na IUI a ani jedno nevyslo ... tak som sla na IVF a z odobratych 17 vajicok (v ramci jednej stimulacie) bolo 10 kvalitnych embryi a vysiel mi 3. vklad ... aktualne som na konci 5.mesiaca a verim ze to dotiahneme do uspesneho konca a ze sa mi v novembri narodi zdrave dievcatko 🥰 tiez som z gynekologickeho hladiska bola ok, ale ten vek uz mam vyssi (37 rokov aktualne)

nikoleta999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tero2133
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre