ahojte prosím vás tie čo ste absolvovali ivf v ZA, vypisovali vám PN priamo tam v CAR alebo vám len dali odporúčanie pre vášho gynekologa a ten vás vypísal na pn ?
Ano, daju odporucanie. Ja som mala take bolesti, ze si fakt neviem predstavit byt v robote. Spanok minimalny. A jasne ze by som si vycitala, ze som mala ostat v klude. U mna to nevyslo, ale robila som co sa dalo.
@bambulienka25 prepáčte, ale ako vy viete či ma/nemá dôvod na PN, alebo či musí /nemusí byť doma?
Ja som po ivf zostala doma a dôvod? Rizikové pracovisko. Neviem si tam predstaviť ťahať denne, nočné, 24ky, byť denne ožarovana RTG a ohrozená rôznymi patogenmi 🤷♀️🤦♀️.
@bambulienka25 asi záleží od centra, mne povedali, aby som si pn vybavila, ešte to aj dl papierov pre môjho gyndosa napísali.
@nykkushka dakujem ...presne ja to isté , robím aj nočné a tiež na rizikovom pracovisku ....a vypísali ti pn hned ako si začala s pichaním? či až po vklade?
Až po vklade. My sme to mi relatívne rýchle, na prvý pokus. V deň vkladu som zostala doma a dohodla sa s vedúcou, že ak za 2tyzdne potvrdia tehotenstvo, ostávam na PN a ak sa nezadari, tak to pokryje dovolenka a nadcasy. Mne sam gyndos povedal, že do roboty určite nie.
Mna to asi caka tiez, nakolko nam nevysli iui.. Len ma stve, ze v robote by videli ten dovod pn
Mne dal v CAR odporucenie Dr. na PN ale môj gynekológ mal extrémne veľa reči okolo toho že mi PN netreba aj napriek tomu, že mám veľmi stresujúcu prácu a často krát ani len na obed počas 10 h nestíham ísť… nakoniec mi dal, a diagnoza : iné komplikácie v súvislosti s graviditou. Bol to 2 vklad… takze som už nechcela nič riskovať a tersz cakam 🙂
Juj ja si to neviem predstaviť fungovať v praci po IVF ja robím 12ky dlhý,krátky týždeň v drogérii a asi by som zostala hneď na Peenke lebo keď sa nám podarí bábätko bude to malý zázrak
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Neviem či je to všade tak, ale v CAR sa PN nevypisuje. Vypisuje ju gynekológ, keď potvrdí tehotenstvo za par týždňov od IVF. Aspoň u mňa to tak bolo 😊