IVF - teratozoospermia

zuzanellav
6. dec 2024

Ahojte, chcem sa opytat tých ktoré si prešli tým istým a nakoniec majú detičky. S manželom sme sa o dieťatko snažili skoro rok, povedali sme si, že asi bude niekde problém keď sa nám nedarí. Rozhodli sme sa, že pôjdeme do centra vybrali sme si Helios v Martine tam sme chodili 2 mesiace nasadili nám vitaminovú liečbu a medzi tým manželovi zistili, že ma teratozoospermiu. Po tých dvoch mesiacoch sa nám podarilo a otehotnela som lenže v 8 týždni som potratila na kontrole mi doktora povedala, že nebije srdiečko a bábätko sa už ďalej nevyvíjalo. Momentálne som pár dni po čistení. S manželom sme sa zhodli, že to skúsime znova ale chceme ísť cestou ivf. Preto sa chcem opýtať akou cestou ivf ste šli vy ak mal váš muž tiež teratozoospermiu? Či bolo následne tehotenstvo bezproblémové? A ešte aké vyšetrenia pred ivf ste ešte podstúpili? My už nejaké za sebou máme okrem hematologie a genetiky.

kristinkaris
6. dec 2024

@zuzanellav ahoj tiež sa chystáme do helios mt zaujíma ma či vám nenavrhli iui najskôr ?

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@kristinkaris zatiaľ nie ja som bola pri Dr. Moricovej a ona nás podporovala v tom, že to zvládneme aj prirodzene. Mala pravdu, žiaľ nedopadlo to dobre.

babushkaem
6. dec 2024

Ja slm citala, ze vela potratov do toho 8-10 tyzdna je spôsobených prave mužmi, a nezdravej spermiou. Iui navrhujú vtedy, ak je vela spermií, napríklad my sme mali oligoastenoteratozoospermiu, co je vlastne vsetko zle, a poslali nas rovno na ivf.

babushkaem
6. dec 2024

@zuzanellav kolko mate rokov? Ja by som to mozno este skúsila prirodzene tiez, super, ze doktorka netlačí rovno do ivf s cieľom zárobku. Ked sa to uz podarilo, podla mna to pojde, len sa musi trafiť ta správna spermia. Drzim palce

gejb
6. dec 2024

@zuzanellav ak sa vám darí prirodzene, tak by som s IVF počkala.
Lebo rovnaky scenár s potratom sa môže kludne opakovať aj po ivfku. A vtedy to zamrzí ešte viac...
Skus si vybaviť vysetrenie na hematologii, endokrinológia a reprodukčné imunológia. Lebo na týchto oddeleniach ti môžu zistiť prečo bol potrat a ako tomu zabrániť.

juliet86
6. dec 2024

ja lutujem se som sa dlho snazila prirodzene vitaminy soft metody a nevien co. bola by som do ivf isla skor keby som vedela co dnes. pozri si statistiky vasho centra a chod. resp. preberte s muzom ze co vas brzdi do toho ist...

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@babushkaem mam 24 rokov. Myslím, že máte pravdu s tým aby sme to skúsili ďalej prirodzene. Len mam už strach , že by sa to stalo znova aj keď je pravda že sa to môže stať aj po ivf. Uvažovali sme zatiaľ nad metódou iui kde sa vyselektuje kvalitnejšie od tých horších.

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@gejb na vyšetrenia určite plánujeme ísť ale musíme aj počkať čo nám povedia lekári.

gejb
6. dec 2024

@zuzanellav prečítala som si ešte raz príspevok.
Podľa toho čo pises vám asi ta vitaminova liečba pomohla. Aj vzhľadom na vek by som ešte počkala. Lebo vám sa darí...
IVF vás bude stáť fakt vela peňazí, veľa času chodenia po vyšetreniach a nie je to príjemný proces.

evivb
6. dec 2024

@zuzanellav urcite by som isla do ivf. Nema vyznam cakat roky, kym sa prirodzene podari... Mozno ano, o 2, 3, 5 rokov. Vyberte si v ramci IVF -ICSI oplodnenie a MACS separaciu spermii. 🙏
Ty si ok? Pred ivf zvykli aj zeny absolvovat vysetrenia- reprodukcna imunologia, hematologia, endokrinologia. Drzim velmi velmi palce. 🙏

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@evivb mňa už vyšetrili od hlavy po päty s ničím nemám problém. Len ten môj manžel ma iba 2% dobre. Keď som otehotnela tak som sa potešila, že konečne to bola ta dobre spermia a asi opak bol pravdou bohužiaľ.

snowflakenel
6. dec 2024

@zuzanellav moj ma tu istu doagnozu. Vysiel 4. Vklad.
Po 7 rokoch mame druhe dieta,,neplanovane ,,prirodzene 🙂

zuzanellav
autor
6. dec 2024

V Decembri mal ísť na opakovaný spg po 3 mesiacoch kde by mu urobili aj test integrity DNA spermií, vyšetrenie protilátok a trial wash test.

snowflakenel
6. dec 2024

@zuzanellav to iste robili aj nam.
Nakoniec sme.vyizili metodu picsi...uz presne neviem, co to bolo,,no tisim nejale precistenie spermii.
Prve 3 vklady vysli, no nastal missed abort v cca 8-9 tyzdni.

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@snowflakenel to mi je veľmi ľúto. Ja som mala tiež MA a strašne to bolelo keď som to na kontrole zistila. Inak ja som myslela že pri tejto metóde výberu zdravú spermiu a vložia ju do vajíčka.

evivb
6. dec 2024

@zuzanellav aj u nas sa to stalo bohuzial... :( zbytocne sme cakali 3 roky.......... Preto radim, ist hned. A dokonca po ivf som otehotnela spontanne. V 8tt MA.

evivb
6. dec 2024

@zuzanellav a este pridam,ze vela penazi sme minali na vitaminy. Profertil, omega, folandrool atd atd...... Uplne zbytocne. SPG sa este aj zhorsil. 🙄

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@evivb a nakoniec sa vám podarilo máte detičky? Môj tiež bral všetko možné 🙈

babushkaem
6. dec 2024

@zuzanellav ja som zacala riesit ivf v 30. Ked mas 24, tak by som este rok, mozno dva skúsila.

kiki68
6. dec 2024

@babushkaem presne toto mozem ja potvrdit, pri mojom ex som ostala tehu, ale cez 9/10tt to nepreslo. Problem bol zjavne toto. S mojim muzom cakame uz druhe prirodzene, pritom moj vek je podstatne inde ako vtedy

evivb
6. dec 2024

@zuzanellav ano 🙏hned prvy vklad vysiel. 🙏 po cca 3 rokoch uzivania vitaminov z 2% morfo kleslo na 1%, ked sme sli na ivf..... Bola som dost vystresovana z toho, ale odporucoli tu macs separaciu spermii, kde vlastne vyselektuju dobre spermie bez DNA poskodenia. 🙏

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@evivb ďakujem, aspoň trošku nádeje ste mi dali. Teraz si ešte potrebujem zahojiť rany na duši. Určite pôjdeme do toho lebo už niečo podobne nechcem zažiť znova tak ale uvidíme ako sa to podarí a vyvinie časom.

babushkaem
6. dec 2024

@kiki68 hej, ze bude je to zlý vývin embrya z genetického hľadiska (rôzne trizomie), alebo potom placenta, ktorá je cela ,,od muža”

linda5678
6. dec 2024

@babushkaem ahoj, prosim ta zaujalo ma toto tvrdenie ze “placenta je cela od muza” Tuto info mas prosim z akeho zdroja (ak to nebol teda vtip :d )

simca115
6. dec 2024

@zuzanellav pokiaľ sa vám darí otehotnieť prirodzene určite by som zatiaľ do ivf nešla. Je to náročný proces a určite ti v centre odporučia najprv iui a až potom hento
Držím palce aby vám to vyšlo.

zuzanellav
autor
6. dec 2024

@simca115 ďakujem veľmi pekne. ❤️

kuggis
7. dec 2024

Môj muž má tiež len 2 percentá dobrých, v Reprofit Brno nám doktor povedal, že to je dobrý výsledok, lebo má veľa spermií, to je to čo ich najviac zaujíma....3 krát som otehotnela, takže zrovna tie 2 percentá v prirodzených podmienkach vedia oplodniť,samozrejme že v CAR im to moc nevyhovuje a potom majú potrebu selektovať tie správne...

snowflakenel
7. dec 2024

@zuzanellav ano, vyberaju tie najlepsie. My sme mali morfologiu tusim ani nie 1%. Aj nam lekar vravel, ze ak spermia oplodno vajocko, casto sochadza k MA pri tejto diagnoze. A ze prirozdene otehotniet moze trvat dlo. Je to o stasti.
A zakazdym ked sa podarilo som aj krvacala potom. Dokonca aj ked som otehotnela prirodzene. A ked som v 40 na dovolenke zistila, ze som tehotna, tiez som pptom krvacala voac alebo menej . Skoro mesoac. Hned ako som to zistila,,dali mi utros a este dajaky liek. Tak som si lezala pod slnecikom a cakala,co sa bude diat.
Velmi drzim palce.

zuzanellav
autor
7. dec 2024

@snowflakenel ďakujem veľmi pekne, musím veriť, že sa to raz podarí a dotiahneme to do konca a pocestujem si svoje malé bábätko. A ako sa vám nakoniec podarilo otehotnieť? Alebo mať detičky?

zuzanellav
autor
7. dec 2024

@snowflakenel pardon ste mi písali už vyššie, že to nakoniec vyšlo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre