IVF - skúsenosti

19. sep 2023

Ahojte, čaká nás prvé ivf , obaja sme mladí do 30r čo dúfam je tiez výhodou. Chcela by som sa spýtať ako sa dá predísť tomu aby bábätko bolo choré alebo postihnuté, dávali ste si robiť genetické testy embrya ? Viem že to je dosť drahé a neprepláca to poisťovňa ale aspoň budem mat istotu že dieťatko nebude mat downov syndróm a podobne. Aj keď som čítala že v mladom veku to ani nie je potrebné väčšinou to odporúčajú starším párom. Čo mám podľa vás robiť? Ja mám PCO a priateľ zlý spermiogram. Jediné čo má dobré je pohyblivosť spermií 76% . Myslite že je vysoka šanca aby sa to podarilo na prvý krát ?😔 čaká nás to už o týždeň a mám veľké obavy , veľmi by som si priala aby som už bola tehotná a porodila hlavne zdravé bábätko 😔 bojím sa že sa to nepodarí a keď uvidím na teste jednu paličku zrúti sa mi svet. Chodíme do iscare. Koľkým z vás sa to podarilo na prvý krát ?

zdenkak87
19. sep 2023

My sme chodili do Iscare BA. Prve IVF hned prvy vklad uspesny mame synceka skoro 2 roky, nebolo nic na mrazenie. Druhe IVF hned prvy vklad momentalne cakame dievcatko 36tt. Nemali sme robenu genetiku embrya ani ziadne specialne vysetrenia, ja PCO, manzel teratozoospermia.

jj298
19. sep 2023

Velmi to hrotis. Ziadna mama nechce chore dieta. Myslis ze keby otehotnies prirodzene budes mat automaticky zdrave babo?
Mam pocit ze tvoja psychika je na tom dost zle, co ti urcite nepomoze. Viem ze sa lahko povie mysli pozitivne.
Ked som isla do ivf tak som si nepripustala inu moznost. Naozaj vazne ma to ani nenapadlo ze by to nemohlo vyjst. Mozno za to mohla sladka nevedomost o pravsepodobnosti uspesnosti alebo statistika kolko zien sice otehotnetie ale o babatko pride.
Proste nastav sa tak ze to vyjde. Ina moznost neexistuje

cookie29
19. sep 2023

na to sa musis opytat priamo v CAR. Pri PCO je to komplikovane. Niekto ma stastie a vyjde na prvykrat inemu sa nepodari ani na dalsi. Kamaratka uz ide asi 5-6tykrat pretoze ma sice vela vajicok ale nevyvijaju sa, respektive sa neoplodnia. kazdy pripad je individualny. Ides "len" prvykrat, takze ako pise @jj298 nehrot to, uvolni sa (lahsie sa povie ako urobi, ja viem) a skus byt optimista

bejbs123
20. sep 2023

Najlepsie je sa od zaciatku nastavit tak,ze to moze vyjst hned a nemusi,cely proces je velmi narocny a moze priniest rozne uskalia,u mna je napriklad zatial bilancia 2ivf -az 4.pokus vysiel,no nakoniec skoncil potratom a 5.pokus vysiel a snad to uz dobojujeme do uspesneho konca,ani vek,ani to,ze ste zdravi a embrya budu krasne=100%uspech,ale samozrejme to vyjst moze aj na prvu supu,drzim palce

memorybaby
24. sep 2023

Ak si union jedno embryo ti genetiku zaplatí celu poisťovňa. Ja aktuálne dávam robiť.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre