Ahojte musíme s partnerom na ivf je to preplatene poisťovňou aj keď som bola na upt?
@xaxoouy ahoj chcela som napísať ze preplatia ze stačí ze jeden z partnerov ma problem ale ked si bola na Upt neviem..v centre na prvej konzultácii vypíšte žiadosť do poisťovne a uvidíte
@mimuska125 poistovna o UPT zaznam ma a vie ci bol zo zdravotnej indikacie alebo nie,podla mna to zamietnu
@xaxoouy IVF sa preplaca len z casti, vacsiu cast si hradite sami. zavisi to od centra, liekov...ale cca 1500-2000€ si treba nachystat. ak si bola na UPT z vlastnej vole, nic preplatene mat nebudete a je jedno, ci nemozete prirodzene pocat kvoli tebe a ci kvoli partnerovi. Mna sa na to v centre pytali aj ustne, aj to bolo v dotazniku. Aj ma upozornili, ze je to v poistovni zaznamenane, cize si to overia.
@matkahelka no ved práve preto že je pri žiadosti aj čestné prehlásenie a aj keď uvediem že upt nebolo zo zdravotných dôvodov, tak načo to posielajú do poisťovne keď to bude zamietnuté? 😏
@xaxoouy pretoze by si tam pokojne mohla klamat a uviest, ze bolo zo zdravot.dovodov. a tym, ze to do poistovne poslu, tam sa to overi a zisti sa, ze si zavadzala.
@xaxoouy nas na to upt upozornili hned pri vstupnej konzultacii. Takze nie, nic ti poistovna nepreplati. Mne to pride uplne logicke z hladiska poistovne- najprv platit cast upt a potom preplacat cast ivf, ved to je schizofrenicke. Aj ked je problem na strane partnera, ivf sa robi zene a je hradene z poistenia zeny.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@xaxoouy ja som sice este nebola ale tiwz som sa informovala. Poistovna vraj sice nieco preplaca ale v konecnom dosledku nic, vraj si treba nachystat tak 2500e.