IVF preplatenie a UPT v anamnéze

zuzka110
17. máj 2023

Ahojte,
neviem ci je tu uz diskusia na tuto temu, ale nenasla som zatial nic. Chcela by som sa spytat co vsetko presetruje revizny lekar pri ziadosti o IVF. Mame s manzelom muzsky faktor sterility, no ja mam v anamneze UPT z minulosti, nie je zaznamenane v poistovni nakolko bol zakrok robeny v Amerike, avsak gynekologicke som to oznamila, tak pocitam, ze to budem mat v karte. Prihliada revizny lekar na tuto skutocnost aj ked sa jedna o muzsky faktor sterility?
Budem vdacna za akekolvek info.

e1i
17. máj 2023

ak to dr do papierov uvediet tak si ivf hradite sama

dadi30
17. máj 2023

@zuzka110 ahoj..mne sa zda ze som citala v jednej poradni tu na koni a odpovedal tam lekar z CAR, zena sa pytala ci jej preplati poistovna IVF ak podstupila UPT v minulosti a vyjadril sa ze v tomto pripade jej to poistovna nepreplati a musi si vsetko hradit sama..

e1i
17. máj 2023

@dadi30 je to tak

gejb
17. máj 2023

@zuzka110 nemyslím si ze sa to poisťovňa dozvie. Keď som šla na IVF, centrum od môjho gyn. Nemalo žiadnu dokumentáciu. To by si musela nahlásiť priamo v Car a oni to dali do papierov...keď to nepriznas nemajú ako vedieť

zuzka110
autor
17. máj 2023

Dakujem za vase konetare..do CAR chodime do Brna, tam som to nenahlasila nakolko ma napadlo, ze to takto moze dopadnut..Avsak pri preplateni IVF v cechach musi ist ziadost cez revizneho lekara, ktory ma pristup vsade predpokladam, cize ak by velmi chcel tak moze skontrolovat dokumentaciu gynekologicky, u ktorej som to uviedla.

matkahelka
17. máj 2023

@zuzka110 je tu rovnaka tema asi 2roky stara, kde som aj ja pisala, ze som bola svedkom v repro centre,ako sa kvoli tomu hadala pacientka s lekarom. tiez bol problem na muzovej strane a ona podstupila UPT. preplatenie poistovna bez diskusie zamietne.

gejb
17. máj 2023

@zuzka110 máš tu výhodu, že to bolo v USA a teda v nasej poisťovní o tom nie je záznam, je to len uvedene niekde u gybekologicky a zalozene v "šanone"... skus sa popýtať dievčat konkrétne ako prebieha schvalovanie v Brne,keďže sa jedná o špecifickú situáciu... každopádne chod do toho, najhoršie co sa môže stať je, že si tu jednu tisícku zaplatíte sami ale budete mat bábo a to je najdôležitejšie 🙂

zuzka110
autor
17. máj 2023

@gejb dakujem za podporu 🙂

e1i
17. máj 2023

@zuzka110
@gejb lenze aj jej gynekolog tam dava na ziadost peciatku a ak nieco zamlci aj tak neuhradia

dadi30
17. máj 2023

@e1i podla mna nedava..my sme sli priamo do CAR neriesila som nic s mojim gynekologom ten sa dozvedel az ked som volala ze som tehotna po IVF..

lelelienka
17. máj 2023

@zuzka110 tak v tomto pripade myslim ze nemas sancu, pretoze ti musi napisat podrobnu spravu tvoj gyn a pochybujem, ze by nieco zamlcal, iste nebude riskovat problem v pripade kontroly

gejb
17. máj 2023

@dadi30 u mňa rovnako, gynekolog o tom vôbec nevedel. Ale boli sme na Slovensku...

gejb
17. máj 2023

@e1i keď to ide do Brna?

dadi30
17. máj 2023

@gejb aha ano to mi vobec nedoslo ze Brno..moze byt ze teda to musi potvrdit aj dr na slovensku..ale mozno nie..

e1i
17. máj 2023

@gejb ano
Potvrdzuje to tvoj gynekolog akoze navrhuje ivf liecbu.potom posles Petrenkovi ako odbornikovi a ked to pride od neho,posielas na poistovnu ktora sa vyjadri a az potom mozes ist pre lieky a zacat

lenja123
17. máj 2023

@zuzka110 nemám skúsenosť, ale ak by bolo UPT zo zdravotných dôvodov, tak by to poisťovňa preplatiť mohla. Neviem, či z tvojho UPT existuje nejaký záznam, prípadne sa k nemu vie poisťovňa dostať, keďže prebehlo mimo EÚ.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre