IVF pre slobodnú ženu v zahraničí

mk160918
29. okt 2023

Ahojte, prosím poraďte, podeľte sa so svojimi skúsenosťami. Keďže mam už 36 rokov a nemám šťastie na chlapov, no túžim po bábätku. Na SVK to nie je možné, no v zahraničí áno. Hľadám slobodnú mamičku, ktorá podstúpila IVF v zahraničí a rada by sa podelila so svojimi skúsenosťami, ako dlho trvá celý proces, koľko to bude stáť, a podobne.
Dakujem pekne za každú cennú radu.

la_dolce_vita
29. okt 2023

Skusenost nemam, ale videla som cesky dokument a bola tam najstarsia ceska mamicka po umelom oplodneni, vek 48 rokov. Partnera nemala, prva dcerka jej tragicky zomrela. Tak ma dvojicky, je stastna. Povedala, ze su aj u nich liberalnejsie kliniky. Skus pogooglit, mne to naslo..

elmivelmi
29. okt 2023

@mk160918 tA nema to lepsie niekoho zbalit na jednu noc?Za mna lepsie ako sa nechat umelo oplodnit.Hlavne ekd je to pre telo nie najzdravsie.

veselo_neveselo
31. okt 2023

@elmivelmi No to lepsie nema, lebo ak je ako vacsina zien, za jednu noc to nebude. A je to okrem toho velmi neeticke.

elmivelmi
31. okt 2023

@veselo_neveselo Urcite etickensie ako umele oplodnenie.
aja si nemyslim ze je tazke si najst niekoho na nezavazny sex.

veselo_neveselo
31. okt 2023

@elmivelmi tu by som si dovolila nesuhlasit. Pri IVF splodia deti dvaja, ktori chcu dieta a suhlasia s tym, dobrovolne.
Pri nahodnom sexe za ucelom oplodnenia ten chlap urcite nebude vediet, ze je ta baba s nim kvoli otehotneniu, a tym padom sa stane otcom proti svojej voli. A to je obrovsky problem.

elmivelmi
31. okt 2023

@veselo_neveselo lenze lri ivf vznika biologicky odpad ,co zasa ja nepovazujem za eticke.
Z za B ivf pre telo zeny nie je z hladisla zdravia idealne ale ma tiez vedlajsie ucinky,a je tm aj riziko rakovinu na podklade horm liecby a celkovo je to dost nezdrave sa pchat hormnmi.

veselo_neveselo
31. okt 2023

@elmivelmi ved ano, je na tebe ako splodis svojich potomkov. Ked z principu s ivf nesuhlasis, podstupovat ho nemusis.
Ale radit zenam, co by ivf chceli, aby namiesto toho sexovali s nahodnym chlapom, je uplne najhorsia nozna rada.

veselo_neveselo
31. okt 2023

@mk160918 Sorry ze sme ti tak zahltili celu diskusiu.
S darovanymi nemam skusenost, ale cely ivf cyklus trva jeden normalny cyklus; ak sa podari vajicka oplodnit, hned ich v ten cyklus mozu zaviest.

Pocitaj s tym, ze tam tu dobu musis byt (aspon nablizku), od zaciatku cyklu - kontrola vajicok + krvi je tak cca obden az po odber vajicok, potom podla toho ci bude vklad na 3 alebo 5 den po odbere. A za nejakych 10? dni potom kontrola ci sa ujalo.
Ceny tu povrdia najlepsie priamo vo vybranom centre, ale zalezi od liekov co budes musiet brat a dlzky, takze prinajlepsom ti budu schopni dat odhad, ale konecna cena bude az na koniec.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elmivelmi
1. nov 2023

@veselo_neveselo Chapem ale je to aj dalsi napad ,mozno nad nim zacne aj autorka ivazovat.Lebo je to predsa len jednoduchsie,menej narocne a hlavne mensia zataz na organizmus ako ibf.Pritom ani nevie ako ude jej telo reagovat ,je tak viacej neziaducich ucinkov ako par krat mat sex s kamaratom.Mozno aj to sa uz jej prihodilo akurat bez nasledkov a teraz moze to mat prijemny nasledok pre nu.

zafir01
1. nov 2023

@mk160918 ešte je tu možnosť ,teraz si dať odobrať a zmraziť vajíčka ,a máš ešte nejaký ten čas ,možno dovtedy nájdeš toho pravého .
Ak si si však úplne istá ,že dieťatko chces sama ,tak hoci ti neviem dať fungovaní radu ,zelam veka šťastia a držím palce .určite sa ti už nejaké maminy ozvali sukromne

mk160918
autor
1. nov 2023

@veselo_neveselo mam taky názor, že síce nie je ťažké nájsť chlapa na sex, no otázka je, či by nešiel s každou a nie je prenášacom nejakých pohlavných chorôb a druha vec je, či si ten chlap nebude dávať pozor pri sexe... A nakoniec je to také trocha klamstvo. Nemám kamaráta, ktorý by s tým súhlasil dobrovoľne 🙂

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mk160918
autor
2. nov 2023

@janka2000 podarilo sa? Absolvovala si to oplodnenie? Na Ukrajinu by som asi nešla.

kikush68
28. jún 2024

@mk160918 skusila si?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre