Ahojte, chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti s IVF, my sa chystáme do ISCARE najlepšie by boli skúsenosti odtiaľ, ale hocijaké skúsenosti aj z inej kliniky potešia 🙂 mám 31 rokov, po 2 rokoch snaženia som po LSK, kde zistili obojstranne nepriechodné vajcovody, takze inú možnosť ako car nemáme… vedeli by ste mi napísať čo nás čaká? aké vyšetrenia budeme musieť absolvovať? hormonálny profil, ovulacia, spermiogram… tieto mame OK, aká príprava nás čaká? kolko času kým sa dostaneme od úvodnej konzultácie ku vkladu? za čo sa platí a kolko? či pri opakovaných vkladoch sa platí za rozmrazenie a vklad? ako s poisťovňou? proste všetko… musím si to vyjasniť v hlave, že do čoho ideme…
pardon, aby som bola presná - papiere do Unionu sme poslali 31. mája a 27. júna nám pristali peniaze na účte, takže stihli to za necelý mesiac 🙂
@nina0303 ahoj ja tak troska z ineho pohladu 🙂 pred dvomi rokmi mi laparoskopickou operáciou diagnostikovali nepriechodné vajcovody a odporucili do ma do CAR. Ked mi predstavili liečbu ( Gyn Fiv Bratislava) a čo to obnáša tak sme sa a manželom rozhodli ze do toho nejdeme, necítila som sa nato. Polroka po operačnom zákroku som prirodzene otehotnela 🤷 napriek potvrdenej diagnoze sa stal zázrak 🙂 ja len na margo tej vety "inú možnosť nemáme"
@nina0303 ahoj chodili sme tam skoro rok, ja mám všetko ok, ale spermie len 1%morfo. Stále nas len tlačili do iui, a keď sme boli na konzultácii o ivf, doktorka mi povedala, že potrebuje odobrať min 20vajicok, aj keď si ich nedám oplodniť, len nech majú čo mraziť 😱 tak som ostala v šoku že tadeto asi cesta nepojde, ja som chcela totiž skúsiť nativ cyklus a ona mi povedala toto 🙈🤦♀️ Ale nie všetci lekári sú tam takí, veľa má skúsenosti s inými lekárkami a vyšlo im to.
@nina0303 ja som chodila do iscare Bratislava a som veľmi spokojná chodila som k pani doktorke Belušákovej bola vždy veľmi milá a vždy nás pripravila aj na najhorší scenár. Celý personál sa správal profesionálne. Ja ti odporúčam ísť na úvodnú konzultáciu tam ti všetko na čo sa tu pýtaš vysvetlia a odporučia čo ďalej. Cenovo je to u každého individuálne. Nás jeden cyklus aj s liekmi stál 1200e poisťovňa mi doplatila na lieky skoro polovicu. V apríli sme s mužom boli na prvej konzultácii a dnes som v 8tt
Odpovede na tieto otázky dostaneš na konzultácii. Tiež som mala veľmi veľa otázok a na klinike mi ich bez problémov zodpovedali. Mám skúsenosť s dr. Grossovou, k nej som na termín čakala síce dlhší čas, ale nevadilo mi to, má to podľa mňa svoje opodstatnenie, keď k nej veľa ľudí chodí, je to odborníčka, čo sa vyzná a má super prístup.
@esmee3 Keď ono sto ľudí, sto názorov a skúseností, sestra tá zase nedá na kliniku dopustiť, pretože tá akože odjakživa panika z bielych plášťov, tak keď prišla, že proste majú problémy a chcú vyskúšať takéto centrum, tak som bola prekvapená, ale odhodlala sa a potom hovorila, že je rada, že išla, tam ten jej strach celkovo z doktorov, z plášťov opadol, že sa tam normálne s nimi bavili, vysvetlili všetko čo chceli vedieť, že proste mala z celkovo z tej atmosféry, konzultácie a tak dobrý pocit a teda im to aj vyšlo 🙂
Ahoj, my sme od októbra 2021 do januára 2022 chodili do Iscare BA. Chcela som vyskúšať túto kliniku napriek tomu, že ma dve kamarátky odhovárali na základe vlastných skúseností. Vstupná konzultácia u Dr.Machánekovej bola v poriadku, a potom to začalo. Vystriedali si nás Dr. Grossová, Dr.Belušáková, Dr.Lapides, Dr. Mišáková. Práve toto striedanie mi nepríde veľmi nápomocné, keď sa už rieši nejaký problém a dohoduje postup liečby. Každá z týchto lekárok je určite odborníčka, ale keď má vyhradených 10min na konzultáciu, prípadne vyšetrenie s novou pacientkou, resp.párom, je to málo. Mne tiež prekážali dlhé čakania na vopred dohodnuté temíny. Som ok s tým, že časový harmonogram vyšetrení sa může počas dňa poposúvať, ale bežne som čakávala od polhodiny do 3hodín. Sklamalo ma aj to, že nám nikto nevysvetlil aké metódy oplodnenia by sme mali na základe našich výsledkov zvoliť a keď to partner povedal jednej lekárke, povedala, že to nám mala vysvetliť iná. Celkovo veľmi zlá komunikácia. Keďže to bolo naše prvé ivf, nevedela som ako to celé prebieha. Až po čase mi doplo, že napriek tomu, že sme mali zaplatenú predĺženú kultiváciu, vkladali mi embryo na 4.deň, pretože oni nedele nepracujú. Momentálne navštevujeme inú kliniku, kde sme počas 6 návštev nikdy nečakali viac ako 15min a máme stále toho istého lekára. Takže som spokojnejšia, aj keď stále ešte nevieme s akým výsledkom 🙂
@jahvoodka my sme teraz bolo na dni otvorenych dveri v Iscare a praveze mna tam oslovilo to, ze sme boli v malych skupinkach, ze sme si mohli pozriet v klude kliniku, uz tam bolo citit taky individualny pristup a na zaklade toho sme sa aj pre konzultaciu rozhodli lebo teda uz dlhsi cas sa snazime o druhe a stale nic, stale to nejde, ja mam zatial z toho dobry pocit 🙂
@aliii3 buduci tyzden ideme, tak ja tiez vacsinou davam na intuiciu, lebo teda doposial ma nesklamala, ale na mna celkovo aj tie priestory klinike prijemne posobia a tak, to su take zasadne veci pre mna, uvidime dalej, velmi by som chcela keby sme uz vsetko mali za sebou a boli v ocakavani, len skoda, ze nejde toto jak mavnutim carovneho prutika.
@jahvoodka moze byt, dakujem, ideme do toho, uz sa tesim 🙂
@nina0303 aktuálne som po prvej stimuláciu a prvom vklade. Jedno vajíčko a neúspešne. Včera po oznámení negatívneho tehotenského testu som sa mala hlásiť o termín k lekárke na recepcii. Človek zruteny a pani recepčná odomna 10 x žiadala, čo vlastne chcem... Ako keby som ich otravovala. Keď som volala, že som začala krvácať ešte pred krvným testom nedostala sami žiadna konzultácia, vyšetrenie od lekára. Zašla som preto k obvodnej gynekologicke. Sama mam zmiešané pocity. Neviem, či ísť rovno do Brna, či veľa ľudí odporúča, alebo to ešte raz skúsiť na Slovensku v Iscare. Nemáme čas ja nemám vajíčka a po predošlom potrate (otehotnenie po 2 rokoch prirodzenou cestou) som úplne upne zrútenia a včerajsia správa o nepofarenom IVF ma uplne zrútila.
@nina0303 ano boli sme, vzali mi krv, bola som aj na ultrazvuk, vlastne to su take zakladne vysetrenia, lebo uz aj podla toho mnohokrat skuseny lekar vie urcit, kde cca moze byt problem, ale teda podla mojich vysledkov, to zatial vyzera dobre, akoze v zmysle, ze zatial nejaky problem u mna nie je, ale teda este nas toho bude cakat, ty si ako na tom??
@pannama1 my sme už tiež boli, takisto krv, ultrazvuk a výter odkiaľ mi zistila streptokoka, tak mi nasadila atb, na dalsej kontrole bude spermiogram a dohodneme sa ako ďalej ale vyzerá to, že v septembri budem už mat stimuláciu ak budú všetky výsledky v poriadku no a ešte dovtedy musím stihnúť hormonálny profil čerstvý
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja mám skúsenosti so Slovenskom a Českom. 9 mesiacov sme strávili v Iscare BA a neboli sme spokojní, lebo nič sa tam nevyriešilo. Stále nám hovorili, ako nebude problém otehotnieť prirodzene - ja PCOS, muž zlá morfológia. Keď sa nedarilo, tak tvrdili, že musme ísť najprv 3x na IUI, až potom máme nárok na IVF, bola to pritom blbosť. My sme u nich neboli spoko, chodili sme tam ako na hodiny klavíra s nulovým výsledkom. Nehovoriac o tom, že raz si fakturovali za folikulometriu 30 eur, inokedy nie.. Potom nám vyšlo IUI na víkend a poslali nás domov so slovami, že tento zákrok nerobia cez víkend a máme sa snažiť doma. Inak mužovi hneď na prvom spermiograme napísali do papierov odporúčaný postup IVF a doktorka to úplne odignorovala.
Možno sme len nemali šťastie na dobrého lekára, lebo mojej kolegyni tam pomohli. Aj druhá sa tam teraz chystá, chce prvé bábo po 40tke...
My sme potom prešli do Brna, konzultáciu k IVF sme mali vo februári, v apríli soft stimulácia, v máji odber a vklad. Aktuálne som v 11tt a modlím sa, aby všetko dobre dopadlo 🙂 Celé nás to vyšlo cca 3500 eur, Union nám vrátil takmer 1400 eur. Union je inak v tomto topka. Za 4 pracovné dní schválená žiadosť o IVF a preplatenie zákroku bolo do 40 dní, hoci niektoré poisťovne preplácajú až po niekoľkých mesiacoch, či dokonca po pol roku...