IVF, KET a PN

heltova9
29. nov 2023

Ahojte mne dalo centrum odporúčanie na PN počas stimulácie pred IVF. Lnze odložili mi vklad, že vklad dáme až ďalší cyklus po menštruácii. Chcem sa opýtať či ste boli niektorá takto po celý čas až po KET na PNKE či s tým nebol ziadny problém.. v robote máme toho veľa a bola by som spokojnejšia kebyže som v kľude je to predsa len dosť peňazí a nechcem to nijako podceniť.. dakujem

heltova9
autor
29. nov 2023

@heltova9 Myslela som, že mi spravia hneď aj vklad a ostanem na PN až do testu, ale teraz takto neviem či má nechajú ešte na PN :/

veklipo
29. nov 2023

Nie. Dokonca som počas stimulácie bola na sluzobke v zahraničí.
Vklad som mala potom v sobotu ráno a v pondelok som šla do roboty. Ten víkend som ale ležala celý.
A IVF vyslo na 1x

lelelienka
29. nov 2023

Chod normalne do prace, nic nie je horsie ako sediet doma a zozierat sa myslienkami...A naordinuj si relax, masaz, divadlo, nieco co mas rada a naladi ta dobre pred liecbou. Drzim palce 👍

gejb
29. nov 2023

@heltova9 mne to pride zbytočne mesiac byť doma a cakat na vklad. V práci prichadzas o peniažky a sebe nepomôžes.
Keď PN tak po vklade aby si bola vklude a embryo sa mohlo uhniezdit.

heltova9
autor
29. nov 2023

@gejb no na PN som už v rámci stimulácie, odber bude 1.12. a vklad ďalší cca 29.12. , je to možno zbytočne, ale v mojej práci ísť zas na PN po vklade zas by bolo divné a stále sa vypytuju..u nás žiadne paragrafy alebo dovolenka keď potrebujem narýchlo neexistuje.. jedine vymieňať smeny a to je o držku a pracujem v práci kde sa fyzicky aj psychicky dosť narobím, tak neviem :/ som aj rada, že trochu odtiaľ odpociniem

mogaa
29. nov 2023

@heltova9 no je to indivduálne a záleží na danom lekárovi...ale nie je dôvod na PN na celú dobu .....okrem toho ak nevýde vklad, tak čo? budeš doma do ďašieho odberu + vkladu? málokedy sa zadarí otehotnieť po 1.vklade....

cali2016
30. nov 2023

@heltova9 prvy vklad nevysiel-snazila som sa byt v klude, len sediet, odpocivat...neujalo sa.Druhy vklad sme naplanovali dovolenku-aktivnu, kazdy den na ture.Dokonca pocas tury som citila take pichnutie v podbrusku.Mala som pocit, ze sa nieco deje.Prisli sme domov a spravila som si test, bol pozitivny.Mame 22 mesacnu dcerku.
Moj odkaz:byt zaneprazdnena, nemysliet na to ci sa to ujme ci nie. Urcite by som si PN nebrala

bejbs123
30. nov 2023

@heltova9 ja nevidim vyznam byt na pnke pocas stimulacie,to radsej po vklade

martaatram
1. dec 2023

Všetko záleží od toho akú máš prácu keď niekto sedí v kancelárií tiež nevidím dôvod ísť na PN ale keď niekto má robotu fyzicky náročnú alebo napríklad robí čašníčku nie je odveci byť doma ja som ostala C stimuláciu doma lebo som mala náročnú robotu a aj som dobre spravila hormóny urobili so mnou veľa....hynekolog ma vypisal

akiknabruh
1. dec 2023

@heltova9 Ahoj, ja som isla na pn hned 1.den 💉. Mala som mat ET ale bolo som prehormonovana a nabeh na hyperstimulačny syndrom . PN som nerušila . Lekarka mi ju nechala . Za menej ako mesiac sme išli na KET. Mam fyzicky naročnejsiu pracu takze to bodlo. Celkovo som sa citili doma lepšie . Bruško po stimulacii som mala ako v 7 mesiaci. Raz som uz potratila tak som tomu dala 100% . Držim palce . 🙏🏻❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre