IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

derylka
1. feb 2011

@matkal73 ... ak sa môžem teda pridať.. 🙂 ... tak isto cca marec začíname... 2 krát... prvý krát IVF po OHSS neúspešný KET a druhý krát tiež neúspešný KET... nezostalo nám už nič zmrazené takže ideme nato odznova... v podstate už len počkať na februárovú mrchu a ideme nato 😉 ... tentokrát si dávam od vitamínov pohov.. a budem brať len potrebné . predpísané od doktora.. (naposledy som brala k liekom z centra + calibrum baby plan + kyselinu listovú)

.. dúfam teda že tentokrát je ten správny - KRÁT 😉 ... držím palce... 😉

alabu
2. feb 2011

@matkal73
@derylka

jar je myslim aj maj tak sa pridavam k Vam🙂 tiez som po prvom IVF, 8 vajicok, 5 oplodnenych, 2 vlozene ostatne sa prestali vyvijat...takze ziadne KET sa nekonalo ☹
OPU som mala v decembri takze do maja cakame....

robili Vam po prvom neusp. IVF aj nejake dalsie vysetrenia?

derylka
3. feb 2011

@alabu VITAJ .... 🙂

ak to správne chápem... tie 2 vložené sa nepodarili a z tých zostávajúcich 3 nezostalo nič... čiže preto 2 IVF... nechápem len prečo až v máji... keď píšeš že prvé OPU si mala v decembri... to Vám doporučil doktor... či ste sa proste tak rozhodli.. 🙂 ...

.. ja som mala pri OPU 14 vajíčok... 8 sa oplodnilo... 3 som mala pripravné na vklad.. no kedže ma chytil OHSS tak sa nič nekonalo.. prečo mi ich však nezamrazili som sa do dnešného dňa nedozvedela ☹ ... potom som mala 1.KET vložené dve (rozmrazené 3 jedno sa nevyvíjalo) ... další 2.KET vložené 2 bohužial tiež bezúspešne... ☹ ...

.. takže pevne verím a dúfam že tentokrát sa to podarí.. mám aj trošku iné lieky.. tak snáď...

... nám doki nedoporučil sám žiadne vyšetrenia.. na genetike sme boli ešte pred prvým IVF (na to nás poslal on).. teraz som si sama (vďaka koníkovi 🙂 ) ... vyprosila aby mi spravili imuno testy - protilátky.. 1 z 3 mi vyšlo pozitívne.. pozitívne na "alergiu" na spermie... 😠 takže tak..

.. vám nejaké robili?

alabu
4. feb 2011

@derylka ahoj...idem az v maji lebo lekarka mi povedala ze odporucaju oddych minimalne 4mesiace...ze najidealnejsie 6...preto az potom...a + by sme chceli predtym absolvovat nejaku dovolenku..aby som bola v klude oddychnuta🙂 Kam chodis do centra? Ja do GynFiv-u v BA.

Prosim ta tu genetiku ti robili kde? z krvi?
mne teraz odporucila doktorka hematologicke vysetrenie...o 2tyzdne by som mala mat vysledky...tiez ma zaujimala ta imunologia...to ti kde robili? a tiez z krvi? ale neviem ci to nie je sucast hematologie...preto chcem pockat na vysledky a potom sa popytam.

dufam ze druhe IVFko sa podari...my vlastne nemame ziaden problem ak sa to da tak nazvat...mam nepriechodnu lavu stranu vajc. a pravu pretlacili pri pefukoch ale ze to nie je natrvalo...tak mozno aj ta uz je nanic 😒 ale myslela som ze tymto to obideme a ucite sa zadari...bohuzial nie..nejako som zle reagovala aj na liecbu...mal som malo vajicok preto lekarka povedala ze po hematologii sa rozhodne ci zmeni lieky alebo len da ine davkovanie toho co som uz mala.

este prosim ta na tej imulologii ake su tie faktory co sa sleduju? alergia na spermie a este?

ty kedy mas ty planovane IVF?

isabelle777
4. feb 2011

ahojte, aj ja sa pridavam, vcera som bola prvy krat v GF u dr. Harbulaka (inak super clovek). Mna este len cakaju odbery na hormonalny profil. Inak na IVF ma odporucili hned, lebo mam nepriechodny vajcovod a na druhom je zase endo cysta. Takze tak, a aj drahy ma trosku pomalsie spermijky ako su normal. Beriem vitamin C, Femibion a este Lactobacily 5, lebo som prekonala dost skaredu mykozu pred nedavnom. Co este odporucate? Mne dr. povedal ze v aprili mozme robit vklad (kedze este nemam potvrdenie od poistovne, a mesiac trva hormonalne nastavenie..)
Co mi poradite, coho sa mam vyvarovat? Aj ste si neako upravovali stravu, vahu a pod??? Dakujem

derylka
6. feb 2011

@alabu ... ahááá... mne nikto nepovedal že je nato určitá doba na "zregenerovanie" akurát že je potrebné dostať aspoň 1 krát menštruáciu a nasledujúci cyklus sa može začať.... asi to záleží od centra.. ja chodím do iscare ...

genetiku nám robili tiež v centre... to bolo teda prvé čo nám vyšetrovali... brali nám krv a doktor sa pýtal aké choroby v rodine máme... súrodencov, rodičov, sesternice, bratrancov... babky, dedkov... no bola to fuška si na to všetko pospomínať... z tej krvi nám vyšlo že je všetko v poriadku... (výsledky trvajú cca mesiac)

to imuno mi robili tiež v centre... zisťujú to z krvi... hovorili že výsledky budú do 2 týždňov.. ja som ta bola začiatkom decembra na tej krvi... a výsledky som mala až teraz koncom januára ked som bola... neviem teda prečo to trvalo tak dlho asi kvoli sviatkom.. 😒
zisťuje sa odolnosť voči spermiám, odolnosť voči placente a ešte jedno spomínal doktor... ale to som akosi prepočula.. kedže to bolo ako prvé... a videla som že v druhom odstavci má zvýraznené že pozitívne.. tak ma zaujímalo čo... tak som tomu prvému pozornosť nejako velmi nevenovala.. ale zdá sa mi že to to boli názvy nejakých vnútorností.. žalúdok, pečienka... ale ruku do ohňa zato nedám.. 🙂

z toho hematologického čo idú robiť tebe sa zisťuje prosím ťa čo?

ivica7793
6. feb 2011

ahojte...pridávam sa...čaká ma 1IVF....som 14DC, stimulujem s diphereline a fostimon. Zajtra idem na kontrolu - krv a UTZ, ta uvidím, čo povedia, kedy by mohlo byť OPU. V piatok som bola na kontrole, mala som na pravom vaječníku 3 folikuly a na ľavom iba jeden. Všetkým držím palce 🙂

veronikabv
6. feb 2011

Ahojte,mozem sa aj ja k Vam pridat?mna caka 1.IVF,teda este momentalne cakame na schvalenie ziadosti a potom snad pojdeme do toho.pridala som sa sem lebo by som sa chcela o tom s niekim porozpravat 🙂

gombicka
6. feb 2011

@derylka mozem sa spytat,kde si sla na tie imunologicke testy? a genetika je naco dobra pri IVF?

matahacik
6. feb 2011

ahojte, mna caka prve IVF, ziadost je uz schvalena, a do stimulky s apustame teraz koncom februara...papam femibion, vit.ce, a obcas aj lactobacili...(nie koli mykozam, tie nastastie nemam, skor len na dobre travenie a pod)
som tu asi najstarsia🙂)))ale to nevadi..verim ze vsetko dobre dopadne..a drzim vvam vsteky päste

derylka
6. feb 2011

@gombicka ... imuno mi robili v centre... krv mi zobrali sestričky.... tu na koníkovi som sa dočítala že to robia iba v košiciach a potom v čr ale moj doki mi povedal že už to začali robiť aj u nich... ..
... načo je dobrá genetika pred IVF neviem... ale nás tam poslal doki hneď pri prvej konzultácii ... resp.. napísal zoznam čo by sme si mali vybaviť.. a na základe toho sme vypísali žiadosť do ZP...

derylka
6. feb 2011

babule.. ešte sa chcem spýtať... čítam že niektoré beriete aj vitamínky... máte niečo overené... ???? čo naozaj funguje... ja som sa pri prvom IVF dopovala s calibrum baby plan a kyselinou listovou ... aj "pár" mesiacov pred tým... no asi by som skúsila niečo iné.... máme nejaký "nápad" ? 😉

isabelle777
8. feb 2011

ahoj ja beriem femibion 800 ze vraj je najlepsi...

tuzba
9. feb 2011

@derylka ahoj aj ja chodim do ISCARE.v january sme boli na odber.z 5 vajicok sa nam oplodnili 3 mame ich zmrazene.Tento mesiac by mi ich mali vkladat.

derylka
10. feb 2011

@tuzba ahoj.. chodíš do BA? mala si OHSS?

andysok
10. feb 2011

@matahacik držím palce 😉

tuzba
10. feb 2011

ahoj chodim....mala som...teraz v utorok idem na kontrolu uvidim co dalej...

tuzba
10. feb 2011

@derylka ahoj chodim....mala som...teraz v utorok idem na kontrolu uvidim co dalej...

derylka
11. feb 2011

@tuzba .. držím palec aby bolo dobre... aj ja som si ho "užila" našťastie nie moc vážne... ale brucho tlačilo teda dosť... a to behanie na wc ☹
.. a tiež samozrejme aby to vyšlo... mi ideme teraz odznova... stimulka, odber, vklad... dúfam už s úspešným koncom.. 😉

renka1801
11. feb 2011

Ahojte, ja sa tiež pridávam. Koncom februára idem na svoje 2.IVF. Prvé som mala v septembri,ale embryotransfer sa ani neuskutočnil.Mala som 6 folikulov, a nakoniec OK boli len dve vajka , jedno odišlo hned a druhe som mala na PK, a myslim že na 5.alebo 6.deň degenerovalo takže vklad sme ani nemali.Tiež som mala Calibrum a manžel Profertil. V pondelok bol manžel na spermiograme, tak uvidime.Teraz užívam Femibion 800 a manželovi chcem ešte kupiť Tribullus.Tak uvidíme ako nam dopadne tento pokus. V pondelok by som si mala isť pre injekcie a podla toho kedy dorazí mesačná návšteva 😉 začneme s krátkym protokolom. Mala by dojsť 25.2.

renka1801
11. feb 2011

@matahacik ja mam 37, tak skoro sme rovnako mladééééé. 🙂

matahacik
11. feb 2011

@renka1801 no to teda hej to sme mladice🙂))a ja tiez papam femibion 800, spermie mame vcelku fajn..aspon to tie mudre hlavy hovoria🙂)len ja mam endometriozu..takze sa nam to trosku nedari🙂))

renka1801
11. feb 2011

@matahacik no ja mam tiež endošku aj manžel ma nejake spermie nanič. Ale na ICSI sa niečo nájde. My už mame skoro 10 ročného syna. Ale už sa snažíme 5 rokov a nedarí sa.

tuzba
11. feb 2011

@derylka dakujem...drzim ti palce aby si to vsetko zvladla bez problemov.. 🙂 aby sa ti to podarilo.... 🙂

alabu
12. feb 2011

@derylka ahoj...no tou imunologiou sa zistuje nejaka rezistencia...bohuzial si neviem za nic na svete spomenut na co....budem mat vysledky tak sa popytam 😉 a potom vraj ak by nieco nebolo OK tak este pojdem na hematologiu a pocas pripravy na IVF si budem este pichat fraxiparin...ako keby tych injekcii nebolo aj tak dost 😉

gombicka
12. feb 2011

@derylka mozem sa spytat, ako prebiehalo to imuno vysetrenie? bola si tam sama a brali len krv tebe? Alebo si sla s manzelom? chcela by som si dat vysetrit imunitu voci spermiam a to ako som citala, by sa malo sledovat spolu s partnerovymi spermiami....

gombicka
12. feb 2011

@matahacik ako dlho sa snazite? ja mam tiez endo, k tomu stitku a snazime sa 3 roky....

deni73
12. feb 2011

@renka1801
@matahacik Ahojte, pridám sa, aj ja mám 37, a čaká ma 2. ivf, budúci týždeň mám odber.

matahacik
12. feb 2011

@deni73 tak moc drzim päste....., mna caka od konca buduceho tyzdna teprve stimulacka

matahacik
12. feb 2011

@gombicka , no s mojim terajsim partnerom a onedlho aj manzelom🙂)sa snazime skoro tri roky, vieme ze mam vela rizikovych faktorov, okrem diagnoty endom., aj vek 38 prec, a mierna obezita..to som pribrala po hormonoch co som brala pred dvoma rok. na endometr. a bohuzial som sa toho nezbavila☹((
no ale proste verime ze to vyjde..a tento rok prileti bocian urcite-🙂))
tak moc drzime päste aj tebe

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre