IVF - druhý vklad z toho istého cyklu

tinus89
23. mar 2022

Ahojte, v septembri 2019 mi boli odobraté vajíčka, následne 4 zmrazené blastocysty. V októbri 2019 som bola na 1. vklade, z ktorého som hneď otehotnela,takže mi zostávajú ešte 3 zmrazené. ...Chcela by som ešte ďalšie dieťa, ale tak skoro ešte nie, malý ma 20mesiacov, na ďalšie sa hlavne po zdravotnej stránke necítim najbližšie 3-4 roky.. ale súrodenca pre neho určite chcem ...by ma zaujímalo,že ženy,čo ste boli na IVF a otehotneli ste hneď na prvý krát,po akej dobe ste mali druhé dieťatko z toho istého odberu....sa bojím,že keď bude v mrazáku cca 6 rokov, či sa nejako neznehodnoti alebo aby malému niečo nebolo,keby som otehotnela z toho vkladu...či má niekto s tým skúsenosť ..

e1i
23. mar 2022

@tinus89 mala si sekciu, ci prirodzený porod? Ak sekciu, odporucaju najskor po roku. Ja som isla po 1r.8m a to sa nechytilo. Potom po 2r to bolo mmt a 2r aj 3m od toho prveho pôrodu som isla na dalsi vklad a koncim 12tt uz. Mala bola predčasne tak sme nechceli skor ako sama nezacne chodit.

tinus89
autor
23. mar 2022

@e1i prirodzený.. plus malého stále kojim, aj keď už by som nechcela, nakoľko mi kvôli tomu od pôrodu vôbec ešte nenastúpila menštruácia....a nie a nie ho odstavit.. a aby aj moje telo sa zregenerovalo ..hlavne hormonálne dovtedy,ako pôjdem na ďalšie IVF...

bambulienka25
23. mar 2022

@tinus89 tým oplodnením vajíčkam nič nebude aj keď tam budú 20 r. Jedine čo sa môže stať že pri rozmrazovaní prasknú

e1i
23. mar 2022

@tinus89 po mne chceli pred ket aktuálnu preventivku a cytologiu. A hodnotu tsh a prolaktinu takže ak budes chciet ist na vklad, isto odstavit bude treba.

riskoh
23. mar 2022

Ja som islA po 2 rokoch od uspesneho IVF ,ale nezadarilo sa potom

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre