Ahojte.Viete mi prosím cca napísať koľko ste doplácali ak ste boli poistencom dôvery alebo Unionu za umelé oplodnenie?
Obaja sme poistení v dôvere a kedže v tom nemám prehľad koľko by nás asi čo mohlo výjsť tak neviem či sa mi oplatí prejsť do Unionu.Ďakujem vopred za odpovede.
@e1i Čítala som 🙂 len si to neviem takto porovnať či sa mi to oplatí.
Mám dôveru a zatiaľ som s ňou nemala žiaden problém len z informácií ktoré poisťovne poskytujú na stránke neviem výjsť či Union prepláca viac alebo je to približne narovnako.
To je velmi individualne. Nam napr v 2019 vratili 1570e
Každá poisťovňa má ten základný balík preplacany rovnako.
Union este navyše prispieva na extra úkony = ICSI, komplexný spg, PGD ..čo je fajn.
https://www.union.sk/umele-oplodnenie-union-fam...
Všetko to pôjde cez tvoju poisťovňu, partnerova sa neberie do úvahy.
my sme malo v dovery zaklad co preplacaju
a lieky a ostatne doplnkove sluzby sme si doplacali
cca 2300€ sme este dali zo svojho
@akiknabruh A čo všetko ste si dávali navyše?
lepidlo,asistovany hatching plus viem ze sme dávali nieco naviac k spermiogramu ale nespomeniem si ako sa to volalo
a mali sme predlzenu kultivaciu
my sme si odobrane vajicka rozdelili na polku jedna polka bola oplodnovana samovolne (zasa neviem nazov) nechali nech spermie oplodnia vajičko sami ale zial s toho sa nechytilo ani jedno (vraj vajíčko nepustilo vobec spermiu) tak nam to bolo vysvetlene a druha polka bola napichnuta spermiou a tam sa chytili 4 a 4 nam aj po predlženej kultuvacii ostali a zamrazili sa , vklad som mala odloženy(KET) kvoli hyperstimulačnemú syndromu
ale bola som aj rada mesiac si telo odychlo , počkali sme na 🩸 a išli sme vklad
držim palce 🫶
+plus lieky sme doplacali , ale zaleži individualne kolko liekov dostanete
@akiknabruh 2300€ ste platili celkovo alebo už +k nejakej sume ktorú ste dali?
Mne rovno povedali, že ma čaká (KET) a oplodnenie orebehne cez ICSI.Okrem zlej morfológie zatiaľ nič nenašli.
Spermiogram je nutný alebo dobrovoľný ak nám robili už aj rozšírený?
@lienka112211 No my tiež by sme využili asi len ICSI.
Predimplantačná genetická diagnostika je tiež len dobrovoľný výkon nie?
Áno a veľmi dráhy aj keď sa dopláca my by sme nato bohužiaľ už nemali financie
@lienka112211 Tak to si nedáme.Tiež je to pre nás už ťažšie finančne takto všetko naraz utiahnuť.
Dajte predĺženú kultivaciu a icsi. My sme si viac nedávali, ani to lepidlo nám neodporúčali.
Spermiogram keď už máte tak ďalší nepotrebujete
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pozri si benefity unionu pri ivf,maju ich vypisane na stranke
Mam union,podstupene 2x ivf v cz a nemozem sa stazovat. A aj dve deti mame po ivf