Ivf a kojenie

sienna77
30. júl 2018

Ahojte, prosim, mate niekto skusenost alebo viete o niekom, komu sa podarilo zladit hormonalnu stimulaciu pri ivf a kojenie?
prvu dcerku mame vdaka ivf (dlhodobo nemam ovulaciu, cize bez hormonalnej stimulacie tehotenstvo nie je mozne) a chceli by sme dalsie babatko. stale vsak kojim a nerada by som dcerku odstavila, velmi vela to pre nas obe znamena. zaroven ale nie som najmladsia a mam obavy, ci moj organizmus bude spolupracovat aj neskor. dcerka sa nam podarila po 4.ivf.
Dakujem za kazdy nazor.

renatka100
31. júl 2018

@sienna77 aj hormony su chemikalie, urcite toto vhodne pri dojceni nie je. Ak ma dcerka uz rok alebo priblizne uz dojcenie nepotrebuje.

meandbaby
31. júl 2018

Jw by som toto konzultovala s centrom asistovanej reprodukcie, kam chodite.Oni vedia najlepsie, ake lieky a hormony su to a plus by som to konzultovala s gynekologom ( sice oni su skor nastaveni na odstavovanie) a este by som si nasla na webe nejake cetrum poradenstva dojcenia resp farmaceutik, nie Mamila a overene. Tu by som to nekonzultovala na MK.

mirola
31. júl 2018

Kolko ma dcera?

sienna77
autor
31. júl 2018

@meandbaby so spominanymi ludmi sme situaciu riesili, tu sa pytam najma preto, ze by ma zaujimala konkretna skusenost z praxe, ak niekto nieco podobne absolvoval, prip. vie o niekom, kto to tak absolvoval.

sienna77
autor
31. júl 2018

@mirola dcerka ma 18 mesiacov

sienna77
autor
31. júl 2018

@renatka100 dcerka ma 18 mesiacov a viem, ze by som ju odstavenim nepripravila o dolezite ziviny, kedze uz normalne papa. pre mna vsak kojenie nie je len o vyzive, obom nam to takto velmi vyhovuje a nie som stotoznena s tym, ze by som ju mala odstavit

myjusiatko
31. júl 2018

@sienna77 urcite by som sa s otazkou obratila na skusenu LP. Mozem na fb odporucit skupinu laktacni poradkyne/poradci a pani romanu krivohlavovou.

stanka2612
31. júl 2018

@sienna77 ahoj,toto som už absolvovala,najprv žiaľ musíš prestať kojit,potom môžeš nabehnúť na stimuláciu...

bozenkad27
31. júl 2018

Mne pri kojeni ani KET nevysiel... musela som dokojit a potom hned uspesny KET. Urcite by som nesla do pri kojeni...

meandbaby
31. júl 2018

@sienna77 uz rozumiem.A co ti povedali v centre? To by mna zas zaujimalo.

sienna77
autor
31. júl 2018

@myjusiatko dakujem za tip!lpopytam sa

sienna77
autor
31. júl 2018

@stanka2612 prestala si kojit kvoli ivf?kolko mala vtedy dcerka?podarilo sa otehotniet?v ktorom car ste boli?

sienna77
autor
31. júl 2018

@bozenkad27 boli ste na ket a kojila si?v akom car ste boli?mozme aj do spravy,ak je ti tak lepsie.odstavila si kvoli ivf?v akom veku dietata?dakujem za info

sienna77
autor
31. júl 2018

@meandbaby v car nechcu riesit dalsie ivf,pokial kojim.mam prist,ked kojit nebudem.pytala som sa viacerych lekarov,ale oni to nechcu riesit pocas kojenia.ani na moju zodpovednost to robit nechcu.

chilli21
31. júl 2018

@sienna77 mne v CAR odporucali najskor ukoncit kojenie a potom ist do IVF , a popravde ja som tiez nechcela pocas kojenia, nechcela som maleho vystavovat vplvyu velkych davok zenskych hormonov.

ukulela
31. júl 2018

@sienna77 hladas nazory/skusneosti, alebo len chces priklad, ked to slo popri kojeni? dojcenie samo o sebe je (scasti a do urciteho casu) antikoncepciou a zabranuje otehotneniu. (nie na sto percent, samozrejme, berme to s rezervou, ale scasti je to tak). takze ak chces telo stimulovat hormonmi a otehotniet a popri tom stale dojcit, ides sama proti sebe. a teda ozaj - hormony su to umele, velke davky, ja by som do toho popri kojeni nesla ... doktori vedia, preco nie.
co sa toho ale tyka, drzim ti palce a zelam, nech vam aj druhe babo vyjde. 18 mesacne uz odstavis v pohoe. jasne, ze je to tazke, musis mat silny vztah, ked je babo vytuzene a vyprosene, ale rozhodnut sa musis ty.

meandbaby
31. júl 2018

@sienna77 vdaka za odpoved.Budem drzat palce, nech vam to vyjde.🤗❤

bozenkad27
31. júl 2018

@sienna77 bola som.v Helios Martin pocas kojenia, mala mala rok... nechcela som odstavit. Aj sa chytilo, ale odislo... mam dve deti a obe z KET, ten jeden KET bol neuspesny kvoli kojeniu... predsalen su to ine hormonalne stavy ked zena koji... nechod do toho, bud si uzi este malu a jej kojenie, alebo odstav a chod do ivf...

myjusiatko
31. júl 2018

@bozenkad27 potratom konci 30% tehotenstiev. Dovolim si tvrdit, ze kojenim to nebolo. Kojenie potrat nesposobuje.

bozenkad27
31. júl 2018

@myjusiatko to je v poriadku, ja len hovorim z vlastnej skusenosti, ze som absolvovala 3x KET a z toho nevysiel jeden - ked som kojila. preto si myslim, ze to malo vplyv na udrzanie tehotenstva...

stanka2612
31. júl 2018

@sienna77 chodila som do GF v BA.tam mi doktorka povedala,že musím najprv prestať kojit,az potom môžem ísť na ďalší vklad.tie hormóny sa nemôžu hrať a kojit bábo zároveň,tak mi povedala...malý mal 14 mesiacov a mohol sa už len raz v noci,inak už cicik odmietal,tak som ho postupne odstavila a potom som absolvovala KET.

stanka2612
31. júl 2018

A kojil sa už len v noci.mobil prepisuje
@sienna77

stanka2612
31. júl 2018

@sienna77 a po malom sa už ďalší vklad žiaľ nepodaril a to som mala KET 3x 😑 úspešný bol iba prvý ET

sienna77
autor
1. aug 2018

@ukulela v podstate oboje hladam, ale asi skor dufam v priklady, ked to islo zladit. lebo od lekarov, s ktorymi som sa rozpravala, som pocuvala skor vyjadrenia typu, ze kojit pocas tehotenstva predsa aj tak nemozem, tak preco tych par mesiacov pri stimulacii je takych dolezitych. mala som teda pocit, ze je to skor o zazitej predstave, ako sa to robilo/nerobilo a na co su zvyknuti vo vacsine. co som sa radila ohladom konkretnych liekov v mojom pripade, tie by znizili tvorbu mlieka takmer na nulu, cize by kojenie plnilo skor inu ulohu ako vyzivu, aspon teda pocas stimulacie. ale mozno to prilis riesim a musim sa jednoducho rozhodnut, ci kojit alebo skusat dalsie ivf. kazdopadne dakujem za podporu!

sienna77
autor
1. aug 2018

@bozenkad27 mrzi ma, ze to vtedy nevyslo ☹ a ked si isla na KET pocas kojenia, lekari tam s tym nemali problem? alebo si mala normalny cyklus a tym padom ti ani nedavali hormony a len robili vklad? ak sa smiem spytat, po ako dlhom case babatko odislo?

sienna77
autor
1. aug 2018

@stanka2612 cize po odstaveni sa zatial nepodarilo otehotniet, tak to spravne chapem? mrzi ma, ze vam to zatial nevyslo, drzim palce, aby sa raz podarilo!

bozenkad27
1. aug 2018

@sienna77 vsetko je ako ma 🙏 mna to vobec nemrzi 😊 (samozrejme preto lebo sme mali dalsieho mrazacika a ten tu beha teraz okolo mna) mala som uz normalny cyklus, takze som to s nimi asi ani neriesila... lieky som brala len progesteron od spodu... prve vysledky krvi boli hranicne a par dni na to bola uz sliznica o dost nizsia a hcg 0... takze ja to tak nejako neberiem ze odislo babatko. Beriem to tak ze to jednoducho nevyslo, ale vtedy sa nam len dobre stalo, malo to tak proste byt 😇

bozenkad27
1. aug 2018

@sienna77 vlastne pytala som sa na to ale nebol s tym problem. Ja som malu vtedy este dost kojila (2x v noci a asi 4-5x pocas dna), preto si myslim ze to malo vplyv...

stanka2612
1. aug 2018

@sienna77 áno, po odstavení sa to z tri krát nepodarilo ani raz...žiaľ,asi to tak malo byť...ak by som chcela ešte pokračovať,musím ísť zase do celého procesu IVF,lebo už nemám zmrazené embryjka, a na to sa momentálne necítim.ale či sa na to ešte raz dám o pár rokov,to neviem..možno áno,možno nie,no momentálne vôbec nie...tebe ale držím palce,nech už sa akokoľvek rozhodneš 😘

sienna77
autor
1. aug 2018

@bozenkad27 beries to spravne. ano, vsetko ma svoj dovod. len niekedy trva, kym to pochopime a prijmeme to tak 🙂 neviem, aky vplyv ma intenzita kojenia, mozno moze byt, neviem. nasa dcerka sa koji uz menej, vlastne len rano a vecer. a u koho ste boli presne?ked s tym nebol problem? vedela by si mi niekoho odporucit? kludne aj do spravy. dakujem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre