Ahojte,možno niekomu sprostá otázka,ale možno sa s tým niekto stretol.planujem ísť na ivf,nakoľko mám nepriechodný vajcovod,ktorý mi ostal. Ale jediná vec čo má brzdí,a asi je to tým,že veľa v okolí je chorých a mne asi šibe. Chcem sa spýtať ,či tie hormóny ktoré sa pichanie niesu nebezpečné pre telo a ci sa nestane ,žeby mi ublížili a mohla by som ochorieť? Ďakujem za normálne odpovede.
@dorothy13 ahoj ja som to absolvovala a nič mi nebolo 🙂 v car vedia čo robia. Samozrejme že je to zásah do organizmu aj čo sa týka psychiky ale treba myslieť pozitívne 🙂
Jasne ze je to bordel. Musia nastartovat telo. Ver lekarom. Spytaj sa priamo na konzultacii co ta zaujima. Dalsia vec, ked babo chceme, spravime cokolvek.😎✊🙏
@domkavlnka ahoj,ďakujem krásne za odpoveď. Môžem sa opýtať ako dlho sa užívajú hormóny ?
@januska1905 áno,určite sa spýtam,ja som len chcela nejaké názory aj iných,ja to proste potrebujem keď chcem ísť od niečoho takého. Bola som ok,len mala som viac mimomaternicovych a po poslednom,úplne neplanovanom,keď som mala hcg mi dr povedala že nie je dobré mať tak dlho hormony,lebo to môže viesť k chorobám. A to som sa zľakla a preto ma to napáda teraz často. Síce moje telo už niekoľkokrát malo hormón hcg aj dlhší čas , ale normalne mi šibe.
Veľmi mi to pomáha keď mi takto píšete . U nás je jediný problém (teda vyzerá to tak) nepriechodný vajcovod. Z krvi vyzerá všetko ok,otehotniem hneď,ale na zlom mieste. Tým pádom sa dáva aj menšie množstvo ,či väčšinou majú všetci podobnú dávku? @auduskatt a ty už mas po Tom? Koľko sa užívajú tie hormóny ?
@luccija áno robili mi prefuk, ja som mala 4x mimomaternicové,raz také ,že Mi zobrali vajcovod ,ostatné vajcovod vypudil sám.pri prefuku neprešlo ani kúsok tekutiny. Nemám dôvod ísť inde,keďže diagnóza sedí k stavu,ktorý sa dial 😞 a riskovať určite nechcem, už raz to bolo s krvácaním do brucha...
Mna napríklad druhe ivf odrovnalo na tristvtre roka. Tretí krát by som do toho nešla už. Konečne som sa ako tak vysekala zo zdrav. Problemov
@dorothy13 ahoj, my ideme dnes na druhu konzultáciu už po vyšetreniach. Tiež sa bojím, hlavne kvôli trombofilnym stavom, ale uistili ma ( aj iný lekári) že správne nasadená liečba by mi nemala ublížiť. Tiež už musíme na IVF, idem do predčasnej menopauzy. A kam ideš na kliniku? Nám odporučili Gyn fiv v Žiline
@ywonnee super,ja proste sa chcem nastaviť pozitívne a tešiť sa na bábätko,takže nemôžem s tým ešte začať kým si nebudem na sto percent istá. Chystám sa až po novom roku. Ale chcem sa na to tešiť. My sme boli na prefuku v Martine v heliose, akože my sme ževraj ideálny pár na umelé , jednoducho výsledky všetky dobré , "len" nepriechodný vajcovod. Ja dokážem normálne otehotnieť,ale vždy to skončí mimomaternice. A ako to prebieha celé? Prečo ideš na druhú konzultáciu? Dajú ti lieky už alebo ako?
@dorothy13 ak veľmi chceš bábo a ivf jediná možnosť , skusis to. Hormóny majú svoje riziká, ale zvládli sme to viaceré v pohode. Oni si ťa prekontrolujú a nastavia ti dávky vhodné pre teba. Každá sme iná, každá inak reaguje. Ja som tiež mala uzliky v prsiach, myom a išla som do toho. Po roku som bola na preventívne a všetko v norme...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.