Ahojte, je tu niekto, kto bol na IVF napriek tomu, že mal endometricku cystu na vaječniku?
Na laparoskopii som už bola, cysta sa vrátila, odmietam ďalšiu operáciu.
Aj ste niektorá z vás museli byt pn keď ste otehotneli? Na rizikovom s touto diagnózou + IVF?
@jezatka mne hovorila v car, že ak by bola cysta väčšia, odporúča downregulaciu, niečo ako umelá menopauza na 2-3mesiace- vraj by to malo pomôcť cystu zmenšiť, potom vklad. Ale od operácie ma všeobecne odhovára (aj od diagnostickej laparoskopie atd) - s tým, že po každej operácii vzniknú zrasty, ktoré môžu robiť problémy, plus hocijaký zákrok na vajecniku znižuje ovarialnu rezervu 🤷♀️ este som neotehotnela, ale nespomínala mi že by to len kvôli endometrioze a IVF bolo automaticky rizikové tehotenstvo, alebo že by to bolo na PN v mojom prípade
@jezatka rizikove bude podla okolnosti. Ci nastanu dalsie problemy. Ja som rizikove mala a prave ta operacia mala vplyv na rozhodnutie gynekologa. A to v Rakusku rizikove dostanes nie tak lahko. Ale u mna tam boli aj ine dovody. Takze som od 18/19tt bola na rizikovom az do konca. Keby sedim v kancli tak by to islo, ale moj job tomu nepomahal teda
mne tiez diagnostikovali endometriazu na vajecniku. zatial mam po stimulacii a odbere vajicok a aj z vajecnik,a na ktorom je cysta odobrali vajicka, podarilo sa to bez kontaktu s cystou. Operaciu mi v Brne tiez neodporucili, ze takto je aspon sanca, ze vajicka budu.
@pauli_nama prosím vás, a v ktorom centre ste boli v Brne? A mali ste čokoládovú cystu? Lebo ja mam po op zase 3 cm cystu, a teraz sa chystáme do Brna, ale bojím sa, ze mi povedia, ze zase treba operovať...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jezatka operaciu by som neodmietala, toto su svinske cysty a je to plne krvi, moze to zmutovat na nieco ine. Sama som tym presla. Ono je idealne keby ju das zas von, das si nastimulovat tymi ihlickami vajecniky a sup co najskor byt tehu. Lebo potom je mozne, ze to bude spat ten system a nebude to tam rast. Mne povedali, ze idealne je od opky do 3 mes otehotniet a potom mozes byt napr ten rok a pol az dva bez menzesu a mat teda pokoj. Keby to uz potom ak vsetko ide von po dietati, to uz je tak nejak jedno. Tam uz Ta mozu ratovat keby cosi