Zdravim, v pondelok mame 2.pokus inseminacie v Gyn five. V stredu som bola na kontrole po stimulacii clostylbegytom (nasadeny napriek tomu, ze ovulujem prirodzene). Mala som 2 folikuky - jeden 17mm, druhy 7,5. Gonasi kit si mam pichnut sobotu vecer, no zaroven som si dnes (sobotu) nasla krvavy vytok - zrejme ovulacia prebehla. V podbrusku som mala mierne bolesti typicke pre ovu. Bojim sa ze IUI v pondelok uz bude zbytocna. Nechcem zbytocne stresovat, ale nechcem byt opatovne sklamana z neuspechu a zbytocne si robit nadeje.
@bubbka skus zavolať na tu nonstop linku že máš tieto príznaky.. a možno ta zajtra budú môcť vyšetriť. Oni robia aj cez vikend..
@bubbka pri IUI uz v den insemnicanie nerobia sono - aspon ja mam taku skusenost v iscare byvalom... tiez som mala pocit 2x zleho nacasovania, samozrejme nevyslo a ubezpecovali ma, ze je to nacasovane dobre... ale to iste sa mi stali pri ket- och v reprofite Brno - ziaden nebol uspesny hoc sme nemali ziadne diagnozy. Skus ich v den inseminacie poziadat o sono.
Ja som im povedala že ešte pred iui chcem sono ... Prišli sme tam urobili sono a videli dominantný folikul aj sliznica dorastla ... Injekciu som si pichla večer pred iui ... A po sone išiel muž odovzdať vzorku ... Nechápem prečo tie sona nerobia automaticky inak zbytočne vyhodené peniaze ... A žena ani nevie či sa jej trafili do ovu alebo nie ... U nás to vyšlo hneď na prvý krát našťastie mali sme šťastie ...
@henrietka12 co som sa docitala, tak dovod vraj je ten, ze oni nevedia kedy presne folikul praskol - ci pred hodinou alebo den dozadu a taktiez sa spolieha na 12-24h okno kedy je vajicko po uvolneni schopne oplodnenia... horsie je ked je to vykonane po 24h :( ...a gratulujem ti 🙂
Tak sa snažte doma.... Nám tiež jedno iui nevyšlo lebo by sa nestihla, hladina hormónov bola pri vysoká, v ten večer som mal bolesti, v telefóne povedali že sa máme skúsiť snazit.
@natalis1998 dakujem za radu, nakoniec som to vypustila z hlavy a nechala to tak nech sa nestresujem zbytocne, skoda ze nemame BA blizsie, nevadi. S partnerom sme IUI absolvovali, no bol to zazitok... prvykrat uplna pohodicka, no tentokrat silna bolest z dovodu, ze krcok som mala zahnuty... robil mi to ten isty Dr., krvacala som ako na 3./4.den MS a bolesti tiez neprijemne, ale na druhy den som bola uz OK... teraz len cakat 🙂
@bubbka áno ale ja som sa skôr bála toho že ten folikul nedorastie ... Lebo už sa stalo aj také že som chodila na folikumetriu aj tri krát do týždňa a nič ...
@henrietka12 rozumiem, je to take..hop alebo trop
@bubbka presne tak a určite je dôležité aby aj muž mať spermiogram v poriadku ... Lebo keď je zle tak pri iui je veľmi malá šanca ...
@bubbka ja žijem v zahraničí.mne vždy predtým ako kázali pichnúť ovitrelle kontrolovali ajbkrv a podľa toho kázali pichnúť s následne plánovali iui. Ani raz neplánovali len podľa veľkosti folikulu.
Ak ešte pôjdete na iui žiadaj sono, potom sa lekárovi nestane že netrafí presne do krčku ako má
@henrietka12 partner ho ma zhorseny..:( ale pozitivum je ze po nasadeni vitaminov a zmene zivot.stylu sa zlepsil 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@bubbka no mohlo sa stať. Mne v tomto centre zle načasovali OPU, Ovitrelle mi dali až keď boli folikuly cez 20mm a praskli..