IUI v centre asistovanej reprodukcie

1. nov 2023

Ahojte
Vedeli by ste mi povedať presný postup IUI ? Aké lieky ste brali a presný postup potom v car ? Konkrétne ak sa dá v gyncar Nitra
Ďakujem

medda_beda
1. nov 2023

📌 Pripnem sa, aj mňa to zaujíma.

zojanka
1. nov 2023

Lieky aj časovanie sa môžu samozrejme líšiť, každá pacientka reaguje inak. Ale taký bežný postup je od 3 dňa cyklu brať napr. Clostilbegyt, zvyčajne sa berie 5 dní. Od 8-10 dňa cyklu sa chodí pravidelne na sono kontrolu ako dozrievajú folikuly. Okolo 12-14 dňa sa pichá injekcia Ovitrelle a o dva dni na to je IUI. V deň IUI prídete s partnerom, on odovzdá čo má, to sa spracuje a na koze ti potom spermie zavedú dnu. Je to rýchly, pár minútový zákrok podobný bežnej prehliadke. V ten deň začínaš brať progersterón. O dva týždne vieš na čom si..
Ale ešte raz napíšem. Lieky môžu byť úplne iné, hlavne tie na začiatku. Aj to časovanie celé. Je to napísané iba orientačne.

autor
1. nov 2023

@zojanka ďakujem

aglaonema
2. nov 2023

Ja chodím do gyncare v Nr. Keďže idem na IUI prvýkrát, tak ti viem len napísať, ako sme s Dr. dohodnuté. Od 2 dna MS mám brať letrozol 2x1 tabletku počas 5 dní. Potom medzi 6-8 dňom mám ísť na kontrolu, ako dozrievajú vajíčka a podľa toho mi povie, kedy prídeme s manželom na iui. Keďže má trošku menej spermií, tak povedala, že odovzdá dve vzorky. Zatiaľ mi o pichnuti injekcie na prasknutie nič nevravela🤷🏼‍♀️ a ešte, bezne sa chodí na kontrolu medzi 8-10 dňom, ale keďže niektoré cykly mávam 26dnove, tak sme to pre istotu dali skôr. Zatiaľ toľko ti viem dať info 🙂

autor
5. nov 2023

@aglaonema máš pcos ?

aglaonema
5. nov 2023

Nie, u mňa ani moja gyn a ani v centre nevidia žiadny problém, pre ktorý by som nemala otehotnieť

henrietka12
11. nov 2023

@aglaonema ahoj môžem sa opýtať reagovala si na Letrozol ? Ja som ho brala tiež a bola som na sono v 11dc mala som 14mm folikul ...potom som išla zase na kontrolu 13dc a bolo tam samé malé folikuli ... 🤦 Teraz mám ísť ešte v pondelok na sono to budem 17dc ale neverím žeby tam niečo narástlo tak neskoro 😏

aglaonema
12. nov 2023

@henrietka12 ešte ti neviem povedať... Začínam ho brať od budúceho týždňa 🤷🏼‍♀️

henrietka12
30. dec 2023

@aglaonema ahoj no ako si na tom ? Podarilo sa vám ?

aglaonema
30. dec 2023

@henrietka12 ahoj... No, na letrozol som reagovala dobre, mala som dva folikuly jeden 21 a druhý 17... Ale iui nevydalo, výsledky krvi negatívne... Tak ešte ideme skúsiť ďalšie... Koncom budúceho týždňa týždňa začíname zase s letrozolom ďalšie kolo... Ty ako?

henrietka12
30. dec 2023

@aglaonema ja som druhý kat zareagovala dobre ... Ale mala som len jeden folikul 21mm ale nepodarilo sa mali sme plánovaný styk ...a teraz som brala 3 krát... Ale na 11dc som mala 13mm folikul len ale dr povedal že to dorastie a chce urobiť v utorok iui ... Ale mne sa to daako nezdá ja neverím že mi dorastie ten folikul keď ani prvý krát nedorastol ...ešte v utorok mi urobia kontrolné sono pred tým našťastie lebo zbytočne platiť nechcem ...

aglaonema
30. dec 2023

@henrietka12 tak za každý deň nejak 1-2 mm dorastie a pri 20 je už pokiaľ viem správne vhodná veľkosť.. tak skúsi vypočítať, či nal šancu nárast... Ale teda, na tej kontrolnej to budeš mať ešte istejšie 🙂

henrietka12
30. dec 2023

@aglaonema áno ja viem že má šancu dorast a robím si aj ovulacne testy ale zatiaľ to ružovo nevyzerá ... Ale zase injekciu si mám pichnúť v pondelok večer a keď nedorastie folikul tak si ju zbytočne budem pichať ... Však uvidíme už bude ako bude 😂

aglaonema
1. jan 2024

@henrietka12 taaaak, zbytočne podľa mňa nie, lebo však praskne od nej tak ci tak ... A aj to pokiaľ viem nie hneď v den injekcie praskne, ale do 48 hodín, co ja viem 🤷🏼‍♀️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre