Ahojte
Vedeli by ste mi povedať presný postup IUI ? Aké lieky ste brali a presný postup potom v car ? Konkrétne ak sa dá v gyncar Nitra
Ďakujem
Lieky aj časovanie sa môžu samozrejme líšiť, každá pacientka reaguje inak. Ale taký bežný postup je od 3 dňa cyklu brať napr. Clostilbegyt, zvyčajne sa berie 5 dní. Od 8-10 dňa cyklu sa chodí pravidelne na sono kontrolu ako dozrievajú folikuly. Okolo 12-14 dňa sa pichá injekcia Ovitrelle a o dva dni na to je IUI. V deň IUI prídete s partnerom, on odovzdá čo má, to sa spracuje a na koze ti potom spermie zavedú dnu. Je to rýchly, pár minútový zákrok podobný bežnej prehliadke. V ten deň začínaš brať progersterón. O dva týždne vieš na čom si..
Ale ešte raz napíšem. Lieky môžu byť úplne iné, hlavne tie na začiatku. Aj to časovanie celé. Je to napísané iba orientačne.
@zojanka ďakujem
Ja chodím do gyncare v Nr. Keďže idem na IUI prvýkrát, tak ti viem len napísať, ako sme s Dr. dohodnuté. Od 2 dna MS mám brať letrozol 2x1 tabletku počas 5 dní. Potom medzi 6-8 dňom mám ísť na kontrolu, ako dozrievajú vajíčka a podľa toho mi povie, kedy prídeme s manželom na iui. Keďže má trošku menej spermií, tak povedala, že odovzdá dve vzorky. Zatiaľ mi o pichnuti injekcie na prasknutie nič nevravela🤷🏼♀️ a ešte, bezne sa chodí na kontrolu medzi 8-10 dňom, ale keďže niektoré cykly mávam 26dnove, tak sme to pre istotu dali skôr. Zatiaľ toľko ti viem dať info 🙂
@aglaonema máš pcos ?
Nie, u mňa ani moja gyn a ani v centre nevidia žiadny problém, pre ktorý by som nemala otehotnieť
@aglaonema ahoj môžem sa opýtať reagovala si na Letrozol ? Ja som ho brala tiež a bola som na sono v 11dc mala som 14mm folikul ...potom som išla zase na kontrolu 13dc a bolo tam samé malé folikuli ... 🤦 Teraz mám ísť ešte v pondelok na sono to budem 17dc ale neverím žeby tam niečo narástlo tak neskoro 😏
@henrietka12 ešte ti neviem povedať... Začínam ho brať od budúceho týždňa 🤷🏼♀️
@aglaonema ahoj no ako si na tom ? Podarilo sa vám ?
@henrietka12 ahoj... No, na letrozol som reagovala dobre, mala som dva folikuly jeden 21 a druhý 17... Ale iui nevydalo, výsledky krvi negatívne... Tak ešte ideme skúsiť ďalšie... Koncom budúceho týždňa týždňa začíname zase s letrozolom ďalšie kolo... Ty ako?
@aglaonema ja som druhý kat zareagovala dobre ... Ale mala som len jeden folikul 21mm ale nepodarilo sa mali sme plánovaný styk ...a teraz som brala 3 krát... Ale na 11dc som mala 13mm folikul len ale dr povedal že to dorastie a chce urobiť v utorok iui ... Ale mne sa to daako nezdá ja neverím že mi dorastie ten folikul keď ani prvý krát nedorastol ...ešte v utorok mi urobia kontrolné sono pred tým našťastie lebo zbytočne platiť nechcem ...
@henrietka12 tak za každý deň nejak 1-2 mm dorastie a pri 20 je už pokiaľ viem správne vhodná veľkosť.. tak skúsi vypočítať, či nal šancu nárast... Ale teda, na tej kontrolnej to budeš mať ešte istejšie 🙂
@aglaonema áno ja viem že má šancu dorast a robím si aj ovulacne testy ale zatiaľ to ružovo nevyzerá ... Ale zase injekciu si mám pichnúť v pondelok večer a keď nedorastie folikul tak si ju zbytočne budem pichať ... Však uvidíme už bude ako bude 😂
@henrietka12 taaaak, zbytočne podľa mňa nie, lebo však praskne od nej tak ci tak ... A aj to pokiaľ viem nie hneď v den injekcie praskne, ale do 48 hodín, co ja viem 🤷🏼♀️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
📌 Pripnem sa, aj mňa to zaujíma.