IUI - máj 2021

30kvietok30
10. máj 2021

Ahojte dievčatá, chystáte sa niektorá na IUI v máji, prípadne ste už boli? Môžme si navzájom vymieňať rady, spoločne to zdieľať 😊

hederamonstera
11. máj 2021

@30kvietok30 ahoj, ja sa chystam. Teda v piatok idem na folikulometriu, ci vobec bude vajko 🙂 tvoje prve?

petkasaurus
11. máj 2021

Ahoj, ja idem zajtra na folikulometriu, moj druhy pokus..

30kvietok30
autor
11. máj 2021

@hederamonstera ja tiež chodím na folikulometriu. Bola som včera, ešte idem zajtra a uvidi sa 😊 ja idem už na druhé. A ty?

30kvietok30
autor
11. máj 2021

@petkasaurus ja sa tiež chystám zajtra a tiež idem na druhy pokus. Aj máš nejakú hormonálnu stimuláciu?

30kvietok30
autor
11. máj 2021

Ake máte problémy baby? Dufam, ze nám to vyjde 🙏✊

hederamonstera
11. máj 2021

@30kvietok30 tiez na druhe IUI. Ja som mala problem s ovulaciou, drahy ma 1% morfologiu. Chcem sa teraz na folikulometrii spytat, ci to ma s jeho SPG vobec zmysel, aj ked doteraz nam vraveli, ze ano, ale ci to nie je len biznis, neviem. Chcem sa spytat takym stylom, ze by som sla radsej na IVF (aj ked to nemam v plane) a uvidim co povedia :D
Ako dlho sa snazite, kde mate "problem"? 🙂

petkasaurus
11. máj 2021

Nie, nie som stimulovana, len klasika, ovitrelle a progesteron. My sme podla doterajších vysetreni obaja v poriadku, netusime, preco sa nedari.. Akurat sa chcem aj spytat zajtra, ci sa mozem dat ockovat proti covid, kedze môžem byt prednostne.. Google mi odpovedal ze 3 dni pred a 3 dni po zakroku by sa nemalo, uvidim.. Vy sa date?

hederamonstera
11. máj 2021

@petkasaurus ja sa neplanujem ockovat

30kvietok30
autor
11. máj 2021

V našom prípade je problém u mňa. Partner má spermiogram ukážkový. Ja mam PCO a mávam anovulacne cykly. Žiaľ mi nedozrievaju vajíčka. Najskôr som mala stimuláciu clostilbegytom, ale ten mi jeden mesiac urobil cystu a ďalší mesiac som naň vôbec nereagovala. Tak pichame do brucha injekcie rekovelle, na tie mi vaječníky zareagovali, len žiaľ prvé IUI nevyšlo, tak uvidíme co teraz. Ja na IVF tiež nemám v plane ísť. Kto vie, možno niekedy zmením názor.
Proti covidu sa neplánujem dat očkovať, i keď som už mohla byt dávno.

30kvietok30
autor
11. máj 2021

@hederamonstera mávaš anovulacne cykly? Som zvedavá, co vám povedia ked sa na to spytas. Ale mnoho párov malo stastne IUI aj so zhoršeným spermiogramom

hederamonstera
11. máj 2021

@30kvietok30 asi ano, ked som raz bola na folikulometrii, tak nemala som vajko a ze mam nabeh na PCOS (to bolo v auguste), ale upravila som rapidne stravu, schudla som dost a este chudnem, beriem vela druhov vitaminov atd. Tak ti neviem povedat, ze ako to so mnou je teraz - po tom auguste sme nabehli do CAR az teraz v marci, rovno na to IUI a podporili vajka letrozolom. Chcem to skusit este raz po tomto kolecku a potom chcem pauzu od CAR a liekov a chcem zistit ako fungujem prirodzene po prechode na mega zdravy zivotny styl, som zvedava :D. Takze po IUI pojdem jedine na folikulometriu, aby som zistila, ci budem mat vajka aj bez podpory liekov.

Dam ti v piatok vediet.
Ako ti zistili tie anovulacne cykly?

30kvietok30
autor
12. máj 2021

@hederamonstera ja tiež uzivam mnoho doplnkov a vitamínov, beriem aj lieky od diabetologa, pretože PCO veľmi súvisí s inzulinovou rezistenciou. I keď mi nebola potvrdená, tak v nízkej dávke mi predpisali, snažím sa aj stravu ako tak dodržiavať, nadváhu nemám, takže v tomto ja problém nemám a aj tak sa nedarí 🤷‍♀️ nejak tie moje vaječníky neposluchaju. My chodíme do CAR od novembra a tam mi na základe vyšetrení zistili, ze u mňa nedochádza k dozrievanie vajíčok. Dnes som bola na kontrolu a dozrel mi asi 10-12 vajíčok, čiže IUI sa nekoná. Ostala som uplne v šoku, lebo ešte predvčerom tam boli asi 3. Dr ma nahovara na IVF, ale tomu sa chcem zatiaľ veľmi vyhnúť. Och, keď sú to všetko také ťažké rozhodnutia a cely ten proces stimulácie, kontrol atď.

hederamonstera
12. máj 2021

@30kvietok30 fuha, dobry pocet. Cim a kolko si stimulovala vajicka? To si musite teraz davat aj pozor?
To verim, ze je to tazke. Kamaratka sa tento mesiac na to dala ale skor to znie horsie ako to naozaj je, takze uz aj vo mne sa ta myslienka zacina usadzat. Ja som skor proti ivf preto, lebo chcem este napravit moje telo, lebo asi nie je dobre, ked to nejde a nechcem donho este vkladat zivot, ak to tak nema byt. a tak to ivf zacneme riesit az asi ku koncu roka alebo zaciatkom 22. Uvidime.
No som zvedava teda ja v piatok ako dopadnem, ja budem vdacna aspon za jedno

simka2433
12. máj 2021

Ahojte ja idem zajtra na krv🙂 29.4.sme boli v NR v gyn five🙂

simka2433
12. máj 2021

My sme boli prvykrat a to sme sli len na vstupnu konzultaciu a dr. Povedal mate pred ovulaciou zajtra ak chcete mozete prijst a spravime iui. Tak mi hned pichli ovitrelle a na druhy den rano sme tam uz boli🙂 picham aj fraxiparin..testy mam taketo

petkasaurus
12. máj 2021

Takze ja idem v piatok na druhe iui a ked nevyjde, idem na ivf.. Nech to ide rychlo ak iui nevyjde..

hederamonstera
12. máj 2021

@petkasaurus drzim palce😊

30kvietok30
autor
13. máj 2021

@hederamonstera ja som stimulovala injekciami rekovelle. Skoro som odpadla, keď začala merať tie vajíčka, lebo dva dni pred tým som mala len cystu a dve-tri vajíčka. Ja mavam väčšinou vždy problém, aby aspoň nejaké dorastlo a teraz opak. No musíme si teraz dávať pozor, vraj bybto mohlo mat fatálne následky. IVF som odmietla a vraj uvidíme dalsi mesiac, mozno ostanú vajecniky ešte nastimulovane. Vsetko sa to len naťahuje.
Tebe držím zajtra palce ✊😊

30kvietok30
autor
13. máj 2021

@simka2433 kraaaaasne, gratulujem ♥️ nech všetko dobre dopadne 😊🙏

30kvietok30
autor
13. máj 2021

@petkasaurus držím palce, aby to tentokrát už vyšlo 😊✊🙏

simka2433
13. máj 2021

@30kvietok30 moc dakujem zajtra by mali byt vysledky🙂 :-*

hederamonstera
14. máj 2021

No tak mam 1 folikul, 25mm uz (minuly cyklus o takomto case mal 14mm). Takze tiez to nejako prestimulovalo, tak ideme zajtra na IUI. A potom sa uvidi.

30kvietok30
autor
14. máj 2021

@hederamonstera snad to dobre dopadne 🙏♥️

wantbaby
14. máj 2021

Ahojte, aj ja sa chystam. Cakam na cyklus a nasadim Letrozol. Tiez, lebo mam problem s ovulaciou. Trochu ma odradza to, ako pisete, ze idete na IUI uz niekolkykrat. Cize to na 1.x isto nevyjde 🤦

wantbaby
14. máj 2021

@simka2433 takze to vyslo na 1.x? Davala si si nejak extra pozor po IUI? Ci mozem normalne fungovat? Na konci juna by sme chceli k moru, len neviem, ci je to vhodne, ak je IUI odhadovane na cca 7.-14.6.

wantbaby
14. máj 2021

A gratulujem, ze to hned vyslo 👍👍👍

milka1988
14. máj 2021

@hederamonstera my máme menej ako 1% a rovno nám poradil ivf ze iui nemá zmysel ale aj tak to chceme skúsiť aspoň. Mali sme mať dnes ale ovulacia prišla sama skôr :(

hederamonstera
15. máj 2021

@30kvietok30 dakujem😊

@milka1988 juj, tak snad ste to poistili aspon sami🍀😊 ako dlho sa snazite?

ja som tiez po nete citala, ze s takou morfologiou je to o nicom, ale uz som sa na to pytala viac krat v centre a ze celkovy SPG je na to ok🤷🏼‍♀️ Ale na poslednom IUI mal uz aj male mnozstvo, tak ideme este dnes, uvidime aky bude tento SPG a ked bude opat male mnozstvo, tak mame aspon podklad pre poistovnu, aby nam preplatila IVF. A uz sa len rozhodnut no:(

hederamonstera
15. máj 2021

No tak pocet spermii mal zasa vyborny🙄 tak teraz neviem, ci uz po 2 razoch IUI mozme na IVF alebo budeme musiet ist este na tretie... to cakanie je hrozne

30kvietok30
autor
15. máj 2021

@hederamonstera podľa mňa to bude na vašom rozhodnutí. Ja som bola zatiaľ len na jednom IUI a teraz pri tom vysokom počte folikulov ma dr prehovárala na IVF

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre