Ahoj, mam viac otázok, ak ma niekto skusenost, budem rada,ak sa podeli.
Včera som bola na IUI, dr povedal ze od dnes mam nasadiť duphaston. Ovitrelle som si pichla predvčerom rano. Moze sa stat ze ovu ešte nebola? Alebo napr ze ak sa vajíčko uvoľnilo vcera vecer, tak dnes je práve ten deň keď čaká na oplodnenie, nemoze to vadiť ze už vezmem duphaston?
Meram si aj BT uz viac ako rok, lenže ovulaciu som nikdy nemala, alebo aspoň nezaznamenala. Teraz vďaka liekom mala byt. Ako by mal vyzerať graf? Myslím tým ci stupne zo dna na deň, alebo postupne po ovu? Lebo dnes som čakala vysokU,ze už po ovu, ale je normálna, resp o 0,1 vyššia
Ďakujem za každú odpoveď
teraz ak vezmeš duphaston už to vadiť nebude, pokial vajíčko dorástlo a prasklo tak už ovulaciu nezablokuje.. Na Bt grafe ti musí stúpnuť teplota minimálne o 0,3 stupňa a potom sa už len držať hore.
Ovulacia je potvrdena teplotou vtedy, ked po jednodnovom poklese teploty mas minimalne dalsie 3 dni konstatne stupajucu teplotu, ktora sa idealne drzi hore. Napr ako tento obrazok. V pripade tehu ta posledna teplota nepojde dole ale bud sa udrzi hore alebo bude stupat.
S Duphastonom nemam skusenost bohuzial, ale ak vies potvrdit ze ovulacia prebehla, po Ovitrelle by veru mala do tych 36 hodin, tak by som postupovala podla odporucenia lekara.
Ale moze to zapríčiniť,ze sa neudrží, ze to proste nevyjde ak vezmem až zajtra? Lebo tak uvažujem ze ak o deň odlozim tak to neuškodí (neni to pravidlo ze zeny hned nasadia duphaston, ved tie čo otehotneju prirodzene ani nevedia ze sú v tom) ale na druhej strane ak vezmem a náhodou ešte neprebrala ovu tak to už by problém bol. Aj keď viem ze do 36h by uz malo byt po. Len ta teplota a hlien ešte včera večer ho bolo dosť veľa (natahovaci/plodny) ma to matie.
Ahoj 🙂 Ja som hneď od IUI tiež brala Utrogestan, deň pred IUI som si pichla ovitrelle.... A všetko bolo dobre, IUI vyšla na prvýkrát 🙂
@janulka2805 tak ja som nakoniec až dnes nasadila, ale teplota stále nestupla. Ty si si náhodou nemerala teplotu? Blahoželám a verím,ze aj nám to vyjde aj keď sa cítim rovnako a nemám žiadne bolesti ani nic, a ani ovu som necítila
Nie, nemerala som si teplotu, a tiež som nič necítila, ani žiadne príznaky.... A teraz mam takmer 10 mesačne dvojičky 🥰 Na prvýkrát rovno 2 🙂🙂🙂🙂Hlavne myslí pozitívne!!!! Držím palce 🍀✊✊✊
@janulka2805 ďakujem, snažím sa byt v pohode 🙂 ešte by som mala jednu otázku. Ten utrogestan si brala až do testu, alebo len 10dni? Teda nwm ako sa berie, len viem ze duphaston som brala vždy len 10dni, tak vychádza aj 1 krabička, dr mi dal ale trz 2 a sestrička povedala iba ze v prípade trhu sa berie ďalej, inak sa vysadi. Mam ho teda brat 14dni, urobiť test a ak nič tak vysadiť, alebo 10dni, vysadiť a ak nepríde ms tak znova nasadiť..?
Ja som brala Utrogestan od IUI až do testu veru.... A potom som ho brala aj od 29 tt do pôrodu takmer až 🙂
@janulka2805 ďakujem za odpoveď 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a hlien si si nesledovala? doslo k zmene? ovitrele predvcerom rano uz asi zabralo, duphaston by teda nemal vadit