IUI alebo IVF

mmt11
15. máj 2021

Ahojte ženy, chcem sa vás spýtať. nemám jeden vajickovod ( mimomaternicove a bol mi vybratý) ... druhý mám priechodný potvrdili na hyfosy a priateľ ma spermiogram ukážkový. Ktoré ste toto riešili najprv iui a ktoré ste hneď išli na ivf... za týždeň mame ísť doktorovi a máme sa porozprávať o ďalšom postupe, no mám dojem že chce riešiť hneď ivf.. chodím do ginfiv. Tak by som chcela len reálne skúsenosti, ďakujem

e1i
15. máj 2021

@mmt11 gynfiv ma nepresvedčil ze by sme cokolvek okrem spg mali podstupit u nich. Kľudne chod do viacerych car na konzultáciu a vyber si podla svojho dojmu.

hederamonstera
15. máj 2021

@mmt11 zalezi ako si ty nastavena, ako ti to ponahla a tak 🙂
Ak si v poriadku co sa tyka ovulacie a teda priatel ma super SPG, tak skuste najprv to IUI.
Alebo ked nechcete cakat, tak rovno IVF, ale zisti, ci vam to preplati poistovna 🙂 drzim palce

zuzanaokasova
15. máj 2021

Ja by som na vašom meste skúšala pol roka prirodzene. S jedným vajcovodom a dobrým spermiogramom by nemal byť problém. Až vtedy, keď sa nepodarí by som niečo riešila...

any_soj
15. máj 2021

@mmt11 s jedným vajcovodom a ukážkovým spermiogramom by stálo za to skúšať prirodzene - je to aj šetrnejšie pre ženu aj dieťa, aj lacnejšie. Prípadne skúsiť NaPro technológiu (stránka plodar.sk).

mmt11
autor
15. máj 2021

Vajickovod mi bol braný pred rokom 3 mesiacmi a zatiaľ sa nepodarilo, preto sme to začali takto riešiť... možno skúsim zájsť do Brna, no uvidím za týždeň čo mi povedia v Ginfiv... preto som chcela že či máte s týmto nejaké skúsenosti 🙂 ale ďakujem moc za rady

miska992
15. máj 2021

@mmt11 pockala by som... ak ty si ok / myslim ovulacia a ovarialna rezerva/ a muz ok spg tak do roka je velka sanca na tehu 🙂 ivf to nie je len tak

sirka9
17. máj 2021

možno by nebolo od veci ísť na konzultáciu aj do iného CAR a potom sa rozhodnúť. veď za to nič nedáte

kitta
13. jún 2021

@mmt11 ako rozmyslas nad Brnom, tak nerozmyslaj a chodte 💃🏻 u nas ta ist situacia, 5 rokov sme sa snazili s dobrym SPG a jednym vajecnikom, prve Ivf z Brna mi tu teraz tancuje a ma 4 roky o tyzden, druhe po troch rokoch snazenia a nasledne 1 Ket s zatial snazi v brusku rast. Drzim palce. kludne napis ak ta nieco zaujima.

mmt11
autor
13. jún 2021

@kitta ahoj, ja som si vybrala Bratislavu Ginfiv, už to mám aj za sebou... som po et druhý deň, tak uvidí sa či to vyjde hneď na prvý krat, som zvedavá....

kitta
13. jún 2021

@mmt11 tak drzim palce nech to vyjde 😊

sontamuycruel
1. júl 2021

@mmt11 ahoj, vyšlo vám to IUI v gynfive ?

mmt11
autor
1. júl 2021

@sontamuycruel ahoj, išla som na ivf, prvý krat nevyslo... mám ešte 2 zmrazené, tak tento mesiac asi ket

sontamuycruel
11. júl 2021

@mmt11 aha..to už ste ďalej..my sme po prvom IUI 4 deň.
Držím palce nech sa vám podarí🍀🍀🍀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre